Spriječite koronu prirodnim aspirinom

04 FEB 2021
Autor:
Medicicom

Doktorka Tatjana Radosavljević-pneumoftiziolog objašnjava vezu između Korone i zgrušavanja krvi kao jednog od najvećih razloga smrtnosti.

 

Osnovi razlog smrtnosti od Korone je zgrušavanje krvi i stvaranje trombova

Nažalost tokom skoro već pune godine dana borbe sa Koronom, stručnjaci su utvrdili da je glavni razlog smrtnosti od Korone zapravo zgrušavanje krvi i stvaranje trombova.  dr Tatjana Radosavljević, pneumoftiziolog je navela da je Korona je virusno oboljenje koje  za razliku od ostalih virusa pogoduje stvaranju tromba, što se vidjelo na primjeru najtežih pacijenata koji su preminuli, odnosno na obdukacijama. 

Povišen D-dimer ukazuje na moguću povećanu sklonost ka stvaranju tromba. Aspirin je lijek koji se daje u prvoj liniji. Međutim, ako je D-dimer veoma visok, primjenjuju se antikoagulantni lijekovi", ističe doktorka i dodaje: "Aspirin razređuje krvi kada se uzima 100 odnosno 75 miligrama dnevno. Pojedini kardiolozi čak preporučuju i manje doze. Ukoliko se uzima u većim količinama, deluje kao lek protiv povišene temperature".

Kod pacijenata kod kojih ne daje efekte kod razređivanja krvi, daju se druge vrste lijekova, ali isključivo uz dozvolu ljekara, jer kako dr Radosavljević kaže, njihove veće količine mogu da izazovu krvarenje. Iz tog razloga treba biti vrlo oprezan kod uzimanja antikoagulantnih lijekova jer mogu imati velika posljedice na krvarenja jer razređuju krv. 

Napominje da aspirin ne treba da uzimaju astmatičari (aspirinska astma), kao i da ne podržava savjete o uzimanju više doza ovog lijeka dnevno.

Kada je u pitanju hronična bolest smanjenog broja trombocita, trombocitopenija, doktorka kaže da je njena jedina veza sa koronom to što su ljudi koji pate od ovog oboljenja kao i ostali hronični bolesnici pod većim rizikom.

Aspirin i trombociti

"Sve zavisi od toga koliko je smanjen broj trombocita. Generalno, trombociti su odgovorni za zgrušavanje krvi i osobe koje imaju manje krvnih pločica -nevezano za koronu, sklonije su krvarenju", objašnjava doktorka i treba da budu oprezne sa aspirinom,  a opet osobe koje imaju vše trombocita, sklonije su zgrušavanju krvi te je neophodno uvijek prirodnim sredstvima tu krv održavati viskoznom . 

Upravo iz razloga velike smrtnosti od Korone koja je i posljedica zgrušavanja krvi, krajnje je neophodno voditi računa o toj našoj krvi i pokušati na što prirodniji način istu održavati čistom i viskoznom. 

Vrhunski prirodni aspirin sa naših prostora

Jedna od vrhunskih biljaka sa naših prostora koja je za krv i viskoznost iste najefikasnija, a ujedno savršena za sve vrste upala i bakterijskih i virusnih jer je vrhunski prirodni antibiotik, je upravo srijemuš - Allium Ursinum, te stoga pothitno ovu biljku uvrstiti u redovnu i svakodnevnu konzumaciju. Jedini je problem što ovu biljku u prirodi imamo samo 2 mjeseca april i maj mjesec te njene blagodeti ne možemo lako sačuvati, naročito što brzo od branja gubi svoje ljekovite sastojke. 

Ljekovitost srijemuša nije moguće sačuvati ni sušenjem – tada dobijamo samo ukusan začin, a nije ga moguće sačuvati ni zamrzavanjem. 

Jedino u uljima – kao ukusan pesto i u rakiji kao tinkturu stim što kod akohola uvijek treba biti oprezan jer alkohol je jak i dosta ljekovitosti biljke i uništi, a nije preporučljivo ni unositi svakodnevno alkohol u krv da ne bismo svom organizmu stvorili više štete nego koristi.  

Kako srijemuš sačuvati za zimu, pročitajte ovdje

Ali za sve nas koji nismo u prilici koristiti svježi srijemuš jer ne znamo kako biljka izgleda, a postoji vrlo slična biljka srijemušu – tzv. Mrazovac koji je izuzetno otrovan I smrtonosan, najbolje su rješenje kapsule od liofiliziranog srijemuša koje konzumirate kao prirodni dodatak ishrani jednom dnevno i na taj način potpuno prirodno održavate svoju krv viskoznom i čistom i spriječavate nastanak trombova koji su sve veći uzrok smrtnosti u vrijeme ove pandemije. 

Kapsule Srijemuš La Vita su punjene isključivo listom ove vrhunske biljke i ne sadrže nikakve druge vještačke dodatke, a u sebi su zadržale 80% do 90% ljekovitih sastojaka srijemuša jer su proizvedene posbnom tehnologijom liofilizacijom, a ujedno se odmah po branju list srijemuša zamrzavao postupkom suvog leda što je u najvećoj mjeri doprinjelo očuvanju ljekovitosti ove biljke, a za šta su i nagrađene zlatnom medaljom u Moskvi na salonu Arhimed. 

 

 kapsule od srijemuša

 

Želite li da spriječite nastanak Korone, zaštitite svoja pluća od raznih virusnih i bakterijskih infekcija, te spriječite nastanak trombova, zaista nemojte ovog proljeća mimoići ovu biljku iz Božije bašte jer je spektar djelovanja srijemuša širok, a naročito pomaže kod:

- spriječavanja stvaranja trombova;

- snižavanja krvnog pritiska jer čisti holesterol iz krvi i poboljšava cirkulaciju;

- ima antimikrobno dejstvo (prevencija i ubrzavanje liječenja infekcija);

- izuzetno se djelotvornim i ljekovitim pokazao u tretiranju problema sa disajnim sistemom (bronhitis, astma i dr.);

- izuzetno djeluje na očuvanje kardiovaskularnog sistema uopšte;

- djeluje kao antioksidans(vezivanje slobodnih radikala i izbacivanje iz ćelija);

- pomaže kod prehlada, jer ima baktericidno i viricidno dejstvo;

- štiti od arteroskleroze;

- omogućuje čišćenje organizma od štetnih materija (pušenje, alkohol…);

- pomaže kod gasrointestinalnih smetnji;

- pomaže kod hematoma i rana koje teško zaceljuju, ekcema, dermatitisa i naročito lišajeva;

- ne dozvoljava spajanja trombocita i pomaže kod gastritičnih tegoba;

- djelotvoran protiv crijevnih parazita kod dijece;

- stimuliše rad želuca i crijeva na bolji rad i peristaltiku;

- uspješno se primenjuje kod hematoma i otvorenih rana koje teško zacijeljuju;

- pomaže da se lakše izluči višak sluzi iz pluća pa se tako omogućuje iskašljavanje i lakše disanje.

 
Zbog svih gore nabrojanih karakteristika ove biljke, nije ni čudno što je Srijemuš 1992. godine proglašen evropskom biljkom godine od strane Asocijacije za zaštitu i istraživanja evropskih medicinskih biljaka. (Association for the Protection and Research on European Medicinal Plants).

 

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

16 APR 2020 Autor: Medicicom

Korona i kako je psihički pobediti?