Vreme za detoksikaciju uz pomoć aromaterapije

22 MAY 2019
Autor:
Medicicom

Detoksikacija uz pomoć aromaterapije, sa hidrolatima koji su duša biljke sa svojim terapeutskim svojstvima.

 

Detoksikacija tela je neizostavan proces koji je potrebno da radimo minimum 2x godišnje. Kroz svako godišnje doba naše telo se na agresivan način prilagodjava promenama ( dolaze nam nove sezonske namirnice, promena temperature, povećanje fizičke aktivnosti..).

Kako da prepoznamo poruku tela da je vreme za detox?

Potrebno je da slušamo koje nam poruke šalje telo. Ukoliko se osećamo malaksalo, bezvoljni smo, ustajemo umorni, osećamo nadutost I nadimanje na odredjene namirnice, usporena nam je probava.. da li ste se zapitali da li naše telo traži detoksikaciju?
Detoksikacija nam pomaže da eliminišemo nagomilane toksine iznutra i spolja. Praktikuje se vekovima u kulturama širom sveta.

 

Zvezdana Ljubenković holistic nutricionista

 

Zašto je detoksikacija organizma važna?

-    Pomaže nam da održimo optimalno zdravlje,
-    Odmara organe i poboljšava funkcionalnost organizma,
-    Stimuliše jetru i promoviše eliminaciju putem creva, bubrega i kože,
-    Poboljšava cirkulaciju krvi i obogaćuje telo hranljivim materijama
-    Podiže nivo energije i jača imuni sistem.

Danas smo okruženi sa više toksina nego ikada ( svakodnevni stres, hemijski tretirane namirnice, zagadjenost vazduha, nedovoljno fizičke aktivnosti, preskakanje obroka, unos slatkiša i grickalica..) su samo neki od uzročnika sa kojima se svakodnevno susrećemo.

 

detoksikacija pomoću aromaterapije

 

Detoksikacija pomoću arometerapije

Da li ste se nekad upoznali sa hidrolatima? Hidrolati predstavljaju nusproizvod dobijen prilikom destilacije biljnog materijala pri proizvodnji eteričnog ulja. Duša biljke sa svojim terapeutskim svojstvima se nalazi u hidrolatu. Hidrolat matičnjaka i pitome nane temeljno eliminiše toksine iz creva, seme šargarepe iz jetre, dok hidrolat hajdučke trave podiže nivo energije i budi želju za vežbanjem.

Napravite vaš prvi detox eliksir

Prvi korak detoksikacije je svakodnevni unos tečnosti minimum 2l dnevno ( voda, biljni čajevi, cedjeni sokovi ). U 1l vode za piće razmutite 1 supenu kašiku hidrolata od nane ( od izuzetnog je značaja da koristite prave hidrolate – koje imaju sve potrebne analize da možete sa sigurnošću da ih koristite oralno ).

 

detox eliksir holistic nutricentar

 

Mešavinu pijete prvih 15 dana svaki dan, napravite pauzu 5 dana i nastavite sa još jednim ciklusom od 15 dana. Ukus je osvežavajući, već posle nekoliko dana ćete primetiti prve promenena.

 

HolisticNutri
Zvezdana Ljubenković, holistički nutricionista

 

Naši partneri

Pročitajte još...

04 FEB 2021 Autor: Medicicom

Spriječite koronu prirodnim aspirinom