Da li nam se zvijezde smiješe u maju mjesecu

05 MAY 2018
Autor:
Medicicom

Ovan

Na poslovnoj trani, kod vas još uvek ide kao da gurate kamen uz stenu. Ništa ne ide glatko, mnogo truda, razni konflikti a zabave nigde! Do 17.maja biće raznih problema na poslu, te tek od druge polovine maja ćete biti u prilici da predahnete malo. Finansije ne bi trebalo da budu toliko problematične, koliko medjuljudski odnosi,komunikacija  i sama težina posla. Budite obazrivi šta i kome govorite. Ponajviše se čuvajte grubih reči, ali i spletkarenja i ogovaranja. Mogu da vam naruše reputaciju i donesu probleme za dalje poslovne saradnje. Biće potrebno da nešto promenite u svom načinu poslovanja.

Ljubav

Za razliku od poslovne strane, na planu ljubavi ćete biti znatno opušteniji i raspoloženiji za nova poznanstva. Prijaće vam da budete u centru pažnje, ali i da vaš ljubavni život dobije malu dozu misterioznosti. Pošto će te se dosta kretati, moguća je ljubav na kraćem putovanju ili u komšiluku. Moguć je i kontakt sa osobom iz inostranstva, čija naklonost će vam naročito prijati. Ukoliko ste zauzeti, poželjno je da malo više budete posvećeni izabranoj osobi. Izbegavajte sumnjive situacije, jer vas one mogu uvući u krugove laži. Potrudite se da neke stvari u svom ljubavnom životu raščistite, zarad svog mira ali i zarad uspešnijeg ljubavnog života u budućnosti.

 

Bik

Ovaj mesec vama donosi novu snagu i volju! Bićete raspoloženi celu svoju poslovnu situaciju da preokrenete. Idu vam uspešni dani u susret, više posla  i više novaca. Ipak, budite obazrivi sa kim sve saradjujete i pokušajte unapred da se o svemu dogovarate. Tokom ovog perioda biće potrebno za mnogo što šta da se izjasnite i glasno kažete šta vam je na umu, i na šta ste sve mislili kad se o poslu radi. Kako se ne bi dogodilo da zarad prećutkivanja, trpite neku nepravdu. O velikim ulaganjima više puta promislite, nije vam baš naročito povoljno da se kockate i svoj kapital razbacujete. Ukoliko budete uspeli jedan poslovni pravac da održite, onda možete računati da vam na poslovnoj strani krene i da su dani jačeg naprezanja i poteškoća, za vama.

Ljubav

Na ljubavnom planu moguće je da će te sami sebi staviti ružičaste naočare, kako bi se lakše opustili i nosili sa odredjenim problemima. U jednom momentu moguća je nešto slobodnija ljubavna ponuda a i ponude vezane za druženja i izlaske. Bilo bi dobro da se malo više aktivirate na društvenom planu, te se pripremite za kraj maja i veliko rešavanje svog emotivnog statusa. Sa jedne strane ide vam velika ljubavna požuda i zanesenost u susret, sa druge mogu vas stići problemi vezani za prošlost. Pokušajte da situaciju ne ,,zatežete'' i preračunavate se, te opustite se malo i prepustite divnim sunčanim danima.

 

Blizanci

Mesec Maj bi vama trebao da donese zadovoljstvo na poslovnom planu, uspeh i poboljšanje finansija. Sigurno je da ćete imati energije i za veće angažovanje, ali inspiracija je ta koja će vas voditi do pravog uspeha. Važno je da tokom ovog meseca pratite svoju intuiciju, mnoge stvari o kojima ste do sad samo sanjarili, imaće tendenciju za ostvarenje.Pokušajte da ne ulazite u konflikte i ostanite pribrani od 5-13.maja prateći svoj pravac. Jedino ukoliko vam je posao vezan za poslove sa inostranstvom ili samo inostranstvo, situacija može biti ,,zategnuta'' i sa poteškoćama. Ali to ne znači da nešto ne može uspeti, već da je potrebno malo nekonvencionalnim metodama da se poslužite. Naročito od sredine Maja. Od 10.maja čuvajte se ishitrenih, nepromišljenih poteza na poslovnom planu. Potrudite se da novac koji će vam sa lakoćom ovog meseca stizati, bar deo njega da zadržite. Nešto može zvučati isuviše primamljivo, da bi bilo realno ostvarivo. Ako se radi o nekim velikim ulaganjima, posavetujte se sa nekim stručnim licem.

