Odlični savjeti za udoban dan na štiklama

25 JUL 2018
Autor:
Medicicom

Izvor fotografije: http://hdqwalls.com/

 

Njihovo veličanstvo štikle, bilo da se radi o sandalama ili cipelama, definitivno prave razliku kada je modni stil u pitanju. One su naš odabir prilikom odlaska na venčanja, ili druge svečanosti, u njima izgledamo elegantnije i vitkije, a takođe su naš čest izbor i za odlazak u kancelariju. Sve u svemu, nije malo onih situacija kada se sa njima družimo po ceo dan. Naravno, niko nije rekao da je to druženje lako  - ako želimo da izgledamo lepo moramo da platimo i cenu. Šalu na stranu, verujemo da svi vi znate koliko hod na štiklama, pogotovo ako se oduži, ume da bude bolan i naporan. Srećom, postoje neke strategije koje znatno olakšavaju stvar, iako neke od njih deluju pomalo neobično. O njima u nastavku teksta.

Predstavjamo vam efikasne metode za udoban dan na štiklama koje stvarno deluju.

 
Štikle u frižideru!

Znamo da zvuči neobično, i da verovatno ne možete da zamislite situaciju sa cipelama u svom frižideru, ali ako znate da ćete ceo dan provesti u njima, kao i da ćete verovatno bukvalno pasti s nogu, onda vredi da isprobate ovaj metod.
Dovoljno je da ostavite štikle oko sat vremena u frižideru u delu koji jače hladi, i da ih potom direktno obujete. Pošto je vaše stopalo toplo, hladna cipela će se mnogo bolje prilagoditi, odnosno formirati prema njegovom obliku. Samim tim će vam i cipele ili sandale biti udobnije.
 

metode za udoban dan u stiklama

Izvor fotografije: https://www.glozine.com/

 
Čarape i vruća voda

Natopite čarape vrućom vodom, pa ih navucite na stopala. Potom obujte svoje cipele preko čarapa i pokušajte tako da hodate što više dok ste kod kuće. Na taj način će se vaše štikle koliko toliko razgaziti i biće vam udobnije.

 

Bebi puder

Štikle često umeju da budu nezgodne i neudobne pre svega jer nam se stopalo znoji, a potom i klizi, zbog čega cipela počinje da nas žulja, što je naročito slučaj u letnjem periodu. Kako biste to izbegli, u svoju obuću na šitkle, pre nego što je obujete, stavite celom površimom gazišta bebi puder.

 

puder za udoban dan na stiklama

Izvor fotografije: http://zedegree.blogspot.com/


Jastučići za visoke štikle

Problem kod visokih štikli jeste taj što je velik nagib, pa je svo opterećenje na prednjoj strani stopala. To znači da već posle par sati počinjemo da padamo s nogu. Kako biste sebi u tom pogledu pomogli, možete nabaviti neke od uložaka - bilo silikonskih ili mikrofiber jastučića, koji su upravo za ovu namenu i dizajnirani, i koji treba da ublaže pritisak.

 

jastucici za stikle

Izvor fotografije: https://bargainhuntersstore.com/

 

Hidrantna krema

Ukoliko namažete kožu stopala hidrnantnom kremom pre nego što obujete svoje ubitačne cipele, to vas može spasiti neprijatnog osećaja neudobnosti, pa i žuljeva. Ovo posebno važi kada prvi put treba da nosite nove cipele ili sandale.
 

Ne skidajte ih!

U ovom slučaju nije u pitanju nikakva neobična strategija, ali se svakako radi o pravilu koje je bolje da ne prekršite. Kada ste jednom obuli cipele na štiklu, nemojte da ih skidate samo na kratko kako biste odmorili. Posle će vam biti još gore, jer noga tj. stopalo čim se oslobodi okova i štikli otekne.

 

visoke potpetice

Izvor fotografije: http://www.easternctfootspecialists.net/

 
Dezodorans

Još jedan trik - pre nego što obujete štikle, namažite one delove koji su kritični i gde znate da se žulj uvek pojavi roll-on dezodoransom, jer ćete tako u znatnoj meri smanjiti trenje.Izvor teksta: MJT

 

Naši partneri

Pročitajte još...

29 NOV 2019 Autor: Medicicom

Sajmovi hrane i zdravog življenja