3 koraka za mjesto pod Suncem

18 JAN 2018
Autor:
Medicicom

Izvor fotografije:http://dailyalchemy.com/

 

Tri koraka uspjeha prema Marfiju su:


1-    Osmotrite problem
2-    Okrenite se rješenju
3-    Opustite se duboko uvjereni u pozitivan ishod. Sukob između želje i mašte može se izbjeći ako se opustite i zapadnete u stanje lagane pospanosti. Svaki umni i tjelesni napor smanjite što više. U tom stanju, unosite želje u podsvijest...Čovjek je ono što misli i osjeća.

 

srecan zivot

Izvor fotografije: https://www.icebike.org/


Tri koraka kako da pronađete svoje mjesto pod Suncem:


1-    Utvrditi koje su vam omiljene aktivnosti i početi sa njima da se bavite. „Uspjeh znači voljeti svoj posao“.
2-    Usavršavanje u određenoj grani djelatnosti i ovladavanje tom granom.
3-    Treći korak je naznačajniji. Ono čemu težite treba ići u prilog vama ali i drugima. Vaša želja ne smije biti sebična, bilo bi dobro da na neki način doprinosi blagostanju cjelokupnog čovječanstva.

Za kraj jedan savjet kako izabrati sreću. Džosef Marfi kaže: „Kada ujutru otvorite oči, recite sebi: Univerzalni zakon preuzima na sebe brigu o mojoj svakodnevici. Danas, sve na svijetu radi za moje dobro. Ovaj dan je novi i čudesan. Nikada više neće biti ovakvog dana. Neprekidno me vodi i usmjerava univerzalna mudrost i sve što budem činila biće uspješno. Okružuje me i štiti univerzalna ljubav i kroz život se krećem spokojno. Ukoliko mi pažnja makar i na trenutak skrene sa onoga što je dobro i konstruktivno, istoga časa ću se vratiti razmišljanju o ljepoti, ljubavi i dobrobiti. Ja sam duhovni i mentalni magnet koji privlači sve što mi donosi sreću i blagostanje. Svi moji današnji poduhvati biće čudesno uspješni. Siguran sam da ću cijelog dana biti više nego srećan (srećna).“

 

zivot je divan

Izvor fotografije: https://www.psychologies.co.uk/

Naravno da svaki dan ne može biti sjajan, svi imamo dobrih i loših dana. Cilj ovih savjeta je da pokušamo bar malo uticati na naš život i pozitivan stav prema onome što on nosi.

Ovo su sve načini za lijep život i uživanje. Dosta stvari zavisi upravo od nas, malih i velikih bića. Budite uporni, budite vedri i smjeli i vjerujte u sebe i u život. I kada vam se čini da je tmuran dan, shvatite da će sljedeći dan biti sunčan. Pokušajte se što više puta opustiti i uroniti u hedonizam.

Odlomak iz knjige: "Smisao i besmisao" - Promišljanja o životu, Jana Aleksić Anđelić

 

Naši partneri

Pročitajte još...

26 JUN 2019 Autor: Medicicom

13 Znakova da život prolazi pored vas