Dobar seks je put do zdravlja

08 SEP 2017
Autor:
Medicicom

Seks i potisnuta osećanja

Neke žene postaju „tigrice“ u krevetu...deru se , grebu, ujedaju, tuku, pogrešno verujući kako su strastvene. Reklo bi se da u ovakvim slučajevima postoji strast, ali ona nije seksualne prirode. To je potisnuti bes koji navre kad telo počne da oseća. Za neke je osobe seks napola nasilje, pa verovatno nije slučajno uspostavljena veza između seksa i nasilja u filmovima.
Pored nasilja i druge emocije mogu da budu potisnute i da se oslobađaju tokom seksualnog odnosa. Žene koje plaču posle seksualnog odnosa, izražavaju potisnutu tugu.
Bilo koji bolovi i traumatska iskustva da su potisnuti, onemogućavaju osobu da doživi potpuno seksualno zadovoljstvo, dok se otrovne, potisnute emocije ne otklone. Zapravo, seks znači osećati telo, a ne kontrolisati ga, tako da se u njemu otpuštaju potisnute emocije koje utiču na osećaje tokom seksualnog odnosa.

Seks i alkohol

Mnoge frigidne žene i impotentni muškarci govore, kako mnogo bolje seksualno funkcionišu posle nekoliko čašica alkohola. Stručnjaci kažu da je istina da alkohol otupljuje potisnute i u telu zarobljene bolne emocije, koje kontrolišu i blokiraju telo. Pošto je pod uticajem alkohola mentalna kontrola tela smanjena, telo može da otpusti više emocija i da seks prividno bude strastven.
Međutim, na nesreću, alkohol otupljuje i senzacije tokom seksualnog odnosa, tako da doživljaj nije tako bogat kako bi mogao biti! Sa alkoholom je uvek potreban veliki oprez, jer redovno uzimanje alkoholnih pića može da donese brojne probleme, kao što su organska impotencija i patološka ljubomora.
Dakle, alkohol može privremeno da pomogne u prevladavanju psihogene impotencije, ali bi vremenom mogao da dovede do organske impotencije.

 

ljubavSeks i bliskost

Bliskost je jedna od osnovnih ljudskih potreba. Ona podrazumeva otvorenost prema nekoj osobi, osećaj zajedništva, međusobno poverenje, usmerenost na dotičnu osobu i odanost prema njoj. Bliskost je važna za našu emocionalnu stabilnost i duševno zdravlje, za naš osećaj blagostanja, zadovoljstva i sreće, kao i za prevladavanje teških životnih situacija.
No bliskost među osobama suprotnog pola, obično brže ili sporije napreduje prema seksu.
Prvo dolazi ushićenje („napokon neko sa kim mogu da razgovaram, neko ko me razume...“), pri čemu dolazi do razmena ideja, misli i uverenja, stavova, fantazija, osećaja, otkrivanja potreba, svoje prošlosti, želja...uz značajne poglede i osmehivanja.
Gledanje neminovno vodi do dodirivanja, a potom do zanesenog maženja, pri čemu prsti idu sve niže i unutra, uz želju da se „istraže“ što topliji delovi tela, a onda je samo pitanje trenutka kada se i da li se prepustiti magiji seksa ili ne!
Najveća bliskost je ljubav, no treba razlikovati bliskost kao trenutni osećaj i bliskost kao trajni odnos. Mnoge osobe u potrazi za bliskošću, brzo se upuštaju u seksualne odnose i najčešće se razočaraju!

Seks i zdravlje

Dobar seks je zdrav za opterećeni ljudski mozak. Istraživanja pokazuju kako je dobar seks najbolja prirodna odbrana od stresa. Brzo dovodi do smirenja, a dugoročno štiti kardiovaskularni sistem. Endogeni opijati (endorfini), koji se oslobađaju u mozgu tokom seksualnog odnosa, ne samo što poboljšavaju raspoloženje, nego i ublažavaju bol. Stoga oboleli od artritisa npr., mogu da podnesu veću bol za vreme seksualnog uzbuđenja, a njihovi hronični bolovi bitno su slabiji nekoliko sati nakon seksualnog uživanja.

Prema istraživanjima, osobe koje su zadovoljne svojim seksualnim životom, manje oboljevaju od kardiovaskularnih bolesti, karcinoma, autoimunih bolesti i infekcija, bolova u leđima, povišenog krvnog pritiska i hemoroida, lupanja srca, znojenja, astme, ekcema, nesanice...i duže žive!

 

vodjenje ljubavi

 

Mnogima ovo može da deluje kao oglas za lek koji leči sve boljke. Mnogima će seks, kao prevencija različitih bolesti, biti neprihvatljiva, pa čak i degutantna ideja...ali činjenice su činjenice! Povoljan učinak seksualnih aktivnosti na zdravlje, objašnjava se boljom prokrvljenošću važnih organa usled seksualnih aktivnosti, jačanjem imunog sistema, ali i većim stepenom životne radosti i zadovoljstva.

 

Naši partneri

Pročitajte još...

12 JUN 2018 Autor: Medicicom

Tajna Francuskinja koje jedu sve, a ne debljaju se