Stručnjaci iz BiH otkrili prirodan lijek za masnoć

07 JUN 2024
Autor:
Medicicom

STRUČNJACI IZ BIH OD BILJKE SA NAŠEG PODNEBLJA PROIZVODE LIJEK

 

Jelena Pušac-Broćilović, inovatorica iz BiH, zajedno sa timom stručnjaka i to ljekara, farmaceutskog tehnologa i fitoterapeuta pomjeraju granice BiH jer proizvode prirodni lijek od biljke sa našeg podneblja.

Nagrađeni su u Rusiji i sada se njihov biljni lijek traži u velikim količinama za izvoz i u Skandinavske zemlje.

Jelena kako ste došli do izvoza u Skandinavske zemlje?

Nakon dobijenog velikog broja nagrada za kvalitet i efekte koje je naš biljni lijek pokazao, jako se brzo proširila informacija o nama i kontaktirali su nas sa Volga Univerziteta za tehnologije iz Moskve jer su željeli da odrade dodatne analize za naš lijek jer se pokazao izuzetno efikasnim za čišćenje krvnih sudova.

Kada su odradili analize, ostali su zatečeni izuzetno velikom količinom sačuvanog alicina koji je zapravo ključan sastojak za čišćenje krvnih sudova.

Nakon toga su odlučili da dođu kod nas u BiH da im pokažemo kompletan proizvodni process i kada su uvidjeli koliko je to ozbiljna proizvodnja, ostali su u čudu i odlučili su da u saradnji sa nama plasiraju ovaj naš biljni lijek i u Skandinavske zemlje jer zbog ove situacije, u Rusiji nije moglo sada da se plasiraju proizvodi jer sam uvoz u Rusiju je sada zaustavljen zbog ratnih dejstava.

Tako da smo mi sa našim biljnim lijekom došli i na područje Skandinavije, mada još uvijek mi nemamo baš veliku količinu proizvodnje i za sada ove naše kapsule od srijemuša nije baš lako nabaviti, naročito u BiH.

 

 

Tako da kod nas na Balkanu ostaje veliki dio ljudi koji u apotekama ne mogu uspjeti kupiti taj lijek jer distributeri sve izvoze za Evropu jer se tamo ovaj lijek mnogo skuplje prodaje, pa kako se distributerima ne isplati ovdje ga plasirati u ove naše apoteke, mi smo odlučili da za naše ljude ovdje na Balkanu izdvojimo jednu ograničenu količinu ovog lijeka godišnje kako bi ga mogli kupiti po povoljnijim cijenama jer nam je cilj da ovaj lijek bude svima dostupan.  

 

 

Srijemuš

 

U međuvremenu su u Evropi odrađene i kliničke studije i dokazano je da našim kapsulama koje su punjene isključivo listom i cvijetom srijemuša (divljeg bijelog luka) u potpunosti normalizujete pritisak za mjesec dana.

Jelena, za koliko, vremenski, onda ove vaše kapsule čiste krvne sudove ?

Ne želimo reći da je ova kapsula čudotvorna i da sve riješava za 3 dana kako se mnogi služe marketinškim trikovima jer to je prosto nemoguće jer problem nije ni nastao preko noći, već su se masnoće godinama nakupljale. Tako da je zaista jako neozbiljno reći da naše kapsule sve riješavaju za par dana, ali ono iza čega stojimo, kao stručnjaci koji su proizveli ovaj prirodni lijek, jeste da se za mjesec dana normalizuje pritisak i da one postepeno čiste krvne sudove

Dalje tvrdimo da je ovo jedan od rijetkih dodataka ishrani koji je 100 % prirodan.

Kada pogledate razne suplemente koji su na tržištu, lako je uvidjeti da se radi o tvrdim, najčešće, bijelim tabletama, koje su prepune sintetičkih hemijskih spojeva koji u ogromnoj količini opterećuju jetru i nanose više štete nego koristi.

Isto tako, na tržištu imamo čajeve koji ne mogu štetiti, ali njihov efekat nije dovoljno jak jer je biljka u kontaktu sa vazduhom prilikom sušenja i dodatno kuvanjem na visokoj temperaturi izgubila ogroman dio ljekovitih svojstava.

