Balkan Health & Fitness Summit

01 NOV 2018
Autor:
Medicicom

 

U Sarajevu, tokom 27. i 28. oktobra, odrzan je prvi balkanski samit zdravlja i fitnesa - Balkan Health & Fitness Summit. Prva godina i vatreno krstenje,koje su organizatori uspjesno polozili i postavili odskocnu dasku za sledecu godinu,sa teznjom da preraste u tradicionalna desavanja.Samit je odrzan na sportskim terenima Vistafon uz odlicnu video i tehnicku podrsku i prezentaciju.
 

Balkan Healthy Summit

 

Program samita je tekao u izvanrednom ritmu.Predavanja i prakticne radionice su izvodjene u trosatnim blokovima a pauze su bile minorne.Predavaci,svjetski renomirani profesori fascinirali su svojom pristupacnoscu i otvorenoscu pri konverzacijama. Predavanja su bila otvorenog tipa i sa slobodnim ucescem svih ucesnika (mnoga pitanja zive i aktuelne problematike su dobila odgovore).

 

Balkan Healthy Fitnes Summit

 

Samit na temu treninga,ishrane,zdravlja ,stresa i suplementacije otvorio je Stiv Maksvel (USA) koji je naglasio vaznost i znacaj mobilnosti i fleksibilnosti.Mladen Jovanovic (SRB) renomirani doktor i trener profesionalnih sportista nesebicno je podijelio visokoznacajne finese u radu sa sportistima "koje zaista djeluju".Prof. Goran Sajko (CRO) je priblizio holisticki pristup u redovnom vjezbanju isticuci ( sopstvenim primjerom) znacaj zdravorazumskog i pametnog vjezbanja. Prof.Tomislav Dolusic (CRO) je prezentovao program vjezbanja BORN2FLOW u kojem su akcentovani znacaji ozivljavanja i vracanja covjekovim sposobnostima kretanja.Aleksandar Miketa (CRO) je priblizio trenerski i fizioterapeutski pristup vjezbacu i pacijentu,isticuci znacaj odrzavanja zdravstvene ravnoteze.Prof.Dzemal Gekic (BiH) je izazvao najaktivniji odgovor ucesnika tokom predavanja na temu ishrane i savremenih tendencija nutricionistickih navika covjeka danasnjice i pokazao da smo tek na pocetnim poglavljima ovih naucnih studija ( sto nam daje za prvo u nadanjima i ocekivanjima i sledecih samita ).
 

Odziv ucesnika je bio i vise nego dobar.Vise od 200 trenera,terapeuta,ljekara i profesora je pronaslo svoje mjesto i ucesce na samitu.Boje Banja Luke nosili su treneri FC Univerzum,profesori i treneri Fakulteta fizicke kulture BL i ljekarsko-trenerski tim FC Zvezdana.
            

Zvezdana Stojakovic, doktor prirodne medicine

 

Zvezdana Stojakovic, dr prirodne medicine

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

04 SEP 2018 Autor: Medicicom

Koliko je izučavanje šaha korisno za razvoj djece