Trava sa kojom nećete osjediti

26 FEB 2017
Autor:
Medicicom

Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovisala dr Ann Wigmore. Ona je detaljno istražila ljekovita svojstva soka od mlade pšenice i razvila je i detaljno opisala proces uzgoja mlade pšenice u plitkim posudama kod kuće ili na bilo kom mjestu. Izmislila je i jeftin sokovnik za mladu pšenicu kako bi taj životni eliksir učinila dostupnim svakom.

Sa 82 godine dr Vigmor nije imala nijednu sijedu vlas! To je bilo toliko nevjerovatno da su je studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriji. Test je pokazao da je to bila njena prirodna boja!

Ann Wigmore sa pšeničnom travom

izvor slike: blob:http://server.rs.ba/

 

Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi i pomaže u podmlađivanju i regeneraciji naše kože.
Zbog visokog udjela hlorofila, kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i ljekovitih prednosti.


Kako napraviti sok od pšenične trave


Pšeničnu travu možete sami saditi, ali je možete i kupiti u prodavaonicama zdrave hrane u svježem ili u osušenom obliku. Najjeftiniji način je da uzgojite pšeničnu travu sami. Pšenica raste jako brzo, a da biste je uzgojili potrebno vam je ekološko sjeme pšenice, treset i zemlja.

Postupak:

1. Potopite sjemenke pšenice osam do dvanaest sati.
2. Sjemenke ostavite u staklenoj tegli i tijekom sljedeća 24 sata isperite ih tri puta.
3. Kada se počne nazirati klijanje, posadite sjemenke na vrh zemlje. Odnos neka bude jedan dio treseta prema tri dijela zemlje.
4. Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte teglu tijekom prva tri dana, da se ne isuši. Tijekom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutru, a navečer je poprskajte vodom.
5. Četvrti dan otkrijte teglu, neka sjemenke budu na indirektnom svjetlu.
6. Idealna temperatura za rast pšenice i izbjegavanje plijesni je 21C do 26C. Ako se pojavi plijesan, uzgojite novu pšeničnu travu.
7. Pšeničnu travu možete sjeći kada naraste oko dvadeset centimetara. Dva dana prije rezanja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze klorofila.
8. Za novu turu, koristite novo sjeme i zemlju.
9. Sok od pšenične trave možete iscijediti uz pomoć sokovnika ili da je sameljete u blenderu uz dodatak vode.

 

sok od pšenične trave

izvor slike: blob:http://server.rs.ba/

 

Tura s pšeničnom travom


Tijekom ture pšeničnom travom potrebno je izbaciti brzu i prerađenu hranu, GMO proizvode, slatkiše, masnu i tešku hranu.
Mnogima je njen ukus neugodan, ali možete ga prikrijeti miješanjem s vodom, medom i / ili svježim sokovima.
Konzumirajte sok 30 minuta prije obroka ili umjesto obroka, ako želite i smršaviti.
Ova tura snabdijeva tijelo hlorofilom, vitaminima i kiseonikom. Alkalizira organizam i jača bioelektrični napon važan za opće zdravlje organizma pa tako i kože i kose.


Počnite sa količinom od 30 ml soka na dan, koju postepeno možete povećati do 30 ml dvaput dnevno. Na početku ture možete se osjećati lošije, da primjetite promjene u urinu i stolici. To je normalni dio procesa izbacivanja štetnih tvari iz organizma i ta faza traje samo nekoliko dana. Povećajte unos vode i nastavite s postupkom.
Dakle, ako vam je neugodan okus samog pšeničnog soka, dodajte malo vode i voćku po izboru pa napravite smuti.

 

Smoothie od pšenične trave
 

Stavite u blender 30 ml soka pšenične trave, kašiku isjeckane mente, šoljicu isjeckanog ananasa, šoljicu svježeg soka od pomorandže, pola šoljice soka od limuna, kašiku meda i dvije kocke leda. Sve izmiksajte i popijte odmah.


 

Naši partneri

Pročitajte još...

07 MAY 2018 Autor: Medicicom

Promjena energije u domu donosi promjene u životu