Mini pizze sa tikvicama

26 FEB 2017
Autor:
Medicicom

Za pripremu ovih pizzeta potrebno vam je pet sastojaka i 15 minuta vremena! Manja, zdravija i laganija verzija standardne pizze idealna je za vruće ljetne dane.

Takva prehrana, uz meso, sadrži puno sezonskog povrća. Tikvice su mi jedna od najdražih ljetnih namirnica i odlučio sam ih iskoristiti za pripremu mini pizza. Tikvice ovdje “uskaču” kao bezglutenska zamjena za tijesto za pizzu.
Ove mini pizze vole osobne prilagodbe, baš kao i pizza normalne veličine. Nemojte se ustručavati dodati vama omiljene sastojke i dodatke te ih prilagoditi svom ukusu.

Priprema:
Tikvicu dobro operite i posušite. Ako koristite mlade tikvice s mekom korom, ne trebate ih guliti jer je kora puna hranjivih sastojaka.
Narežite tikvicu na kolutove debljine 1 cm te ih prepecite s obje strane na roštilju ili grill tavi. Tikvice zatim odložite sa strane i na njih posložite željene sastojke.
Koristio sam kombinaciju sira za pizzu i dimljenog sira s paprikom radi okusa, pasiranu rajčicu s malo soli, peršun (ako imate svježi origano, tim bolje) i dimljeni Deluxe Kare kao “mjesni dio” ovih mini pizza.
Kare možete izdubiti pomoću sprave za uklanjanje sredina jabuka ili ga narezati na uske trakice i tako posložiti preko sira i tikvica.
Ako tikvice pripremate na roštilju, vratite ih nazad na rešetku, a ako ih pripremate kod kuće stavite ih na maksimalnu temperaturu u pećnicu na nekoliko minuta. Dovoljno da se sir otopi.

 

Naši partneri

Pročitajte još...

17 MAY 2018 Autor: Medicicom

Smoothie za brzo i zdravo sunčanje