Kako najlakše oprostiti drugima

27 JUL 2018
Autor:
Medicicom

Izvor fotografije: https://completewellbeing.com/

 

Želja za osvetom je prirodna. Samo takvi planovi padaju napamet kad smo povrijeđeni i želimo da uzvratimo istom mjerom. Ali …
Najbolja osveta je rad na sebi. Zaboravi šta da radiš tom čovjeku. Prepusti to karmi. A ti se fokusiraj na to, da postaneš najbolja verzija sebe.

 
Uči kako da oprostiš ljudima koji ne traže oproštaj

Uči kako da omogućiš svojim negativnim emocijama ili ljutnjama da te ispune nečim produktivnijim, mijenjajući tu energiju sa nečim što će ti biti od koristi. Na primjer, treniraj, izmisli nešto kreativno ili probaj nešto novo što ti može skrenuti pažnju.

Najbolja osveta je ne brinuti o tome šta drugi ljudi misle, ne dozvoliti da njihovi postupci utiču na tebe, ne gledati sebe njihovim očima, ne truditi se da ih impresioniraš, ne smatrati ih da su iznad tebe, samo zato što imaju nešto što ti nemaš.
Radi na sebi, jer imaš samo sebe, i niko to neće učiniti bolje od tebe samog. Ti si svoje vlastito remek-djelo, pa iako ga svi ne cijene, ali nikada ne treba prestati raditi na njemu i usavršavati ga.

 

Kako oprostiti drugima

Izvor fotografije: https://www.godupdates.com/

 
Nauči otpustiti jer tada ćeš sebe osloboditi

Najbolja osveta je naučiti otpustiti, ne držati. Otpustiti znači osloboditi sebe. To pokazuje tvoju vjeru u Boga i Univerzum. Ponekad imamo loše mišljenje o sebi, držimo se za nešto što može da sabotira našu sreću ili za ljude, koji ne cijene i ne vole nas istinski.
A kada naučiš da otpustiš situaciju ili ljude koji ti otežavaju život, to znači da si dostigao potrebni nivo ljubavi prema sebi. Vjeruješ u svoje sposobnosti da možeš da počneš sve ispočetka i nađeš nešto bolje. Uči da budeš jak, hrabar i ne bojiš se nepoznatog. Da znaš kako da se nosiš sa svime što se dešava u tvom životu.

 

Oprosti drugima

Izvor fotografije: http://sufiuniversity.org/

 
Nauči voljeti sebe

Najbolja osveta je voljeti sebe sada, dok ne postaneš čovjek kakav želiš biti. Voljeti sebe ne idealnog. Učiti na svojim grešakama. Znati da te one ne opredjeljuju, baš kao ni tvoja prošlost. Voljeti svoj život sa svim teškim i radosnim trenucima. Shvatati da svi koji ne mogu da te vole, takođe doživljavaju svoje teškoće. Vjerovati da si baš tamo gdje treba da budeš, fokusirati se na najbolje što imaš i ne mrziti sebe zato što ne živiš onako kako želiš.

Najbolja osveta je naučiti biti zadovoljan i srećan, čak i ako je sve protiv tebe.


Izvor teksta:
Tajna Univerzuma

 

Naši partneri

Pročitajte još...

26 JUN 2019 Autor: Medicicom

13 Znakova da život prolazi pored vas