Depilacija šećernom pastom protiv urastanja dlaka

01 AUG 2018
Autor:
Medicicom

Izvor fotografije: http://www.saloncleo.co.za/

 

Uklanjanje neželjenih dlačica upotrebom šećerne paste poznato je više od 2000 godina. U drevnom Egiptu, ali i na srednjem Istoku (Perzija) smatralo se da tijelo bez dlačica odražava mladost, ljepotu i čistoću. Danas se smatra da je uklanjanje dlačica šećernom pastom tijekom istorije uveliko promijenilo higijenske navike žena, a time čuvalo zdravlje njihove kože. Poznato je da je Kleopatra jednom mjesečno uklanjala dlačice šećernom pastom.
No, šećerna pasta nije namijenjena samo ženama, nego i muškarcima, a s njom se mogu depilirati svi dijelovi tijela (ruke, noge, leđa, pazuh, prepone …) i lice.

 
Za potpuno glatko zadovoljstvo

Za razliku od depilacije voskom, šećerna pasta ne lijepi se za kožu i ne skida njezin zaštitni sloj, pa je uklanjanje dlačica manje neugodno i bolno. Osim što uklanja dlačice, šećerna pasta ujedno radi blagi piling, pri čemu se uklanjaju stare i umrtvljene stanice kože, pa je koža nakon depilacije šećernom pastom sjajnija i svilenkasto-glatka. Šećer je prirodni prijatelj kože pa šećerna pasta istovremeno čisti, zaglađuje, hidratizira i regeneriše kožu.

 

depilacija secernom pastom

Izvor fotografije: http://fotoepilators.com/

 

Učinite novi korak!

Razlika između depilacije i epilacije je u načinu uklanjanja dlačica. Dokazano je da depilacija britvicama i pincetom dodatno učvršćuje korijen dlačice zbog specifičnih vibracija metala. Dok se depilacijom smatra uklanjanje dijela dlačica (dlačice se lome ili sijeku), epilacija se odnosi na potpuno uklanjanje dlačica zajedno s njihovim korijenom. Upravo to čini egipatska (d)epilacija. Šećerna pasta uklanja korijen dlačice iz folikula i tako usporava njihov ponovni rast.
Rezultati depilacije šećernom pastom mogu trajati i do šest tjedana. Šećerna pasta uklanja i najmanje dlačice te odumrle stanice kože, koja će dugo vremena biti svilenkasto-glatka i baršunasto-meka.

 

*** Pročitajte još i tekst: "Prirodne metode depilacije" ***

 
Profesionalna i učinkovita depilacija

Za učinkovito uklanjanje dlačica šećernom pastom idealno je da su dlačice dužine 3-6mm. Ukoliko su dlačice duže, potrebno je potrošiti više šećerne paste za njihovo uklanjanje. Stoga se preporuuje da radi dodatne uštede preduge dlačice prethodno skratite.
Vrlo je važno da koža bude suva i nemasna. Prije depilacije šećernom pastom preporučuje se prethodno tuširanje kako bi koža omekšala i pore se otvorile. To će dodatno pospješiti uklanjanje dlačica s čvrstim korijenom. Kožu možete posušiti i sa dječjim puderom (talkom) kako bi bila što pogodnija za nanošenje šećerne paste. Vlažna i mokra koža mogu utjecati na  konzistentnost šećerne paste i dlačice se neće dobro „uhvatiti“.

 

secerna pasta

Izvor fotografije: https://www.studio2121.com/

 

Ukoliko je potrebno, prije korištenja šećernu pastu potrebno je pripremiti za upotrebu, odnosno omekšati je pod rukom kako bi što bolje prianjala uz dlačice. Važno je da šećerna pasta ne bude pretvrda, ali ni previše meka, jer samo optimalna konzistencija dati će najbolje rezultate uklanjanja dlačica.

Oslobodite ljepotu svog tijela!

