Tajna Francuskinja koje jedu sve, a ne debljaju se

12 JUN 2018
Autor:
Medicicom

Izvor fotografije: http://www.bossroyal.com/

 

Francuskinje nikada ne razgovaraju o dijetama i nisu željne "instant rešenja" poput brojnih Amerikanki. One znaju kako da čuvaju liniju pomoću svakodnevnih rituala.

Javna je tajna da se Francuskinje ne goje, iako jedu hleb i testeninu, uživaju u vinu, imaju nekoliko obroka dnevno, a večeru smatraju senzualnim užitkom.

Francuski obroci traju dugo

Čak i radnim danom francuski ručak traje najmanje sat i po vremena. Obrok se sastoji od više jela, pri čemu "entree" podrazumeva salatu od raznog povrća, nakon čega sledi „plat principal“ koji se sastoji od mesa, ribe i priloga od ugljenih hidrata. Na redu su sirevi, pa dezert i na kraju kafa. I pored svih tih jela one i dalje održavaju svoju liniju vitkom. Tajna je u jedenju sporim tempom, dugom žvakanju i uživanju u svakom zalogaju. Dakle, dok usledi glavno jelo, njihov će mozak već dobiti signal da je do pola sit – i to već od salate!

 

francuskinje o dijeti

Izvor fotografije: https://www.pinterest.com/

 

Francuskinje se ne prejedaju

One uživaju u hrani, ali pritom dobro znaju da je umerenost tajna za održavanje vitke linije. Znaju da je predjelo samo predjelo i neće pokušati da se najedu od njega. Isto tako, kada se pred njih stavi tanjir s 10 vrsta sireva, većina će probati jedan ili dva. Dakle, itekako su svesne da je umerena količina hrane najvažnija stavka u održavanju vitkosti.

 

francuski rucak

Izvor fotografije: https://steemit.com/

 

Jedu kod kuće

Budući da pauza za ručak traje najmanje sat i po vremena, one će ručati kod kuće, gde će ishrana naravno biti uravnoteženija nego u restoranima i sadrži manju količinu dodatnih masti, šećera i aditiva. Domaća kuhinja uvek je najbolji izbor kad želi pametno da utolimo glad jer se mozak već pri samom kuvanju raznim mirisima polako zasiti, a osim toga namirnice iz sopstvene kuhinje kvalitetnije su i s više osećaja napravljene, što pruža i veće zadovoljstvo.

 

ljepota francuskinje

Izvor fotografije: http://erasmus.paris/

 

Nema zabranjenih namirnica

Francuskinje smeju da jedu sve, pa i punomasne sireve i kolače u kojima će uživati, ali u razumnim, malim količinama, zato i nema razloga za odricanjem. Osim toga, punomasna hrana duže održava osećaj sitosti za razliku od dijetalnih namirnica koje mozgu brže šalju poruku gladi.

 

Naši partneri

Pročitajte još...

29 NOV 2019 Autor: Medicicom

Sajmovi hrane i zdravog življenja