Događaj dana

27 FEB 2018
Autor:
Medicicom

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“

Novi smještajni kompleks sa terapijskim centrom

U oviru obilježavanja Dana Republike Srpske svečano je otvoren novi smještajni kompleks sa terapijskim centrom u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Slatini kod Banjaluke. Ulaganjem u infrastrukturu dopunjavaju visok kvalitet medicinske usluge po kojoj su već poznati.
U Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, na lokaciji u Slatini, 8. januara 2018. godine svečano je otvoren smještajni kompleks sa terapijskim centrom u kome će biti smješteno Odjeljenje za rehabilitaciju i balneologiju Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“.
Svečanu vrpcu zajednički su presjekli predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor Zavoda „Dr Miroslav Zotović“ prim. dr Goran Talić u prisustvu premijera Republike Srpske Željke Cvijanović, predsjednika NS RS Nedeljka Čubrilovića, ministara iz Vlade Srpske i gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, gradonačelnika Laktaša Ranka Karapetrovića, predsjedavajuće Vijeća naroda Republike Srpske Nade Tešanović i generalnog konzula Republike Srbije u Banjaluci Vladimira Nikolića te mnogobrojnih zvaničnika i predstavnika institucija, privrednih subjekata i medija.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je istakao da je ovo značajna prilika da se obilježi još jedna velika radna pobjeda Republike Srpske i ljudi koji rade u centru na dobrobit onih koji će se ovdje liječiti.
“To što Slatina ima svoje mjesto na mapi ove vrste usluga govori i o potrebi da se ovdje izgradi još ustanova ove vrste”, rekao je predsjednik Dodik, naglasivši da je kompleks otvoren povodom obilježavanja Dana Republike Srpske
U Zavodu „Dr Miroslav Zotović“ ističu da su zahavalni na podršci koju dobijaju od mnogobrojnih partnera u zajednici, a koju nastoje opravdati predanim zalaganjem za kvalitet i razvoj svojih usluga.
Goran Talić, direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, rekao je da zaposleni u ovom centru angažovano i snažno prate viziju da Zavod bude lider na stručnom, naučnom i edukativnom planu.
Ulaganjem u infrastrukturu upotpunjen je već poznati kvalitet zdravstenih usluga koje se pružaju u ovoj ustanovi koja u posljednjih 20-ak godina bilježi kontinuiran rast i razvoj. U skladu sa poslovnim motom „sve za pacijenta pod jednim krovom“, Zavod „Dr Miroslav Zotović“ pruža širok dijapazon usluga - od dijagnostike u savremeno opremljenim kabinetima u kojima rade visokoedukovani specijalisti, preko vrhunskog operativnog liječenja i sveobuhvatne rehabilitacije do izrade i aplikacije ortopedskog pomagala.
U Zavodu su na lokaciji u Slatini otišli korak dalje te u jednačinu uspjeha uvrstili i prirodne resurse – ljekovitu slatinsku vodu, ljekovito blato (peloid) i okolno šumsko bogatstvo što će im, uz izgrađene nove objekte, omogućiti razvijanje veće lepeze usluga, a posebno onih iz oblasti prevencije bolesti i promocije zdravlja.
Novi smještajni kompleks obuhvata nešto više od 9000 m⊃2; prostora. U okviru četiri moderna paviljona se nalaze 192 kreveta, raspoređena u 80 dvokrevetnih soba i 16 apartmana, restoran, savremeni terapijski centar, rekreativna zona koja sadrži teretanu, bazen, prostore za masažu i dvije saune. Sastavni dio novoizgrađenog kompleksa čine i kafe-slastičarna i konferencijska sala.
Osim dosadašnje djelatnosti Zavoda - operativni zahvati, rehabilitacija i protetika, izgradnja ovog kompleksa omogućiće i razvoj zdravstvenog turizma.
Vlada Republike Srpske je na 84. sjednici donijela Odluku kojom šumski kompleks u neposrednoj blizini Banje Slatine proglašava zaštićenim područjem sa održivim korišćenjem prirodnih resursa pod nazivom Park-šuma „Slatina”.
Oplemenjavanje sadržaja zaštićenog šumskog bogatstva izgradnjom odgovarajuće infrastrukture (trim staze, klupe i sl.) biće omogućeno razvijanje postojećih i uvođenje novih rehabilitacionih programa.
Investiciju vrijednu 25.778.000 KM Zavod “Dr Miroslav Zotović” finansira iz sopstvenih prihoda s ciljem da infrastrukturom, opremom, korištenjem prirodnih ljekovitih faktora i, najvažnije, kvalitetnim medicinskim timovima, održi poziciju vodeće ustanove u regionu za rehabilitacijsku medicinu, ortopedsku hirurgiju i baromedicinu.
Odabir i stvaranje visokostručnih medicinskih timova i podržavanje njihove stalne edukacije, poklanjanje velike pažnje standardu kvaliteta usluga, uz savremenu medicinsku opremu i dobre uslove za boravak pacijenata, preduslovi su za uspjeh koji bilježi ova ustanova, a čiji glavni i najvažniji pokazatelj je zadovoljstvo i brojnost pacijenata.


Pripremila: mr Tanja Mandić Đokić

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

27 FEB 2018 Autor: Medicicom

Riječ urednika