Info

20 JUN 2019
Autor:
Medicicom

Predsjednik Vlade Republike Srpske i ministar zdravlja i socijalne zaštite posjetili UKC RS

Projektima do najboljeg kliničkog centra u regionu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić su bili na zvaničnom sastanku sa generalnim direktorom UKC RS prof. dr Vladom Đajićem gdje su razgovarali o budućim planovima za unapređenje poslovanja najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj. Nakon sastanka zajedno su obišli prostor u kojem će biti smještena Klinika za kardiohirurgiju. Završetak građevinskih radova je predviđen za kraj godine, a u toku su pregovori sa eminentnim stručnjacima iz Srbije, Slovenije, kao i Austrije koji treba da u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske dolaze da obavljaju kardiohirurške procedure i ujedno edukuju naš kadar.
Generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić zahvalio se predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću i Vladi Republike Srpske na maksimalnoj podršci, uz čiju je pomoć ovaj klinički centar postao najbolji u regionu. On je istakao da je na današnjem sastanku predstavljen plan razvoja UKC RS za naredne četiri godine, a cilj je da naša ustanova bude ponos stanovnika Republike Srpske. Prioritet poslovodstva UKC RS, na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem, je edukacija ljekara i drugih zdravstvenih radnika te stabilno poslovanje UKC RS. Važno je naglasiti da je UKC RS smanjio gubitke u poslovanju te da je prošle godine gubitak bio samo 36.000,00 KM, dok su gubici u prošlim godinama bili mjereni milionima. Takođe, redovno se isplaćuju plate, naknade za prevoz i obezbjeđuju se sredstva za edukacije medicinskog osoblja.
Plan za naredni period je izgradnja Klinike za kardiohirurgiju u sklopu Poliklinike UKC RS, kao i rekonstrukcija Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Klinike za dječje bolesti, Klinike za infektivne bolesti, kao i izgradnja Instituta za onkologiju. Svi planirani projekti će biti realizovani uz pomoć Vlade RS, sadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH gospodina Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske gopođe Željke Cvijanović .
Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će Klinika za kardiohirurgiju biti opremljena visokom tehnologijom, a da će ljekari u realnom vremenu moći da se konsultuju sa kolegama iz regiona i svijeta, jer će putem videa moći da prate operativne zahvate.
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je rekao da je zadovoljan što se u Republici Srpskoj konačno gradi Klinika za kardiohirurgiju te da je to od izuzetnog značaja za pacijente koji boluju od srčanih bolesti. Takođe je istakao da su vlade Republike Srpske od 2006. godine investirale oko 350 miliona maraka u UKC RS. Smatra da su to sredstva koja su opravdala svoju namjenu i da to nije novac koji je uzalud potrošen. Pacijenti iz Republike Srpske za kardiohirurške intervencije se upućuju u Tuzlu, Sarajevo, Srbiju itd. a sve troškove snosi Fond zdravstvenog osiguranja RS. Nakon otvaranja Klinike za kardiohirurgiju u UKC RS, naši pacijenti će imati zdravstvenu uslugu na jednom mjestu, što će znatno smanjiti troškove Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.
Saradnici za informisanje UKC Republike Srpske

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

20 JUN 2019 Autor: Medicicom

Riječ urednika