Priuštite svom licu proljeće-Perfect Code

27 JUN 2019
Autor:
Medicicom

Izvor fotografije: Jc Laurio pexels.com


Trodimenzionalno smanjenje bora 31-100% –klinički dokazano!Ne možemo zaustaviti vrijeme niti spriječiti starenje, ali pravilnim postupcima njege i unapređenjem životnih navika, starenje i nastanak bora možemo znatno usporiti!

Perfect Code- Afrodita Professional tima

Nova linija za lice PERFECT CODE Afrodita Professional tima predstavlja savršenu formulu kompleksa ČETIRI BIOMIMETIČKA PEPTIDA koja je svojevrsna razvojna inovacija kozmetologije svjetskih razmjera, te se smatra najvažnijim dostignućem na ovom polju u poslednjih 50 godina.

 

Perfect code skidanje bora sa lica

 

TROSTRUKI MEHANIZAM DJELOVANJA:

1) kao „punilo“ „wrinkle-filer“ na način botoksa
2) podsticanjem ćelija na aktivnu obnovu i novo nastajanje ćelija- ćelije se ponašaju kao da su mlađe
3) podsticanjem prirodne odbrambene funkcije kože i zaštita od štetnih uticaja okoline


Smanjenje dužine bora do 34,7% već 30 min nakon nanošenja! Za 42% povećana vlažnost kože već sat vremena nakon nanošenja!

Nije slučajno da smo odabali baš proljeće da počnemo sa primjenom ovog tretmana. Regeneraciju kože postižemo prije svega dubinskim čišćenjem i otklanjanjem svih nečistoća sa površine kože. Zimi nam koža zadeblja, pore se zatvore pa često sebum ne uspijeva na dođe na površinu, što izaziva akne i iritacije.

Nakon što smo lice očistili prelazi se na fazu toniziranja tonikom na bazi hijaluronske kiseline i to na potpuno prirodan nacin. Nakon toga enzimskim pilingom pospješuje se proces obnove ćelija jer enzim papain razgrađuje odumrle ćelije epiderma i uklanja nečistoću nakupljenu u dubini pora pa dobijamo izvrsno očišćenu, glatku kožu zdravog izgleda. Perfect code završna tehnika podrazumijeva nanošenje maske, koncentrata i esencije digitopresurom na „kritične tačke“ a to su najčešće marionetske bore, nazolabijalne bore i bore na području oko očiju tkz.“vranine noge“.

 

smanjenje bora u hajduckim vodama

 

Elektroterapija

ELEKTROTERAPIJA je procedura u kojoj se električna energija koristi u  terapijske svrhe . U prvom planu, elektroterapija smanjuje bol, otklanja otok i smiruje upalne procese različite prirode.
Fiziološki, ispod elektroda ili u zoni prostrujavanja događaju se sledeći fiziološki procesi:
– vazodilatacija (širenje krvnih sudova)
– hiperemija (crvenilo kože uz prisutnu toplinu)
– smanjuje nadražljivost nocioceptora (smanjuje bol)
– povećava se mišićna kontrakcija
Naša ordinacija posjeduje kombinovane aparate pomoću kojih se može sprovoditi više vrsta elektroprocedura zavisno od indikacija.

Magnet – koristimo u terapiji liječenja degenerativnih bolesti lokomotornog aparata, fraktura, stanja nakon ruptura i ligamentarnih povreda koje su česte u sportu.

Ultrazvuk

Zbog svog mehaničkog, hemijskog i biološkog djelovanja, koristimo ga kod otklanjanja akutnih problema kao što su upala tetiva, kalcifikata u mišićima, kod otoka.

Elektrostimulacija

Kao mišićni trening za oštećenu muskulaturu kod povreda perifernih nerava, za oštećenu funkciju nakon CVI.

Dijadinamska struja

Izborom odgovarajućih parametara, može se poboljšati cirkulacija, utjecati na smanjenje bola, poboljšanje tonusa mišića i oporavak neuroloških disfunkcija.

 

smanjenje bora Mirela Gavranovic

 

Interferentna struja

Izborom modulacija od podražajnih do umirujućih, koristimo kod akutnih, upalnih i bolnih procesa na lokomotornom aparatu.

Galvanizacija

Djeluje na poboljšanje cirkulacije, smanjenje napetosti i uklanjanje otoka. Ujedno je koristimo, i kao uvod u stimulaciju

Iontoforeza

Postupak unošenja lijeka u tijelo uz pomoć galvanske struje

Transkutana eletrostimulacija

Blokira prijenos boli sa određenog dijela tijela.

Svaka promjena je pozitivna, a neke vam uveliko mogu poboljšati i olakšati život. Ne čekajte sutra da počnete sa njima!

 

Mirela Gavranović, fizioterapeut
Wellness&Spa cantar Hajdučke vode

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

14 MAR 2024 Autor: Medicicom

Izumila lijek koji joj je spasio život