Ulje limuna budi želju za životom

04 NOV 2017
Autor:
Medicicom

Izvor fotografije: https://www.organicfacts.net/

 

Danas neka vam društvo pravi LIMUN!

Svjetska praksa upotrebe eteričnih ulja u poslovanju postoji više od desetljeća. Japanci su poznati po korištenju eteričnih ulja u uredima, pogotovo limuna.

Eterično ulje limuna povećava radni elan zaposlenika

Naime, koriste eterično ulje usplođa limuna u raspršivačima koji tako utječu na raspoloženje i fokusiranost zaposlenika. Rezultat kontinuiranog korištenja bio je povećan radni elan zaposlenika, smanjen broj pogrešaka i broj dana provedenih na bolovanju!
Limun je osvježavajuće ulje koje podiže raspoloženje, može smiriti ili spriječiti emocionalne ispade. Ovo se ulje dobro bori protiv depresije, ublažava strah, potiče odlučnost te pomaže u komunikaciji i donošenju odluka.

 

etericno ulje limuna

Izvor fotografije: https://thetruthaboutcancer.com/

 
Zdravstveni benefiti eteričnog ulja limuna

Također poboljšava koncentraciju i pamćenje. Limun pokazuje i sposobnost stimuliranja leukocita koji su odgovorni za obranu organizma (pomaže u anemiji i općoj slabosti organizma), pomaže kod loše probave i nadutosti, pročišćuje jetru, snizuje temperaturu, djeluje izuzetno antiseptički, pa olakšava tegobe gripe, prehlade, bronhitisa, astme i grlobolje, zaustavlja krvarenje iz nosa i druga krvarenja, odličan je saveznik u borbi s celulitom i pretilosti, a zahvaljujući diuretičnom i tonizirajućem djelovanju eliminira toksine i suvišnu tekućinu. Energetski limun unosi vedrinu i budi želju za životom, ukazuje na središte problema.

 

Saša Radulović, aromaterapeut


 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

27 JUN 2019 Autor: Medicicom

Tip i stanje kože - Znate li razliku?