10 znakova da ste pronašli svoju srodnu dušu

26 APR 2017
Autor:
Medicicom

Izvor slike: http://www.joysreadings.com/

 

Da li je sudbinska ljubav cudna stvar ili naprosto istinska sreca?

Srodne duše nisu one koje su potpuno iste kao mi, već one koje imaju ključeve za sve naše brave i brave za sve naše ključeve - rekao je pre nekoliko decenija američki pisac i filozof Ričard Bah...
Ništa nije slučajno što se u životu dešava pa ni ljubav!

Koliko ste se puta zapitali da li je vasa ljubav neka opet cudna slucajnost, ili je mozda jednostavno vasa sudbina?
Koliko puta vam je upravo ta ljubav usmerila kasnije tokove zivota?

Na kraju krajeva, verujete li u svoju srodnu dušu?

Srodne duše predstavljaju moćnu i jedinstvenu energiju. Sudbina i vreme su dva najvažnija elementa u susretu dve srodne duše.
Ovo su specifične inkarnacije koje se ponavljaju na obrascima vremena iznova i iznova. Njihov izazov u ovom životu je da pronađu jedni druge. Srodne duše odlikuje vrlo snažna magnetska privlačnost. Snažna energija koja je uočljiva već pri prvom susretu donosi i određen emocionalni naboj. Ovo je najverniji oblik ljubavi koji postoji.
Srodne duše su skupine duša koje putuju zajedno u mnogim životima. Kada pomislimo na svoju srodnu dušu, pomislimo na bogat ljubavni i romantični odnos. Iako je to istina, kroz svoju srodnu dušu uvek moramo naučiti i određene lekcije. Ove skupine duša su uvek zajedno u inkarnacijama.

srodne duse

Izvor slike: https://mirror-of-my-soul.com

 

Osećaj da se poznajete od ranije

Kada se susretnemo sa svojom srodnom dušom, imamo osećaj da tu osobu poznajemo već dugo. Međutim, u ovakvim odnosima veoma često ima previše izazova. Srodne duše uvek osećaju duboku ljubav i međusobno poštovanje. Čak i ako je njihov odnos težak s’ vremena na vreme, oni podržavaju i neguju jedni druge u svojim ambicijama, željama i dostignućima na svim nivoima- mentalnim, fizičkim i emocionalnim.
Sudbina je kao rok, ono sto se mora dogoditi u odredjeno vreme, ono sto je negde, ko zna gde, zapisano i sto se mora dogoditi po svaku cenu.....Ko veruje,taj i doživi,…

 

Pročitajte još: Tamo gdje počinje ljubav, prestaje um!

 

Kako da neko prodre do vaše emocionalne aure?

Velike strastvene ljubavi uvek su deo karmičkog zadatka jer samo ono što neko oseća kao potrebu svog bića, a što je zapisano u gentskom materjalu može da se ispolji ako se sretne osoba koja je je sposobna da prodre do emocionalne aure.
U karmičkoj ljubavi svaki partner uči svoju lekciju o ljubavi, braku i stavljen je na ona iskušenja koja mu omogućavaju da duša nađe svoj put ka sreći.
Loši bračni odnosi, svađe, ignorisanje, vređanje ili fizičko nasilje, razvod, pokazatelji su da je jedan od partnera ušao u brak bez velikih emocija, a da je drugi ušao sa karmičkim zadatkom da bi nešto „naučio“ ili „odradio“. Moguće je da je u prethodnim vezama bio previše samouveren, bahat, netolerantan ili gord.
Samoljublje, ponos, potreba da se poigravamo tuđim osećanjima, da budemo bezuslovno obožavani, tolerisani, osobine su koje onemogućavaju da se otplati karmički dug, jer blokiraju kanale ljubavi.

 

Ovo su signali da ste pronašli svoju srodnu dušu:

1.    Promene vas na bolje. Ljudi koji najviše utječu na nas su oni koji samom svojoj prisutnošću izokrenu sve što smo znali i hteli. Nije to loša stvar i uglavnom bi to tako trebalo i biti. S njima ste jednostavno bolja osoba nego bez njih.

2.    Imate osećaj kao da se znate celi život. Prepoznajete se kao da ste se već negde pre upoznali. Verojatno zato što i jeste.