Ljubav

Na ljubavnom planu, bićete raspoloženi prvo sebi da ugodite. Kao da vas je do sad nešto krupno mučilo, pa eto počeli ste da osećate olakšanje i opuštanje. Želećete više da izlazite, a manje da vas opterećuju ,,obaveze i dužnosti''. U nekom momentu se može dogoditi da se opasno zaljubite, ali i mnogo osvrćete u prošlost. Deluje da je zaista vreme da otpustite neke tegobe iz prošlosti i počnete svoju ljubavnu priču ispočetka. Ne vezano dal ste u vezi ili braku, ili ste slobodni, pravo je vreme da manje brinete a više oslobodite svoja krila za let.  Potsetite se šta ste nekad istinski voleli, i u čemu ste uživali - te obnovite i napunite pozitivnom energijom svoj ljubavni magnet!

 

Rak

Možda ste previše opterećeni svojom poslovnom stranom, pa ste zaboravili šta je to što vas je i vodilo do uspeha! Osećate posao, osećate kretanje novca, ali same poslovne saradnje, bilo sa kolektivom, bilo sa klijentima ne deluju baš sjajno. Umesto da malo počnete stvari da gledate sa vedrije strane, vas će da povlače konfliktne situacije. Naročito sredina Maja može vam biti jako nervozna i ,,zategnuta''. Moguće su nagle promene poslovnog okruženja ili saradnika. Možda bi u tom periodu mudro bilo da se držite neke stare staze. U poslednjoj dekadi maja, od 20.,već ćete imati više energije i snage da menjate stvari u pravcu koji vama više odgovara. Osećaćete porast svoje snage i autoritarnosti, te je kod vas moguća svaka promena u željenom pravcu.

Ljubav

Preko prijateljske strane, ulazi vam  ljubav. Iako na samom početku može delovati da ljubavna priča nema šanse da ugleda svetlost dana,da će sve biti samo druženje i neobavezno ćaskanje, ipak tu vam se sreća osmehuje i stvari kreću da se menjaju. Već od 21.maja planeta ljubavi će se ušetati u vaš znak, te će u vama proraditi vaša zavodljivost, šarm i nadahnuće. Želećete mnogo više od prijateljstva, te će taj period i biti za odlučivanje - a li idete dalje ili ostajete. Ukoliko neko zavodjenje predugo traje, ima tendenciju da se oruši. Prema tome, ide vreme za konkretizovanje vašeg ljubavnog statusa. 

 

Lav

Ukoliko ste do sad ,,utabali'' svoju poslovnu stranu, ovaj mesec za vas je mesec prosperiteta. Ogromna pozitivna snaga je u vama, te vam neće biti teško da porušite ikakvu prepreku koja vam se nametne. Ićićete po malo tvrdoglavo napred, slušajući i oslanjajući se na svoje iskustvo i instikte. Ambicija u vama će iz dana u dan da raste, te je moguće da čete pokušavati svoj poslovni uspeh još da umnožite. Nije povoljno da imate neka velika ulaganja, ali jeste da sve što sada možete da uradite - da uradite; jer će nešto kasnije imati veliku isplativost. Malo kritični dani mogu biti 9,10 i 11 maj. Tada nije povoljno za potpisivanje nekih velikih ugovora, i tad malo obratite pažnju na svoje troškove ali i da u nekim stvarima niste preterali. Pokušajte da obnovite kontakte koje ste zapostavili i da malo ,,olabavite'' sa svojim zahtevima.

Ljubav

Ljubavna strana vam nije posebno očaravajuća; isplivaće stvari koje vas nerviraju a o kojima ste ćutali, na površinu. Možda je vreme da se zauzmete za onakav ljubavni život kakav istinski želite. Ali kako je u svemu potreban balans da bi se dostigla sreća i zadovoljstvo, tako će biti potrebno i malo u sebi da ga pronadjete. Tokom ovog meseca na ljubavnom planu biće potrebno da izvojite važno od nevažnog, i šta je realno a šta plod vaše mašte. Pokušajte da pronadjete mir u sebi i podignete svoje zavodljivo zračenje - te se malo više opustite i zabavljate.

