Tri anticelulit procedure do savršene figure

23 JUL 2019
Autor:
Medicicom

 

Celulit predstavlja masno tkivo sastavljeno od masti, vode i štetnih produkata metabolizma. Posljedica je nezdravih navika; nepravilne i neredovne ishrane, premalo kretanja, manjka tečnosti i loših genetskih predispozicija. Hormonalne promjene imaju velik uticaj na formiranje kompaktnog celulita (pubertet, trudnoća, hormonalne terapije). Nakon pregleda i procjene kritičnih zona, odredjuje se stadijum celulita.

Razlikujemo: 

1) meki celulit- predstavlja stanje bez vidljivih promjena ali djelimično nastaju edemi zbog slabije cirkulacije. U ovom stadijumu se celulit sa lakoćom otklanja a stanje pravilnom njegom izuzetno lako održava. 

2) Kompaktni celulit- potkožno tkivo prilično izmijenjeno, primijetan izgled narandžine kore. Na jači pritisak osjetne bolne senzacije. U ovom stadijumu biće potrebno poduzeti mnogo više mjera kako bi došlo do vidnog rezultata, ali to svakako nije nemoguće.

U našem Wellness&Spa centru kompleksa „Hajdučke vode“ nudimo Vam tri anticelulit procedure, uz preporuku da je dejstvo najbolje kada se kombinuju.

 Prvi tretman koji Vam predstavljamo je

 

fango detox za celulit

 

1. FANGO DETOX

Prilikom Fango detox tretmana koristimo Drainage masku za tijelo koja podstiče detoksikaciju, ima intenzivno dejstvo čišćenja putem limfe, stimuliše mikrocirkulaciju i procese učvršćivanja kože. Takođe, sadrži bogatstvo prirodnih sastojaka, od kojih ističemo zelenu glinu, jedan od najstarijih i najmoćnijih izvora regeneracije. Takodje veoma bitni sastojci su morske alge I bodljikava veprovina. Da bi sastojci Drainage maska brže i efikasnije djelovali, tijelo korisnika tretmana umotavamo prvo u fango, zatim u zlatnu foliju i na kraju sve dodatno fiksiramo zaštitnom folijom. Folije svojim djelovanjem pomažu dodatnom zagrijavanju tijela, a samim tim ubrzavaju dejstvo maske omogućavajući aktivnim sastojcima da izvuku na površinu sve štetno iz tkiva. Nakon što maska odreaguje hladnim pa toplotnim senzacijama skidamo je a tretman nastavljamo masažom posebno odabranom anticelulit kombinacijom ulja. Već nakon prvog tretmana obim bedara i bokova se smanjuje za nekoliko centimetara.

2. UlTRAZVUČNA ANTICELULIT TERAPIJA

Ultrazvučni tretman dovodi do zatezanja kože i oblikovanja tijela. Ultrazvučni talas odredjene frekvencije razbiće masnu naslagu mijenjajući njenu strukturu. Takodje na ovaj način djelujemo i na proizvodnju kolagena u koži, čime se utiče na estetski problem- izgled narandzine kore. Ultrazvuk je najbolja uvodna procedura pri anticelulit tretmanima.

anticelulit program

3.ANTICELULIT MASAŽA

Za primarni cilj ima razbijanje masnih naslaga. To podrazumijeva da se masne naslage pokrenu i odvoje od kože i tkiva, kako bi ih se tijelo lakše oslobodilo. To se omogućuje posebnim anticelulit masažnim tehnikama, posebno odabranim anticelulit preparatima i pomoćnim rekvizitima.  Nakon masaže najbolji završetak tretmana jeste boravak u nekoj od naših sauna.

Dejstva boravka u saunama na organizam su sledeća:

Jača srce i kardiovaskularni sistem, dovodi do mirnog sna, opušta mišiće i jača imunitet, djeluje antistresno na organizam i sagorijeva kalorije i naravno dovodi pospješuje anticelulit procedure.  

 

saune i celulit

 

Celulit je posledica zivotnih navika, ne nastaje preko noći i ne nestaje preko noći. U našoj fizioterapeutskoj ordinaciji proučićemo vaše životne navike i shodno tome napravićemo individualan program vježbi, navika i aktivnosti koje će vam pomoći da ga se uspiješno riješite.  Jedino ulaganje vremena i truda koje se uvijek zasigurno isplati jeste u svoje zdravlje!

 
Mirela Gavranovic, 
fizioterapeut- specijalist anticelulit tretmana

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

04 FEB 2021 Autor: Medicicom

Spriječite koronu prirodnim aspirinom