Ili imamo biljne kapi – tinkture u kojem su biljke u dodiru sa alkoholom koji se koristi u proizvodnji tinktura, izgubile veliki dio ljekovitosti.

 

 

 

Iz tog razloga, zbog našeg izuzetnog načina proizvodnje, za koji smo i nagrađeni mnogobrojnim nagradama, zainteresovali smo ozbiljne stručnjake sa Volga Univerziteta da saradjuju sa nama i rade na plasmanu naših proizvoda na evropsko tržište

 

A kakav je to način proizvodnje Dubravka, možete li nam objasniti, sobzirom da ste vi inžinjer farmaceutske tehnologije?

To je LIOFILIZACIJA - najsavremniji postupak da se iz biljke izvuku sve ljekovitosti jer se biljka, odmah po branju, zamrzava na -40 i u tom zamrznutom stanju joj se izvlači voda. Dobijate čips od biljke sa svim ljekovitostima i dalje nastavljate sa mljevenjem i kapsuliranjem.

Koliko vam je trebalo da osmislite ovaj lijek?

 

Pa oko 3 do 4 godine. Dugo smo istraživali kako bismo pronašli biljku sa našeg podneblja koja na najprirodniji i najefikasniji način čisti krvne sudove, smanjuje holesterol i na taj način riješava i proširene vene i sprijeačava stvaranje trombova.

 

Srijemuš

Kako ste uopšte došli na ideju da osmislite ovako nešto?

 

Kolegica Jelena je imala problem sa trombom u nozi nakon 3.poroda i nju je muka natjerala, vjerujte da su čuda moguća ako se ne predajete i vjerujete u njih. Imala je tu sreću da joj je moja majka veliki prirodnjak i uz nju je naučila dosta o ljekovitom bilju sa naših prostora i tako utvrdila da je biljka srijemuš zapravo i najjači prirodni antibiotik i najefikasniji čistač krvnih sudova.

 

srijemus kapsule

 

Jeleni je tata ljekar i bio je uporan da ona operiše venu u kojoj se stvorio tromb nakon njenog 3.poroda. Ali ona je željela da najprije utvrdi UZROK stvaranja tromba, jer je operacija samo odstranjivanje posljedice i niko joj nije mogao ne garantovati da se neće pojaviti neka nova proširena vena i ponovo tromb, pa je zato i odbila operaciju.

Zahvaljujući tom prirodnom lijeku Jelena je spasila sebe od operacije i zaustavila dalje stvaranje trombova. Lijek je tražila za sebe koji je spasio od operacije i potpuno prirodno joj riješio tromb i proširenu venu.

ZNAČI, IZUMILI STE PRIRODAN LIJEK KOJI JE JELENI SPASIO ŽIVOT

Da, baš tako

 

I za taj prirodni lijek ste nagrađeni Zlatnom medaljom u Moskvi ?

Da, tako je,...Zbog tog kompletno osmišljenog tehnološkog postupka, analize su pokazale da smo sačuvali do 90% ljekovitosti biljke i za kvalitet i efikasnost lijeka nagrađeni smo Zlatnom medaljiom u Moskvi za biološku inovaciju.  A onda su nas kontaktirali i sa Volga Univerziteta za dalju saradnju

 

Kako srijemuš ima jako nestabilna jedinjenja i odmah po branju, u dodiru sa kiseonikom,  gubi svoja ljekovita svojstva, morali smo osmisliti kako to da spriječimo. Tada je Jelena došla na ideju brzog zamrzavanja srijemuša odmah na terenu dok beremo biljku i transportujemo u posebnim kutijama suvog leda do liofilizatora u kojem počinje postupak liofiliziranja..

Koje dejstvo kapsule imaju na zdravlje čovjeka  

ü  Čiste krv od nagomilanog holesterola, masnoća i otrova, pesticida i teških metala

 

ü Spriječavaju nastanak infarkta i moždanog, kao i druge

ü  oblike trombova

ü  Spriječava nastanak visokog krvnog pritiska i ateroskleroze 

ü  Spriječavaju nastanak proširenih vena, kao i povlačenje već nastalih proširenih vena

ü  Imaju dejstvo najjačeg prirodnog antibiotika sa naših prostora

ü  Na najprirodniji način jačaju imunitet

. Riješavaju anemiju jer je srijemuš prebogat gvožđem i C vitaminom koji je neophodan za apsorpciju gvožđa 

 

       

Srijemuš

 

  

 Treba otklanjati uzrok, a ne posljedicu. Sa jednom kapsulom dnevno vi ćete spriječiti stvaranje trombova koji dovode do infarkta i moždanog!

