Osjetite misteriozni dodir prirode, Mystery

26 DEC 2017
Autor:
Medicicom

1
          
           Ko stoji iza brenda Mystery Natural Cosmetics?

 Ja sam Dubravka Aničić, diplomirani inženjer farmaceutske tehnologije i osnivač Prirodne kozmetike Mystery.

   Kako se rodila ideja za proizvodnjom prirodne kozmetike?

      Mystery kozmetika je nastala iz potrebe. Naime, moja kćerka je sa svojih 6 mjeseci obolila od atopijskog dermatitisa i nagnala me da razmišljam i eksperimentišem u proizvodnji prvo domaćih sapuna, a kasnije i krema, melema i drugih prirodnih kozmetičkih preparata. Prvi sapun i prvu kremu sam napravila baš za nju. Nakon toga sam krenula u proizvodnju raznih vrsta sapuna, krema, melema, ulja i svih ostalih kozmetičkih preparata koji su nam potrebni za svakodnevnu njegu kože.

          Koliko Vam je baš Vaša struka kao inženjera tehnologije pomogla u izradi prirodne kozmetike?

      Kao i u svakom poslu, i u ovom struka izuzetno doprinosi razumjevanju samih procesa koji se dešavaju u proizvodnji i rješavanju mnogih izazova koji se pred nas postavljaju.  Prije ovog posla radila sam na ispitivanju hemikalija, u jednoj naučno-istraživačkoj instituciji. Sada vidim da su u tom trenutku svi putevi  vodili u smijeru razvoja moje kozmetičke linije. U početku mog rada sam, opčinjena kreativnom stranom posla mislila da taj segment tehnologije i nije tu toliko bitan jer se radi sve ručno, u malim šaržama. Međutim, sada, nakon par godina rada, i širenja tržišta tehnolog u meni pokazuje svoje lice. Mi, inženjeri proizvodnju, makar to bila i mala proizvodnja, od nekoliko komada, posmatramo kao da su tone proizvoda u pitanju i težimo da ispunimo norme u svakom pogledu.

 

Dubravka Anicic

          
           Po čemu se Vaša kozmetika razlikuje od ostalih?

     Trenutno na tržištu postoji veliki izbor prirodne kozmetike, gdje svako bira za sebe ono najbolje. Ne volim da se upoređujem ni sa kim, trudim se da  radu i proizvodima koje izrađujem dam svoj pečat. Izuzetnu pažnju posvećujem kompletnom utisku kod kupca, volim precizne, lijepo upakvane ručne radove, a obzirom da je ova proizvodnja bazirana na ručnom radu trudim se da sve bude savršeno u najvećoj mjeri u kojoj može biti.

          Od kojih sirovina izrađujete svoju kozmetiku i gdje je nabavljate ?

      Za izradu sapuna osnovna baza su biljna ulja, kokosovo, maslinovo, palmino i ricinusovo ulje, te razna eterična ulja. Za izradu kozmetike su takođe najvažniji sastojci  visoko kvalitetna biljna i eterična ulja kao što su arganovo, lješnjakovo, makadamijino, bademovo, te eterična ulja ruže, smilja, lavande, mente i mnoga druga. Ranije je nabavka sirovina išla mnogo teže. Danas, na području BiH imamo dosta proizvođača eteričnih ulja, dok ostale sirovine nabavljam preko distributera kozmetičkih sirovina.

Mystery Cosmetics

 

             Šta je Vaša inspiracija u osmišljavanju receptura Vaših proizvoda?

      Inspiracija je, kao i na početku priče, potreba. Potreba za kvalitetnim, prirodnim proizvodom. Na primjer, kada me jedna djevojka pitala sa čime da skida šminku jer ima izuzetno osjetljivo lice i ne može naći adekvatan proizvod koji bi koristila ja sam otišla u proizvodnju, napisala recepturu i počela sa eksperimentisanjem, dotjerivanjem teksture, mirisa, i svih ostalih parametara koje pratim prilikom proizvodnje, i evo, zahvaljujući toj osamnaestogodišnjakinji sada imam u asortimanu losion za skidanje šminke.

             Koje sve proizvode imate u svom asortimanu?

     Dakle, prvo sam razvila liniju sapuna, i od bezbroj isprobanih kombinacija odlučila sam se za proizvodnju sedam različitih vrsta. Nakon sapuna postavila sam liniju prirodne kozmetike koja obuhvata kreme za lice, tonike za lice, body butter i losion za tijelo, tradicionalnu nevenovu mast, kao i lavandinu mast za one koji ne vole neven, losion za skidanje šminke, različita ulja za lice, tijelo i kosu, prirodni dezodorans i najnoviji proizvod koji je hit ove zime – balsam za usne sa predivnim ukusom jaffe.

            Da li planirate kreirati još neke nove proizvode unutar svoje proizvodne linije?

     Planova imam mnogo. Ne žurim sa realizacijom, sve se dešava spontano, kada ideja sazrije ona pređe sa papira u proizvodnju. Kreiranje novog proizvoda je uvijek izazov, ima mnogo kockica koje treba da se uklope da bi proizvod došao do kupaca. To je faza koju volim i koja me ispunjava. Isto tako, kada nastane proizvod trudim se da ga predstavim ljudima u pravom svjetlu, da dočaram svu njegovu draž da bi i drugi mogli da uživaju u njemu kao i ja.

 

Mystery dezodorans


    Gdje se sve može nabaviti kozmetika Mystery?

     Mystery kozmetiku uvijek možete naručiti on line na našem web shopu www.mysterykozmetika.com, kao i na našoj fb stranici Domaći sapuni Mystery i instagram profilu prirodna_kozmetika_mystery. Takođe u Banjaluci našu kozmetiku možete naći u TC Tropic, na odjelu prirodne kozmetike, kao i u Bio shopu Jana.

              Koji su Vaši planovi za budućnost?

     Obzirom da je Nova godina na pragu radije pričam o željama, a želje onda pretočim u planove i ciljeve. Želja mi je da Mystery kozmetika se što više proširi na bh. tržištu, da se što veći broj ljudi širom BiH upozna sa proizvodima, da proširim proizvodnju, zaposlim još kreativnih, mladih osoba i obogatim svoj tim i sebe. O novim proizvodima da ne pričam, oni će sami pričati za sebe, kao i do sada.


Mystery kozmetika….. prirodno….. bez kompromisa!
www.mysterykozmetika.com
FB: Domaći sapuni Mystery

Mystery kozmetika

 

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

27 JUN 2019 Autor: Medicicom

Tip i stanje kože - Znate li razliku?