 

Devica

Većinu pripadnika ovog zemljanog znaka čeka ogroman rad tokom Maja meseca. Ići će vam sve sporije nego inače, a biće potrebno uvodjenje noviteta u vaš poslovni planer. Možda će vas čak i mrzeti da radite, ali posao neće vas da čeka. Malo više da se potrudite i finansijska strana može vam doživeti dobar preokret. Sigurno je da ste izmoreni, kakav je period za vama, ali on prolazi a prosperitet vam je na dohvat ruke! Pokušajte da pronadjete svoj balans u prirodi, kako bi umanjili unutrašnju nervozu i održali na površini radni elan. Do 18.maja bar držite ,,glavu iznad vode'' i održavajte ritam, od 18. sve će krenuti uzlaznom putanjom, mnogo lakše i sa već vidljivijim uspehom. Očuvajte stare kontakte, ma kakve promene da vas u poslu zadese. Pokušajte da ne brzate i ne donosite zaključke unapred. Strpljenje će vam biti isplativo a posao će vam se vratiti u normalu, a uz njega i mentalni mir i osećaj za vodjenje svog poslovanja.

Ljubav

Na ljubavnom planu, moguće je da će vas mučiti dileme. U nekom momentu vas može ponovo očarati osoba iz prošlosti ili će sa vama sve vreme neko flertovati. Uneće vam neku neobjašnjivu energiju u život, i probuditi inspiraciju za ,,dalje''. Pokušajte da u sebi zadržite sve dobre talase energije koje će vam na trenutke stizati. Mogu vam mnogo promeniti gledište na vaš ljubavni život i dati posebnu draž i zavodljivost. U drugoj polovini meseca ćete biti mnogo više raspoloženi za druženja i nova upoznavanja. Ukoliko ste u vezi ili braku, tokom ovog meseca možete obnoviti i ponovo dati sjaj svom ljubavnom životu, te doživeti zadovoljstvo kao da ste na početku veze.

 

Vaga

Tokom ovog meseca ne bi trebalo da nailazite na neku poslovnu problematiku, sem ukoliko je vezana za kraća putovanja ili saradnju sa rodjacima. Možda će biti potrebno malo više fleksibilnosti i strpljenja kako bi sve na dobro izašlo, i svima na korist. Osećate dobru poslovnu struju, i sa lakoćom vam novac pristiže, no može se dogoditi da malo ,,zapnete'' na iskrenosti i definisanju svega onoga ka čemu težite i želite od posla koji obavljate. Sa jedne strane može se dogoditi tokom meseca da vam se otvore vrata za neki novi posao ili poslovnu saradnju, sa druge da vas mrzi da brzo reagujete i ispoštujete neki rok ili dogovor. Pokušajte da ne ,,zatežete'' situaciju i ne ostajete nedorečeni. Možda će vam teško ići o važnim stvarima da odlučujete, ali biće neophodno ukoliko želite dalji napredak i prosperitet.

Ljubav

Na ljubavnom planu može vam se dogoditi uzbudjenje na nekom putovanju. Na samom početku meseca ne deluje da ćete biti baš raspoloženi na neke ljubavne pohode, ali kako vreme odmiče, sve će više i više da vam prijaju neobavezna druženja i nova poznanstva. Naročito će vam prijati osobe sa kojima delite neka svoja uzvišena interesovanja, ili koje ste upoznali preko nekog seminara, edukacije, fakulteta. Uživaćete u razmeni razmišljanja, novim idejama i dešavanjima u svetu. Sve će vam privlačiti pažnju, pa tako je moguće da na ljubavnom planu u jednom momentu se nadjete izmedju dve osobe i da vam baš bude teško da se za jednu odredjenu odlučite. Zauzete Vage u drugoj polovini meseca, uživaće mnogo više u svojoj vezi i druženjima.

 

Škorpija

Na poslovnom planu, mnogim Škorpijama novac lagano stiže ali sami poslovni odnosi mogu nailaziti na poteškoće. Imate obilje energije i ideja u sebi, samo vam možda tokom ovog meseca će ponestajati takta i strpljenja. Imaćete želju da svoje mnogobrojne obaveze bar prepolovite, kako bi više uživali u lepim danima. Ipak, to će biti ostvarivo tek u zadnjoj dekadi meseca. Do tad će vam se posao umnožavati, možda donositi  više nervoze i promene planova, ali na kraju sve biće isplativo a vi zadovoljni jer ste uspeli u onome što bi malo ko uspeo. Imate neverovatnu moć ,,opstajanja'' u sebi, te ona će biti tokom ovog meseca u punoj snazi. Dokazaćete se još jednom da niste rodjeni za mala dela, već samo za krupne stvari i poteze. Ali ipak, klonite se spletkarenja, ogovaranja i svega što vam može narušiti ugled i poslovnu ozbiljnost.