 

  

Kako se koriste kapsule Srijemuš La Vita?

 

Koristi se jedna kapsula dnevno, najbolje prije jela u bilo koje doba dana. Pakovanje je za cijeli mjesec jer sadrži 30 kapsula. Jedna kapsula mijenja 10 do 15 svježih listova srijemuša što je sasvim dovoljno za uklanjanje masnoća i otrova iz krvnih sudova

 

ü1 * Nakon prvog mjeseca upotrebe već se osjećaju rezultati, krvni pritisak ne varira, normalizuje se, a holesterol i masnoće se čisti i do 20%.

2 * Nakon drugog mjeseca korištenja, masnoće se uklanjaju od 50-70%, krv je čistija i viskoznija što omogućava bolju cirkulaciju, vitamini i minerali iz srijemuša jačaju zidove krvnih sudova što smanjuje otok i bol na proširenim venama.

3 * Nakon trećeg mjeseca korištenja, krvni sudovi su očišćeni od 80-100%, krv potpuno prirodno i lako cirkuliše kroz organizam,proširene vene i kapilari se postepeno smanjuju. 

 

jelena srijemuslavita

 

 Šta je preporuka vašeg tima ljekara?

  

Preporuka našeg tima ljekara je da se sa našim kapsulama od liofiliziranog srijemuša krvni sudovi preventivno čiste dva puta godišnje  3 do 4 mjeseca, a između da se pravi pauza kako organizam ne bi razvio imunitet na ovu fenomenalnu biljku. Na taj način će naše kapsule redovno čistiti vaše krvne sudove i onemogućiti stvaranje trombova koji dovode do infarkta ili moždanog udara, što će omogućiti i smanjivanje otoka i bolova u proširenim venama, a vremenom i nestajanje već proširenih vena. 

 

doktor momir pusac

 

 ISKUSTVA KORISNIKA

 

   Milovan iz Bijeljine

Moja supruga i ja već 4 mjeseca koristimo kapsule za visok krvni pritisak i holesterol koji je baš bio povišen. Nakon tri mjeseca korištenja, uradili smo i nalaze i doktori su bili zaprepašteni koliko je holesterol bio smanjen, a naročito rizik infarkta. Sada redovno dva puta godišnje po 4 mjeseca čistimo krv kapsulama od srijemuša.

    Predrag Sovilj iz Vršca

Dugi niz godina imam problem sa posledicom tromboflebita  i  edem u levoj nozi. Posle prve dve nedelje od upotrebe meni se plavetnilo sa noge pocelo povlaciti i menjati  boju   otok i trnjenje peckanje u stopalu je  postalo blago .Sada koristim 4 bocicu  mogu vam reci   nemam  otoka u nogama   nijednom od kad koristim Sremus kapsule  nisam popio antibiotik zbog upale vena.

 

    Nisveta Odobašić

Dugo sam spavala sa priglavkom (vuneni čarap) na jednoj nozi. Nisam do kraja ni potrošila bočicu kapsula, već ne koristim priglavak. Iskreno preporučujem

 

Fehim Hrustemović iz Živinica

Osjecam se veoma dobro. Osjetio sam bolju pokretljivost i raspoloženje. Mislim da kapsule ciste organizam i samim tim reguliše pritisak u krvnim žilama. Ljekaru više ne idem

    Puhača Bogdana iz Drugovića-Laktasi

Osjećam se bolje, imala sam problema sa alergijom ovo proljece nisam osjetila, bolja cirkulacija nije bilo ni prehlade. Vjerujem da pomazu u mnogo cemu.

    Nedžad Hamzić iz Sarajeva

Provjereno dobre kapsule za čišćenje krvi i holesterola. Ujedno pune vitamin i minerala, preporučujem kupovinu jer su ove kapsule vrh iz prirode. Ja sam prezadovoljan

 

Naši partneri

Pročitajte još...

31 MAY 2024 Autor: Medicicom

Zlatna medalja stručnjacima iz BiH