3.    Ima neka čudna veza između važnih datuma kao što su rođendani, vaš prvi susret… Rođeni ste točno u razmaku od devet meseci, upoznali ste se na rođendanu zajedničkog prijatelja… Postoji neki čudni sinhronicitet oko datuma kada ste upoznali srodnu dušu.

4.   Sanjali ste čudne, enigmatske snove jedno o drugome pre nego ste se sreli, čak i ako u snu niste mogli prepoznati određeno lice ili osobu. Nekad vam neko “čitao dlan, “slagao horoskop”, “bacao grah”… i rekao da će se dogodoti upravo to što se dogodilo. A vi ste to potpuno potisnuli iz sećanja do trenutka kad se napokon nije dogodilo.

5.    Prepoznajete nešto u njihovim očima i to zapravo ne možete objasniti, ali to ne vidite u nikome drugome. Niti vam pogled u tuđe oči izaziva takve osećaje. Komunicirate bez reči. Srodne duše mogu da čitaju jedna drugu kao otvorenu knjigu.

6.    To je više od osećaja. Kad ih upoznate shvatite da je romantična ljubav – pogotovo između srodnih duša – mnogo više od prolaznog, fizičkog osećaja. To je stvarna spoznaja koja će prožeti čitav vaš odnos čak – a možda posebno baš tada – kad ste razdvojeni. Nakon što provedete razdvojeni samo nekoliko dana, “pričate sto na sat” kako biste pohvatali jedno drugo i nadoknadili ono što ste zajednički propustili.

7.    Osećate čudnovatu “hemiju” kakvu nikad pre niste doživeli. Privlače vas više od ičeg na svetu iako nikad niste išli kroz “faze”: upoznavanje, prvi izlasci, prvi poljubac… Jednostavno ste zajedno, kao da nikad niste bili stranci. Čak i nakon godina zajedničkog života, hemija je jaka među vama. A seks s tom osobom je nešto više od samog seksa.

8.    Oni su vaš “dom”. Po prvi put u životu imate osećaj da dom nije mesto, nego osoba. Shvatate da je “dom” osoba ili mesto na koje se uvijek želite vratiti, a oni su tu za vas. Zapravo, toliko ste “doma” s njima, tako savršeno mirni da imate osećaj kako ne treba tražiti dalje – oni su sve što će vam ikad trebati do kraja života.

9.    Unatoč svemu, shvatite da nije moglo biti drugačije – izbor ionako nije bio vaš. Možda volite druge osobe u životu. Teoretski, mogli biste provesti sretan život s hiljadama drugih, ali to nije to, jer jedan deo vas, najvažnija karika će uvek nedostajati.

10.     Oni postaju deo gotovo svake dogodovštine koju pričate. Oni su postali deo većine vaših misli i ne možete zamisliti da bi moglo ili trebalo biti drugačije.

srodne duse u zagrljaju

 

Šta na ovu temu kaže psihologija?

– Srodne duše se snažno povezuju na svakom nivou, neretko jedna drugoj završavaju rečenice, istovremeno posežu za telefonom kako bi se čule te vrlo često osećaju kao da ne mogu da žive odvojeno – kaže doktorica Karmen Hara. Klinička psihologinja i autorka knjige “Love Sense”, Sju Džonson, dodaje da srodne duše takođe tačno znaju kako da odgovore na emotivne signale svoga partnera.

Kada se dve polovine nečega što je energetski jedno sretnu ponovo nakon mnogo godina i života razdvojenosti i nesvesne čežnje jedne za drugom, fizički susreti i samo ujedinjenje jesu veoma intenzivan i neopisiv događaj. Tako suočene dve polovine iste duše pokreću duboka, skrivena osećanja u njima samima.
Srodna duša je samo jedna u životu, polovina energetski identična našoj. Iste energije suprotne frekvencije, koje pri stapanju postižu efekat energetskog jina i janga. Onog trenutka kada se prepoznaju, srodne duše započinju proces povratka svojoj suštini kroz proces zajedničkog stapanja.

 

Naši partneri

Pročitajte još...

17 MAY 2018 Autor: Medicicom

Meditacija za mršavljenje