Na dio tijela s kojeg se žele ukloniti neželjene dlačice, ećerna pasta nanosi se s tri ili četiri prsta u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a zatim se uklanja kratkim i kontrolisanim potezima u smjeru njihovog rasta. Poželjno je, prije skidanja paste, još nekoliko puta proći rukama ili špatulicom po nanesenom području kako bi se dlačice što bolje prihvatile za šećernu pastu.

Iskusne osobe egipatsku depilaciju mogu izvesti vrlo brzo i velike količine dlačica ukloniti u jednom potezu. Najčešće se sve dlačice neće ukloniti u prvom potezu, pa će biti potrebno više puta prelaziti po istom području. Nakon što ste uklonili dlačice s tretiranog područja, pasta se može upotrijebiti više puta, odnosno sve dok ona ne izgubi svoju elastičnost i strukturu zbog prekomjernog nakupljanja dlačica i odumrlih stanica kože.
Šećerna pasta topiva je u vodi pa se nakon tretmana eventualni tragovi šećerne paste lagano operu s kože.

 

egipatska depilacija

Izvor fotografije: https://www.studio2121.com/

 

Pogodna i za osjetljivu kožu

Šećerna pasta je vrlo nježna i može se koristiti bez straha od iritacije kože i pucanje kapilara. Pogodna je i za osobe s proširenim venama, ne izaziva crvenilo i prištiće te djeluje protivupalno i antialergijski. Preporučuje se i za depilaciju osjetljive kože lica i prepona, te kod osoba koje imaju psorijazu i ekceme. Ipak, kod osoba s osjetljivijom kožom može se pojaviti blago crvenilo koje će zbog umirujućeg djelovanja aloe vere nestati za 10-15 minuta. Ovakva kožna reakcija nastaje zbog šećernog pilinga, ali brzo nestaje. Egipatska depilacija idealna je alternativa osobama čija koža loše reaguje na klasične oblike depilacije.

Riješite se urastanja dlačica!

Osobe s problemom urastanja dlačica posebno će biti zahvalne egipatskoj depilaciji jer omogućuje uklanjanje dlačice bez lomljenja, u njenom prirodnom pravcu rasta, što u potpunosti uklanja problem uraslih dlačica. Kod depilacije šećernom pastom dlačice ne urastaju pod kožu.

 

egipatska depilacija

Izvor fotografije: http://fotoepilators.com/

 

Dugotrajna ljepota

Da bi se dugotrajnije sačuvala ljepota i glatkoća, te usporio rast dlačica, egipatsku depilaciju potrebno je ponavljati više puta. S vremenom, zbog djelovanja prirodnih šećera, dlačice postaju mekše i rjeđe, a česta primjena šećerne paste za depilaciju njihov rast može potpuno usporiti ili čak zaustaviti. Ukoliko su dlačice duge, odnosno u tzv. fazi opadanja, u folikuli se već stvara nova dlačica koja će ju zamijeniti. Stoga je važno depilaciju šećernom pastom napraviti još u fazi rasta dlačice, jer će biti potrebno više vremena da se stvori i izraste nova dlačica.

Higijena kao ključ zdravlja!
Iako bakterije u šećernoj pasti ne mogu preživjeti, za razliku od voska u kojem se razmnožavaju, šećerna pasta za depilaciju koristi se jednokratno, što bitno utječe na higijenu tretmana i čuvanje vašeg zdravlja. Ujedno je naša preporuka da se za depilaciju koriste vinil rukavice kako bi se postigla bolja zaštita, ugodniji rad, sigurnost kozmetičarke i klijenta.
Nakon depilacije prepoučamo korištenje Aloa vera gela za smirivanje crvenila i upalnih procesa te losion za sprečavanje uraštanja dlačica.
Žene znaju što im treba, a znaju i muškarci!Egipatska depilacija*Banja Luka
Branka Božić  +387 65 787 909

 

Naši partneri

Pročitajte još...

27 JUN 2019 Autor: Medicicom

Tip i stanje kože - Znate li razliku?