Otvoren centar kvantne medicine i u Cazinu

02 FEB 2024
Autor:
Medicicom

 

Centar kvantne medicine “Quantum Medicom” Cazin je otvoren u junu 2023.godine u kojem je direktor Merima Šepić i za kratko vrijeme je pokazao izuzetnu ozbiljnost i kvalitet u radu.  

Centar kvantne medicine Cazin je u mreži i ostalih Centara kvantne medicine “Quantum Medico” u BiH (Banjaluka, Bijeljina, Sarajevo i uskoro Tuzla) i na taj način imamo u timu 15 ljekara – izuzetnih stručnjaka i jedini u BiH ljekare zvanične medicine koji su sertifikovani I za doktore kvantne medicine.

Radimo sa najsavremenijom opremom i jedini u BiH imamo i mikrorezonantni kvantni aparat i svojim pacijentima pružamo gratis terapije koje podrazumjevaju i pravljenje individualne – personalizovane terapije za svakog pacijenta posebno i to tretman strukturisanom vodom i homeopatski lijek.

Zašto kvantna medicina?

Naučnici su kvantnu medicinu proglasili medicinom budućnosti, jer koristi neinvazivne metode u dijagnostici i terapiji bez kontrasta, zračenja, zatvorenog prostora. Znači, potpuno je bezbjedna i komforna za pacijenta. Sa holističkim pristupom, pacijent se posmatra kao cjelina, odnosno liječi se čovjek, a ne određena bolest.

U kratkom vremenskom roku se dobija veliki broj informacija o zdravstvenom stanju pacijenta, o svim organima i organskim sistemima. O plućima, organima za varenje, o bubrezima, jetri, kardiovaskularnom sistemu, o štitnoj žljezdi,…

Ovakav pregled je odličan iz razloga jer:

 

Ø bez čekanja

Ø bez skupih analiza

Ø bez hodanja od doktora do doktora 

Ø bez vađenja krvi 

 

Utvrđuje se mogućnost oboljevanja i 3 do 5 godina prije nego se bolest razvije u organizmu., a može se utvrditi i uzrok bolova ukoliko iste pacijent već osjeća jer se pregleda svaki organa, pa ljekar sa ovim holističkim pristupom može sagledati kompletan organizam i utvrditi uzrok bolova.

 

Pregled
 

 

Pacijenti najčešće dolaze:

 

·       Jer idu od doktora do doktora, a oni im ne mogu pronaći uzrok bolova

·       Jer žele znati predispoziciju za razvoj određenih bolesti kako bi to na vrijeme spriječili – preventivni pregled

 

Pregledom u Centru kvantne medicine Cazin se mogu utvrditi:

 

ü Alergeni, prisustvo bakterija, virusa i parazita

ü Analiza teških metala

ü Analiza pesticida

ü Test intolerancije

ü Ph vrijednosti krvi

ü Analiza vitaminsko-mineralnog sastava

ü Kvantna terapija gratis uz pregled

ü Homeopatski lijekovi

ü Tretman strukturisanom vodom

 

Zašto uraditi pregled kvantnim aparatima?

Zato što bolest ne nastaje odmah, već ima svoje četiri faze:

1.   Prva faza je informacionog karaktera na nivou ćelije koja u

2.   U drugoj fazi prelazi u energetsku informaciju te na tom drugom nivou, bolest mogu otkriti samo aparati Kvantne medicine što nam omogućava uvid u stanje organizma i 3 do 5 godina i prije nego se bolest osjeti na fizičkom nivou.

3.   U trećoj fazi se tek mogu otkriti promjene u laboratorijskim nalazima, a u posljednjoj  

4.   U četvrtoj fazi je bolest i klinički uočljiva, a nažalost u toj posljednjoj fazi kada otkrijete bolest, tada je već do te mjere poremećaj odmakao da je neophodno tu bolest tretirati lijekovima do kraja života.

 

Pregled
 

 

Upravo činjenica da se samo aparatima kvantne medicine mogu otkriti poremećaj na nivou energije svake ćelije u organizmu koja nije u balansu sa energijom zdrave ćelije, doktor pruža informaciju pacijentu na vrijeme kako da promjenama u ishrani, određenim ljekovitim nutritijentima i promjenama u svakodnevnim aktivnostima, reaguje da do bolesti nikada i ne dođe.

Kvantna medicina je preventivna medicina koja omogućava svakom čovjeku da o svom zdravlju brine i prije nego se bolest pojavi, a ukoliko se već pojavila daje jasan uvid kojem specijalisti dalje pacijent da se obrati. To je medicina zdravlja, a ne medicina bolesti.

Šta obuhvata paket pregleda cijelog organizma?

Pregled u Centru kvantne medicine Cazin obuhvata pregled sa dva kvantna aparata. Najprije sa Kvantnim magnetnim analizatorom, a onda sa Kvantnom Bioplazmom. Ovi aparati predstavlja najsavremeniju tehnologiju koja se bazira na kvantnoj medicini gdje je magnetna rezonanca i mjerenja elektro-magnetnih impulsa tijela glavna dijagnostička metoda.

Pregled traje sat vremena, te tumačenje u svim našim Centrima rade isključivo ljekari zvanične medicine jer samo oni jedino mogu najbolje poznavati fiziologiju i anatomiju svakog organizma kako bi pacijentima pružili najkvalitetniju uslugu dijagnostike i terapije.

Nakon detaljnih konsultacija sa ljekarom, doktor priprema personalizovanu terapiju za svakog pacijenta pojedinačno u vidu homepoatskog lijeka, a pruža i savjete i preporuke kako uočene disbalanse otkloniti i spriječiti ozbiljnije posljedice bolesti.

Analiza Kvantnom Bioplazmom, nema nikakvog štetnog djelovanja na čovjeka, niti tokom liječenja izaziva bilo kakve nus pojave. Njom se mogu testirati i liječiti osobe u svim životnim dobima, i bebe, mala djeca kao i adolescenti.

 

Ko ne smije raditi pregled kvantnim aparatima?

 

Ovaj pregled se ne preporučuje jedino osobama koje imaju ugrađen pejsmejker kako se mjerenjem frekvencija svake ćelije ne bi oštetio osjetljiv rad elektroda pejsmejkera i ne preporučuje se osobama koje imaju epilepsiju.

Od juna mjeseca Centar kvantne medicine  “Quantum Medicom” je otvoren i u Cazinu u ulici Bošnjačkih Šehida bb, a svoj termin možete zakazati na kontakt telefon   +387 62 863 542

Više o našim pregledima, o terapijama  kao i o iskustvima naših pacijenata, možete saznati I na našem sajtu  www.kvantnamedicina.ba kao i na našim Facebook I Instagram stranicama.

 

U susret dobrom zdravlju i prevenciji ozbiljnih oboljenja,..

Centar kvantne medicine “Quantum Medicom” Cazin

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

07 JUN 2024 Autor: Medicicom

Stručnjaci iz BiH otkrili prirodan lijek za masnoć