Zdravstvo

20 JUN 2019
Autor:
Medicicom

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije

Povelja „Medici.com“-u

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije dodelila je povelju časopisu „Medici.com“ - mozaik medicinskih komunikacija, za 15 godina uspešnog rada, širenja srpske naučne misli i promociju i afirmaciju zdravlja kao najveće vrednosti. Povelja je uručena 25. aprila ove, 2019. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, zdravstvenoj instituciji sa kojom časopis „Medici.com“ ima uspešnu i plodonosnu saradnju još od 2003. godine kada je svetlost dana ugledao prvi broj. Od tada, evo već punih 15 godina, saradnja je utemeljena posebnom rubrikom u kojoj se pišu sva značajna dešavanja na VMA, vezana za zdravstvo. Ovaj stručnoedukativni časopis namenjen je ne samo medicinskim pregaocima, već je svojom koncepcijom primamljiv i široj čitalačkoj publici. Časopis i portal „Medici.com“, jedini su u Republici Srpskoj koji objedinjuju stručne i edukativne tekstove eminentnih stručnjaka iz oblasti medicine, ali i priloge koji afirmišu prirodno lečenje zasnovano na zdravim i prirodnim materijama i supstancama koje su lako dostupne. Mali stvaralački tim imao je plemenitu viziju da prepozna i stvori kontakte i komunikacije među onima koji medicinu posmatraju kao struku i nauku, a humanost kao poziv i opredeljenje u želji da ih poveže i njihov rad približi ljudima. Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, čiji zadadatak i jeste da otkriva i uvećava stvaralačke moguċnosti građana, da traga za novim prostorima slobode i čovekovog potvrđivanja u radu, prepoznala je raskoš i vrednosti ovog mozaika medicinskih komunikacija.
Ovo vredno priznanje prim. dr Momiru Pušcu, glavnom i odgovornom uredniku, uručio je generalni sekretar Kulturno-prosvetne zajednice Srbije gospodin Živorad Ajdačić na posebnoj svečanosti upriličenoj u Vojnomedicinskoj akademiji pod pokroviteljstvom načelnika Uprave za vojno zdravstvo brigadnog-generala dr sci. med. Uglješe Jovičića i načelnika VMA pukovnika prof. dr Miroslava Vukosavljevića, uz prisustvo nekadašnjih rukovodilaca vojnog zdravstva generala prof. dr Zorana Popovića i prof. dr Veljka Todorovića. Svi oni, kao i član Redakcijskog konzilijuma „Medici.com“ prof. dr Elizabeta Ristanović dali su vredan pečat nastanku i razvoju časopisa i ta uspešna saradnja traje već petnaest godina.
Časopis informiše i o nemedicinskim aspektima medicine i javnog zdravstva, uključujući etičke, pravne, tehnološke, ekološke, ekonomske, istorijske i kulturne aspekte medicinske nauke. Komunikacija je okosnica naših odnosa. „Medici.com“ od prvog broja neguje takav pogled na zdravlje, koji kulturom dijaloga stiže do čitalaca, a kako je istakao gospodin Ajdačić, zahvaljujući zalaganju prof. dr Elizabete Ristanović, člana Nacionale komisije za dodelu najviših priznanja, rezultati rada redakcijskog tima i uređivačkog kolegijuma časopisa prepoznati su i vrednovani u okviru srpskog nacionalnog pregalaštva. Ovaj stav i spremnost za dalje doprinose unapređenju i rastu „Medici.com-a“ jednoglasno su podržali prethodni i aktuelni rukovodioci srpskog vojnog saniteta
Ovo priznanje istovremeno budi osećaj časti i zahvalnosti, ali i obaveze da se istraje i nastavi uspešno i još uspešnije slaganje zdravstvenih mozaičkih kockica.

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

20 JUN 2019 Autor: Medicicom

Riječ urednika