Njega kože u hladnijem periodu

12 FEB 2018
Autor:
Medicicom

Izvor fotografije: https://www.curlaser.com/

 

U zimskom periodu zbog  niske temperature, vjetra i suvog vazduha često je pojačano isušivanje kože.  Često se javlja osećaj neprijatne zategnutosti kože. Stoga je vrlo bitno više puta dnevno na kožu, naročito na lice i usne, nanositi  proizvode koji će spriječiti ove pojave.

Zimski vjetrovi izuzetno isušuju i oštećuju kožu. Rezultat svega je suva, gruba koža podložna svrabu, iritaciji, nastanku ekcema. Oštećenju  kože tokom zime doprinosi i grijanje u prostorijama sa suvim i toplim vazduhom.

Zimski period pogoršava već postojeća hronična oboljenja kože kao što su atopijski i seboroični dermatitis, ekcem ili psorijaza. Crvenilo i prošireni kapilari na licu postaju izrazitiji zbog naglih prelazaka iz hladne okoline u tople prostorije.

 

Mystery prirodna kozmetika

Izvor fotografije: http://mysterykozmetika.com/

 

Kako zimi nadoknaditi vlažnost kože

Nephodno je koži nadoknaditi vlažnost koju je izgubila, korišćenjem krema koje nisu samo na bazi hidrantnih supstanci već i na bazi ulja. Masnoće u kremama prave film na našoj koži i ne dozvoljavaju odavanje vode. Kreme koje koristimo treba da sadrže masne kiseline i druge materije koje imaju veći kapacitet vezivanja vode. Preporučuje se nanositi kreme više puta u toku dana, a obavezno nakon pranja lica, tuširanja, kao i prije izlaska na hladnoću.

Naša preporuka za njegu lica su MYSTERY kreme za normalnu, masnu, suvu i zrelu kožu, te anti – age krema jer ovi prizvodi zdravo i prirodno čuvaju i ističu ono najljepše na vama.

 
Njega usana

Usne su izuzetno osetljive na zimskom i hladnom vremenu, lako se suše i pucaju. Preporučuje se korišćenje balzama za usne više puta u toku dana, čim se pojavi osećaj suvoće. Uveče prije spavanja poželjno je namazati  usne, da bi se održala njihova vlažnost i nježnost.

 

balzam za usne Mystery

Izvor fotografije: http://mysterykozmetika.com/

 

Naša preporuka za sprečavanje pucanja i isušivanja usana je MYSTERY Melem lavanda koji će Vam pomoći da zaštitite vaše usne od hladnoće i vjetra, te istaknuti vaš osmijeh koji plijeni pažnju.

 

Isprobajte naš mali trik za vječno smrznute ruke i stopala

Mirisna kombinacija ylang-ylanga, tamjana, cedar i papra. Ovo ulje za masažu strastvenog mirisa također potiče cirkulaciju te lagano zagrijava. Potaknut će obnovu oštećenih ćelija kože, kao i cirkulaciju, popravit će vam raspoloženje i unijeti malo strasti u još uvijek zimski februar. Umasirajte u stopala i ruke kad god vam je hladno! Ova kombinacija ulja je bogat vitaminima A, D i E, pa je fantastična za kožu - nakon tuširanja lagano umasirajte u tijelo, od periferije prema srcu.. Za još zabavnije večeri - koristite ovu kombinaciju ulja za masaže udvoje!

etericna ulja za zimu

Izvor fotografije: https://www.theholisticingredient.com/

 
Naša mala tajna za dobro raspoloženje

Zbunjeno zijevamo i čekamo prolazak radnog vremena kako bismo mogli natrag pod toplu dekicu, a pritom ispijamo šoljice kafe u nadi da će nas makar malo pokrenuti. Zvuči poznato?

Eterična ulja citrusa (bergamot, grejp, mandarina, naranča, limun, limeta) vežemo uz sunce i ljeto, a njihovi mirisi stvaraju vedrinu bez obzira na doba godine. Ovu skupinu eteričnih ulja aromaterapeuti često preporučaju za ublažavanje lošeg raspoloženja, stresa, čak i depresije! Odaberite omiljeno citrusno eterično ulje, nakapajte par kapi u aroma lampicu i osvježite prostor i vlastite misli!

 

njega koze zimi

Izvor fotografije: https://www.theholisticingredient.com/

 

Vesela aromaterapija u putnom izdanju: omiljeno citrusno eterično ulje nakapajte na maramicu i udišite! 

Uz raspoloženje, eterična ulja citrusa imaju dobar učinak i na zdravlje: dan započnite čašom mlake vode u koju je dodana 1 kap eteričnog ulja citrusa - za detoksikaciju i zdravlje organizma!

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

27 JUN 2019 Autor: Medicicom

Tip i stanje kože - Znate li razliku?