Biljke kojima ćete neutralisati otrove u kući,..

16 MAR 2017
Autor:
Medicicom

Unutrašnje zagađenje kuće ili poslovnog prostora uzrokovano je kombinacijom raznih činioca : štetni sastojci u industriji namještaja - boje , lepkovi , lakovi i premazi.

Zatim tu su deterdženti za čišćenje, ribanje i dezinfekciju ali i sredstava za ličnu higijenu .
I na kraju razni gasovi  i ugljovodonik koji se emituju iz peći i kotlova. Sadržaj ovih isparljivih organskih jedinjenja ima zajednički naziv : VOC

Kako možemo smanjiti VOC u prostoru u kojem živimo i radimo?


Prvi način je da izbacimo iz upotrebe štetne hemikalije za održavanje kuće .
Za čišćenje , ribanje i dezinfekciju kuhinje i kupatila umjesto skupih odmašćivača i kiselina , možemo koristiti običnu sodu bikarbonu , alkoholno sirće i so. Podjednako su efikasni i neuporedivo zdraviji .

Drugi način za smanjivanje i neutralisanje VOC-a su biljke.


Sobne biljke su u stanju da neutrališu toksične supstance i štetno elektromagnetno zračenje iz mnogih aparata.

Kako se to dešava ?

Statički naboj , koji se pri izlasku iz uređaja pretvara u jonizujuće zračenje , pojedine biljke "upijaju" i pretvaraju u hemijsku energiju koja se dalje koristi za odvijanje metaboličkih procesa i rast biljke. Odnosno, ove biljke se hrane štetnom energijom koju emituju različiti kućni aparati.
Što je jače zračenje ekrana i drugih elektronskih uređaja , to je više hrane za ove biljke , što utiče na njihov brži rast i bujnost.

filadendron

Filadendron , sansevijera i difenbahija mogu da apsorbuju formaldehid , jednu od kancerogenih supstanci , koja se  koristi u savremenoj industriji i nalazi se u laku za podove , sprejovima za čišćenje rerni , dezodoransima , lepilu,  lakovima za farbanje , boji za tkanine , pa čak i nekim kozmetičkim preparatima .
Hlorofitum je neuništiva biljka koja "usisava" ugljen-monoksid. Hedera i spatifilum apsorbuju benzinska isparenja.

U biljke "prečistače" ubrajaju se, takođe, šeflera i aloja vera.

Bršljen , filadendron , dracena , kentija , aglaonema , fikus robusta , spatifilum , sanseverija  , apsorbuju zagađivače iz plastike , itisona i boja za zidove , a spatifilum  , kaktus i bršljan pored toga  "upijaju" , za čovjeka negativna elektromagnetna zračenja . Kaktus apsorbuje čak i radioaktivno zračenje . Što je kaktus stariji i veći , njegova moć apsorcije je veća.

aloja

Aloja smanjuje koncentraciju isparljivih organskih materija i upija elektromagnetno zračenje televizora , monitora , mikrotalasnih pećnica i mobilnih telefona. Gusto posađena živa ograda od četinara posebno od smrče  može u potpunosti da zaštiti i apsorbuje elektromagnetno zračenje koje proizvode TV predajnici , radio predajnici , mobilni predajnici , bežicni telefoni , wireleses sistemi ...

Pozitivna energija doma

Pozitivnu energiju u domu doneće sve biljke koje imaju srcolike, zaobljene i mesnate listove. Tu spadaju agloneme , fikusi , krotoni , eševerije , difenbahije , primule , ljubičice , orhideje , spatifilum , begonija , gardenija , kućna sreća , pahira i nezaobilazno "drvo novca".

Kako životinje reaguju na razna zračenja u kući

Indikatori za geopatološko zračenje mogu biti i životinje. Mačke , crni mravi i ose vole mjesta koja su pod uticajem takvih zračenja , dok pas i na primer pčele ne vole mjesta sa lošim zračenjem jer im smeta kao i čovjeku .
Ako imate mačku , obratite pažnju na kojim mjestima posebno voli da se izležava i spava . Tu gdje se najviše zadržava sigurno postoji neki izvor zračenja (od kućnih aparata , strujnih vodova , podzemnih voda , kosmičkog zračenja ...)

Isto važi i za psa (samo obrnuto) . Tamo gdje pas voli da spava , provjereno je dobro mjesto !

 

Naši partneri

Pročitajte još...

04 JUL 2018 Autor: Medicicom

Dragoljub - ubica bakterija sa vaše terase