Ljubav

Na ljubavnom planu, tokom ovog meseca ćete više uživati u druženjima nego pukoj intimi. Prijaće vam flertovanja i unakrsne vatre, te budjenje nove strasti u vama. Probudiće se u  vaša ljubavno-ratna strategija i bićete spremi na više strana da zavodite. Uživaćete u ljubavnim igrama, i sa lakoćom će te osvajati svaki teren. Nije vam mesec za ozbiljne stvari, ali jeste za novo nadahnuće bilo da ste slobodni, ili zauzeti. Vreme je da poradite na svoj ljubavnom životu kroz zabavne stvari i zadovoljstvo. Šta je život ako je sve preozbiljno i nezabavno?? Vreme je za preokret i promenu na vašem ljubavnom planu. Mnogo više avanturizma, i mnogo manje rutine i svega što vas zamara.

 

Strelac

Još malo strpljenja i sve kreće ka boljitku. U prethodnom mesecu bi trebalo da ste dosta novog iskustva i znanja stekli, te dolazi vreme kada će te moći da ga iskoristite i unovčite; s tim da unesete i neke novine. Mogući su nagli preokreti na vašem poslovnom planu, ali oni su samo signal da se situacija konačno kreće u pravcu za koji ste se svim naporom zalagali. U drugoj polovini meseca mogli bi da naidjete na probleme sa zdravljem , pa već od sad pokušajte da živite život malo laganijim tempom i izbegavanjem stresa. Poslovna strana ide ka stabilizaciji i stavljanju akcenta na polje komunikacije i odnosa sa javnošću. Generalno, tokom celog meseca na ma kakve poteškoće nailazili, trebalo bi da vas sreća prati i daje ,,vetar u ledja''.

Ljubav

Na ljubavnom planu, u prvoj polovini meseca može doći do nesuglasica i grubih reči. Čuvajte se da ne prenagljujete i da ne preuveličavate situaciju. Pokušajte da ostanete na zdravom tlu ali i da unesete dozu romantizma u svoj ljubavni život. Malo nove plime, mašte i kreativnosti mogu vam podići ljubavni život na višu skalu. Takodje, dobro je vreme i za malo više druženja, izlazaka i zabave. Možda ste postali preozbiljni i zaboravili koliko nadahnuće i pozitivnu energiju nosite u sebi. Vreme je da se pozabavite ,,povratkom sebi'' i svojoj harizmi. Na ljubavnom planu, ovaj mesec vas može dovesti do novih zaključaka ali i novih poznantava. Možda vam se i javi neko, na kog ste sasvim zaboravili ili kog ste sakrili u najdublji kutak svog srca. Mogući su susreti koji će pomeriti tlo pod nogama, a životu dati sasvim novu dimenziju.

 

Jarac

Tokom meseca Maja, i dalje ste puni snage i energije, ali vam već stvari idu mnogo laganije a sa tim ste i lakši sami sebi. Poslovna strana bi trebala malo već naići na neke zanimljive promene, uz koje ćete biti u prilici i nešto novo da naučite. Ovo bi trebao biti jedan dobar, poslovni mesec za vas, iako u drugoj polovini meseca mogući su nešto veći troškovi ili ulaganje u neka nova sredstva za rad koja bi kasnije donele više novaca. Sredinom Maja će te biti nešto više razdražljivi, te tad vam nije povoljno za nove ugovore i dogovore, niti išta rizično. Kada bude prošao nalet adrenalina u vama, i situacija se malo utiša, bićete zadovoljni kako stvari idu napred.

Ljubav

Na ljubavnom planu, početkom meseca možete doživeti blago razočarenje u osobu koja vas je zanimala. Moguće je da će neka neistina isplivati na površinu, ali to neće umanjiti vaša osećanja, već ćete samo malo više promisliti kuda sve ide, i šta sve bi mogli da očekujete u narednom periodu. Čuvajte se pokušaja spletki i mešanja okoline u vaš ljubavni život. Ipak je on vaš, i vi odlučujete o njemu. Stvari nikad nisu crno-bele, izmedju je mnogo nijansi koji život i čine radosnim i vrednim življenja. Probudite u sebi uspavanu čaroliju, manje sumnjajte, više volite. Na svakom drugom planu, ste vi ti koji su ozbiljni i odgovorni, no ljubav traži malo detinji pristup - više razigranosti, mašte, iskazivanja emocija i zabave. Unesite zabavu u svoj život i gledajte kako se menja!

