Osvježite kuhinju biljkama

26 FEB 2017
Autor:
Medicicom

Ukoliko imate cilj da vaš životni prostor osvježite, najbolji način da to uradite je da se držite prirode...


Vašu kuhinju možete dekorisati pomoću saksija i polica sa najboljim poklonima prirode - biljkama. Ne samo da ćete imati svježe biljke pri ruci za vaše kulinarske specijalitete, već divan i kreativan prostor koji će vas inspirisati. Pokušajte da vaše omiljene biljke zasadite u originalnim saksijama ili da koristite saksije od prirodnog drveta koje će dodati još veći osećaj svežine u vaš dom.

Jednostavna bijela keramika je takođe odlična opcija. Eksperimentišite i uskladite boje saksija sa svojim radnim površinama u kuhinji ili zidnim pločicama. Ne zaboravite da se biljke takođe mogu grupisati i organizovati prema njihovoj boji. Biljke možete zasaditi u staklenim teglama, a onda teglice staviti na drvenu dasku. Ne samo da ćete imati sve svoje biljke na raspolaganju, već će one predstavljati umjetničko djelo.

Ako imate prozore ispred vaše sudopere, vi imate sreće! Vaše omiljene biljke će ulepšati prostor i prorodna svjetlost će im omogućiti da ostanu dugo u životu.

Možete kreirati "mini vrt", stavljanjem male bijele ograde koja se graniči sa prozorima, dok će se male saksije naći iza nje. Od začinskog bilja možete napraviti terarijum. Terarijum nije samo za pustinjske biljke!

Koristite staklo, otvorenu kupolu i stvorite mali svijet biljaka. Možete izabrati vrste koje mogu da se kače na plafon, one će sigurno dodati bujni, botaničarski dodir vašoj kuhinji. Terarijum može doći u svim oblicima i veličinama i možete se odlučiti za bilo koju varijantu.

Pogledajte kakve smo vam zanimljive prijedloge pripremili. Dekorišite vašu kuhinju mirisnim začinima i omiljenim ljekovitim biljem!

 

Naši partneri

Pročitajte još...

07 MAY 2018 Autor: Medicicom

Promjena energije u domu donosi promjene u životu