Uslovi korištenja

Opšti uslovi korišćenja

Informacije o prirodnom liječenju ovdje se nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta, propisivanje terapije, postavljanje dijagnoze niti promocija pojedinih proizvoda kao takvih. Nijedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovom Portalu za dijagnostikovanje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konsultacije sa za to kvalifikovnim stručnjakom.

Portal “Medici.com” ne preuzima nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način Vi koristiti informacije na našim stranicama. Uvijek se morate posavjetovati s Vašim terapeutom odnosno lijekarom, kao i ukoliko imate pitanja, nejasnoća ili želite saznati više informacija o Vašem medicinskom problemu. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći. Ne snosimo nikakvu odgovornost za tačnost, vjerodostojnost ili starost informacija koje možete pronaći na našim stranicama.

Tekstovi objavljeni na našim stranicama ne smiju se kopirati, osim u slučaju da se kopije koriste za nekomercijalnu i ličnu upotrebu. Uz poštovanje navedenog ograničenja, kopiranje je dozvoljeno samo uz navođenje svih zadržanih napomena o autorskim pravima, te svih ograničenja od odgovornosti koja su na ovoj Internet stranici navedena. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija informacija sadržanih na ovoj Internet stranici dozvoljena je samo uz prethodno izričito odobrenje Vlasnika stranice. Tekstovi objavljeni na ovim Stranicama zaštićeni su autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati povredu Zakona o autorskim pravima.

U slučaju povrede bilo kojih od navedenih Uslova, Vaše ovlaštenje za upotrebu ovih Stranica automatski prestaje te sve eventualno učitane ili štampane materijale dužni ste odmah uništiti. Vi pristajete na to da nećete koristiti naše stranice u zakonom nedozvoljene svrhe, kao ni protivno gore navedenim uslove. Portal “Medici.com” jedini ima pravo izmjene sadržaja na ovim stranicama, te zadržava pravo promjena navedenih uslova korištenja Stranica i drugih uslova poslovanja bez prethodne najave.

Zaštita privatnosti

Lične podatke koje nam proslijedite korišćenjem ovih Stranica kao što su Vaša adresa, telefonski broj, email adrese i slične identifikacijske informacije, čuvat ćemo u skladu s ovim dokumentom o zaštiti privatnosti. Vaše podatke nećemo javno dijeliti niti ustupati trećim osobama, nećemo ih učiniti dostupnima javnosti i služit će za zaštitu i u svrhu našeg poslovanja. Vaše lične podatke dobijene putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na ovim stranicama, možemo koristiti da bismo Vas povremeno obavijestili o novostima i promjenama koje se tiču naših usluga i poslovanja. Najstrože je zabranjeno korištenje i upisivanje tuđih ličnih podataka. Prikupljanje i korištenje statističkih podataka koristimo kako bismo bolje razumjeli kako se naša internet stranica koristi. Zadržavamo pravo da neke od ovih informacija podijelimo s našim poslovnim partnerima ili objavimo u javnosti. Informacije koje bismo mogli prikazati u javnosti ili našim poslovnim partnerima neće sadržavati Vaše lične podatke niti podatke na temelju kojih bi Vas neko mogao kontaktirati ili identifikovati. Stranice trećih - druge internet stranice koje sadrže linkove, oglasne bannere ili tekstove koji vode na našu stranicu, a nisu kontrolisane od strane preduzeća “Medici.com”, ne podliježu pravima navedenim u ovom dokumentu o zaštiti privatnosti. Vlasnik Stranice ne može se držati odgovornim za način korišćenja ličnih podataka koji su prikupljeni na tim drugim stranicama.

Sigurnost stranica

Naše internet stranice održavaju se redovno i nastoje se zaštititi od svakog neovlašćenog korišćenja. Iako koristimo sigurnosne mjere kako bi Vaši lični podaci bili u potpunosti zaštićeni, imajte na umu da uvijek postoji određeni rizik te da neovlaštene osobe ili aplikacije mogu zaobići sigurnosne zapreke te presresti svaku aktivnost na našim internet stranicama kako bi oštetiti i Vas i nas. Vlasnik Stranice ne može biti odgovoran za kriminalna djela trećih osoba ili aplikacija proizvedenih od strane trećih osoba osim ako se ne ustanovi da je sa njima u direktnoj vezi.

Naši partneri

NOVI BROJ 123

Izašao je novi broj časopisa Medici.com

NOVI BROJ ARHIVA