 

Vodolija

Većina Vodolija će u prvoj polovini meseca se naći u problemima i raskoraku izmedju poslovnog i porodičnog života. Možda ste previše dopustili da brige i problemi drugih ljudi se umešaju u vaš život. No, struja se menja i akcenat je ovaj put vama na rešavanju i finiširanju neke problematike vaše iz prošlosti. Dosta je sve gušilo vas, kritikovalo i blokiralo na putu vašeg rasta i uspeha! Ovaj mesec će vam već uneti laganiju komunikaciju sa drugima i lakše uspostavljanje veza sa važnim kontaktima. Svesni ste da će u jednom momentu biti nagli preokret, ali na to ste se i duže vremena pripremali. ,,Planeta rata'' će tokom ovog meseca ući u vas znak, što će vama dati borben duh i snagu da se izborite za stvari ka kojima težite - na vaš način; dok vladar vašeg znaka će preći u znak Bik-a i vama preusmeriti fokus sa milion drugih manje važnih stvari, na one zaista bitne za vašu samu egzistenciju ali i prosperitet.

Ljubav

Tokom ovog prolećnog meseca, vama se mogu dogoditi nekoliko važnih ljubavnih kontakata. I svaki će delovati na vas motivišuće i inspirativno. Ljubavni status doneće vam elana za sve ostalo, a ponajviše za boljitak vašeg celokupnog zdravlja. Ide vam vreme zabave, internet upoznavanja,  i neobaveznog ljubavnog druženja. Život će vam dobiti sasvim drugi smisao i dimenziju. Promene ulaze u vaš dom, ali će vas struja voditi na različite strane i puteve. Moguće je da ste željni duboke, strastvene ljubavi, ali ovaj mesec će vas pre uvući u ljubavna flertovanja i igrarije, nego vam doneti nešto ozbiljno. Prema tome, opustite se i uživajte u vožnji.

 

Ribe

Sam početak meseca kod vas je već nekog ustaljenog ritma, i neka još neko vreme ostane tako,bez nekih većih ulaganja. Moguće su neke stvari koje niste mogli da predvidite a koje mogu da vam donesu neke neprilike na poslu. Povedite računa o svojim finansijama sredinom meseca, mogući su iznenadni troškovi ili rasprave oko novca. Do polovine meseca nije vam povoljno da činite neke nagle poslovne poteze, ali jeste povoljno za razmatranje o nekim novinama u bližoj budućnosti  ili za dodatnu edukaciju u oblasti kojom se bavite. Novac će vam mnogo lakše stizati, ukoliko poslujete sa inostranstvom. Putovanja će vas vući a i hteti. Neka nova energija i snaga ide ka vama. Uz blage preokrete, koji će na kraju i biti dobri po vas, ovaj mesec bi poslovno trebao da vam bude sasvim zadovoljavajućeg uspeha.

Ljubav

Na planu ljubavi, moguće je da ste se u jednom momentu povukli zbunjeni nekom iznenadnom situacijom. Ipak, nećete ostati bez udvaranja i udvarača. Možda će vam biti teško da preko nekih stvari predjete, ima mnogo toga što i nosite sa sobom, ali ide vam u susret jedan laganiji period koji će sam po sebi tražiti rasterećenje i po neki kompromis. Ljubavni status u poslednjoj nedelji maja će vam poprimiti novu formu. Moguće je i da ćete samo osvanuti zaljubljeni. Od tad za vas počinje novi ples na planu ljubavi. Možda se čak i budete odlučili nešto staro da prekinete, neki teret od sebe da otkinete i zaplovite u nove ljubavne doživljaje. Zauzetim pripadnicima ovog vodenog znaka, takodje kraj meseca, donosi zanimljivu promenu, više lepote i harmonije.

 

 

S Ljubavlju,
Milena Tijanić, astrolog
facebook

 

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

14 MAY 2018 Autor: Medicicom

Prirodnim sredstvima se riješite mučnine u putu