Medicina u srcu dr Liljana Ljuboja

21 MAY 2019
Autor:
Medicicom

Medicina u srcu jer oduvek sam volela medicinu i brigu o ljudskom zdravlju

 

Stoga sam završila studije klasicne medicine u Srbiji i željna daljih znanja, upisala specijalizaciju iz interne medicine u Nemackoj, gde danas živim i radim.

U ovom tekstu vam necu pisati puno o klasicnoj medicini. Razne teme iz klasicne medicine imate na mom YouTube kanalu- Medicina u srcu.

Sta je integrativna medicina?

Pre nego sto vam iznesem svoje misljenje o integrativnoj medicini, zelim da naglasim da covek vrlo cesto tek nakon sto se licno u nesto uveri i dozivi u svom iskustvu tek onda u to  poveruje. Ovo vam pisem iz svog licnog iskustva.

 

 

Ovde zelim da spomenem vaznost integrativne medicine, sireg pristupa i sagledavanja ljudskog bica u celini. O ovome sam pocela da razmisljam vrlo rano, jos na studijama. Nikada nisam zelela da odvajam klasicnu medicinu od alternativne i da govorim kako je samo jedan put dobar. Čitajuci knjige raznih autora iz svih krajeva sveta, i primenjujuci razne tehnike, izvodila sam sopstvene zaključke kada je u pitanju prevencija i lečenje. Na tom putu sam i danas i nameravam da nastavim svoje obrazovanje u tom pravcu.

 

Dr Ljiljana Ljoboja Medicina u srcu

 

Moj susret sa alternativnom medicinom

Konkretno susrela sam se sa homeopatijom, lečenjem biljkama, akupunkturom, akupresurom, Bahovim kapima, rekonekcijom, meditacijom, jogom... i... fenomenalnim teorijama koje se tiču uticaja namirnica koje unosimo u nase telo i njihovog efekta na nase ćelije i celokupno zdravstveno stanje.

U ovom postu bih se zadržala na ishrani. Kao neko ko je par godina patio od alergija, ekcema i digestivnih tegoba, čitajući i tražeći odgovore odlučila sam da svoju ishranu promenim, tako što sam izbacila gluten, mleko i šećer. Medjutim, sama eliminaciona dijeta obično nije dovoljna. Važno je telu obezbediti neophodne namirnice kroz ishranu bogatu vitaminima i mineralima, prebioticima i probioticima kako bi nas Mikrobiom (crevna flora) funkcionisao dobro.

Eliminacijom "loših" namirnica i ponovnom izgradnjom crevne flore, moje tegobe su nestale.

 

Medicina u srcu Dr Ljiljana Ljuboja

 

Energija-Emocije-Hrana su najvažnije celine balansa u životu

Ono što bih želela da naglasim kada je u pitanju integrativna medicina je da je vrlo važno da ljudsko biće posmatramo sveobuhvatno. Kada mene pitaju šta pod tim podrazumevam, volim da kažem da su za mene 3 najvažnije celine: Energija-Emocije-Hrana koju unosimo. Kada su ove 3 celine u balansu i kada nas zivot posvetimo odrzavanju tog balansa, tada obično do bolesti ne dolazi. I tada imamo tu privilegiju da boravimo u jednom zdravom telu, izbalansirani i zadovoljni. Smatram da je lična edukacija vrlo važna kada je u pitanju ljudsko zdravlje. Danas nam je ona lako dostupna. Na nama je odluka da li ćemo voditi računa o našem zdravlju. Kada tu odluku donesemo, naš nivo svesti raste. A time i naša moć samoisceljenja!

Dr Ljiljana Ljuboja
www.medicinausrcu.com
YouTube kanal Medicina u srcu

 

Naši partneri

Pročitajte još...

04 FEB 2021 Autor: Medicicom

Spriječite koronu prirodnim aspirinom