Prirodni recepti za liječenje escherichije colli

10 MAY 2019
Autor:
Medicicom

Ešerihija koli je bakterija koja ima dvije strane medalje. Jednu izuzetno korisnu stranu jer ova bakterija konsntno postoji u našim crijevima I na taj način omogućava proizvodnju vitamina K, učestvuje u procesu varenja i brani želudac od opasnijih bakterija.
Mnogi nisu upoznati da se ova bakterija koristi i za genetički inženjering, za proizvodnju supstanci kao što su proteini, insulin, aminokiseline i druge. Ime je dobila po pedijatru i naučniku, Teodoru Ešerihu koji je zaslužan za njeno otkriće.

Međutim, Ešerihija koli ima i „drugu stranu medalje“, a to su problem koji nastaju ukoliko se ona namnoži i dođe do organa za mokrenje, te na taj način izazove urinarne infekcije čije liječenje nije nimalo jednostavno. Pored toga ova bakterija je i uzročnik:

•    crijevnih infekcija,
•    meningitisa,
•    sepse  i
•    zapaljenje pluća.

Baš iz gore navedenih razloga koji nastaju ukoliko dođe do komplikacija sa ovom bakterijom, neophodno je ozbiljno pristupiti rješavanju ovog ozbiljnog, zdravstvenog problema.

Iz tog razloga djelimo sa vama prirodne recepte koji pomažu u liječenju ove bakterije.

Sirup za liječenje od escherichie coli

Recept:
250 gr. korjena persunovog lista
250 gr. limuna sa sokom
200 gr. meda
2 dcl maslinovog ulja

Priprema:
Oprani korjen persunovog lista i limun samljeti na mašini, izmešati. Dodati med i maslinovo ulje. Čuvati u staklenoj posudi.

Primjena:
Uzimati po jednu kašiku prije doručka i prije večere, dok se sve ne potroši. Poslije uzimanja ovog prirodnog lijeka prekontrolišite svoje nalaze. Po potrebi napraviti jos jednu dozu.

Tinktura za liječenje od escherichie coli

Sastojci
• 200 g bijelog luka (stucanog, neoguljenog)
• 750 ml bijelog vina

Priprema

U flašu od 1 litra staviti 100 gr stucanog bijelog luka (neoguljenog) i 1/4 litre bijelog vina. Flašu prvo zatvoriti plutanim čepom, a zatim staviti čep na zavrtanje, pa flašu staviti u veću posudu sa vodom, lagano zagrijati i pustiti da ključa 10 nimuta (ispod flaše staviti drvo da ne pukne). Nakon toga izvaditi iz vode i ostaviti da se hladi 2 sata. Kada se potpuno ohladi u flašu dodati još 100 gr stucanog bijelog luka i 1/2 litre bijelog vina, promućkati, začepiti i ostaviti da stoji 24 sata. Zatim tečnost procijediti, luk baciti i piti tri puta dnevno poslije jela po "fildžan".
Djeca do 30 kg težine piju po 1 supenu kašiku poslije jela.

Čaj protiv escerichie coli

30 svježih sjemenki lubenice , 1l vode, kuvati 10 min , procjediti i piti. Posle prve čaše , simtomi su se ublažili, nije više bilo bolova u bubrezima, kao ni osjećaja umora...

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

04 FEB 2021 Autor: Medicicom

Spriječite koronu prirodnim aspirinom