Savjeti o ljepoti Monike Beluči

18 MAR 2017
Autor:
Medicicom

Miljenica muškaraca širom svijeta zanosna Monika Beluči je pobornik prirodnog izgleda. Voli da odmara kožu od šminke, a šampon smatra štetnim koncentratom koji ona obavezno razređuje vodom pijre pranja.
Italijanska ljepotica i u svojim pedesetim godinama važi za najljepšu damu na svijetu
Kada neko iza sebe ostavi pola vijeka života, a još uvek mami pažnju kako muške, tako i ženske populacije, onda svakako zaslužuje pažnju. Italijanska filmska diva Monika Beluči napunila je 30. septembra 2016. godine 52. godinu.

Prvi put pod reflektorima
Monika je postala model kada je imala samo 13 godina. Tada je pozirala za jednog lokalnog fotografa entuzijastu.
Umjesto advokatice - model
Belučijeva je najprije je željela da postane advokat, ali joj nije bilo suđeno: studije je morala da plaća, pa se izdržavala modelingom i manekenstvom. Sa 24 godine preselila se u Milano, gdje je potpisala ugovor sa jednom od vodećih agencija - Elite Model. Godinu dana kasnije radila je prvu veliku reviju za kuću Dolče i Gabana, kao i francuski El.

lepota monike beluci

 

Otkrivamo tajne njenog izgleda!
Monika Beluči je simbol italijanske ljepote. Visoka je 170cm, a teška 64kg. Po njenom mišljenju, sa godinama nije izgubila nego je još više dobijala što se tiče ljepote i izgleda. Beluči obožava crveni karmin i duge opuštajuće kupke za tijelo.
Osim genetike, ova Italijanka duguje svoj mladalački izgled i činjenici da se nikad nije pojavljivala napadno našminkana. Čak i u svakodnevnom životu ona koristi blagu kremu za lice, malo maskare i ruž za usne koji nikad nije napadan. I to je to.  Inače, poznata je po izreci da su bore lepše od plastike.

Kosa
Koristi šampon razblažen u vodi kako joj kosa ne bi bila previše isušena i vjeruje da je upotreba koncentrisanih šampona štetna. Kosu pere dva puta nedjeljno. Na korjen kose stavlja maslinovo ulje i povremeno ga koristi za dubinsku njegu. Izbegava feniranje tako da frizuru pravi samo onda kada učestvuje u javnim događajima i snimanjima, ostalim danima pokušava da joj da oduška. Kosu pušta da se suši prirodnim putem, a retko se fenira. takođe, bilo kakve frizure i punđe retko nosi.
Ima raskošnu, gustu kosu i nosi frizure koju su uglavnom klasične. Ne voli dramatične promjene boje kose i farbanje, te se trudi da izgleda prirodno. Već godinama nosi dugu ravnu kosu (obično je pravilo da je žene sa godinama skraćuju i posvetljuju).

prelepa Monika Beluci

Njega kože
Svako jutro Monika započinje hladnim tušemm. Posebno pazi na hidrataciju kože i često je odmara od šminke. Svoju prirodnu ljepotu ističe laganim preparatima, dok ten osvježava termalnom vodom.

Šminka
Koristi podlogu, a voli da istakne oči crnom olovkom ili tušem. Na usta nanosi sjaj ili karmin.

Utegnuto tijelo
Tajna njenog dobrog izgleda su joga i plivanje, koje kao majka dvoje djece obožava. Ne pridržava se nikakve dijete, već kao prava Italijanka voli dobru hranu. Osim toga, u životu ne radi ništa protiv svoje volje, već sve iz srca.

zanosna monika beluci

 

Žena za sva vremena
Jedan od najpoznatijih muških magazina na svijetu, “Men's Health” stavio je Moniku Beluči na 21. mesto top liste 100 najlepših žena svih vremena, dok je 2002. bila prva na listi najpoželjnijih žena na svetu.
 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

03 MAY 2018 Autor: Medicicom

Top 9 prirodnih sredstava protiv komaraca