Zdravstvo

23 OCT 2019
Autor:
Medicicom

Made in Germany

Aunity anionski proizvodi

Aunity d.o.o. je kompanija iz Paderborna, malog grada sa sjevera Njemačke.
Fokus kompanije je na proizvodnji i prodaji visokokvalitetnih higijenskih i kozmetikčkih proizvoda i dodataka prehrani. Proizvodnja se odvija isključivo sa visokokvalitetnim sastojcima i sirovinama, sa posebnom tehnologijom proizvodi su obogaćeni anionima.
Već više od pet godina Aunity je prisutna ne samo u Njemačkoj, već i u drugim evropskim zemljama poput Estonije, Poljske, Rumunije, Slovačke, Češke, Hrvatske i Slovenije.
Proizvodi se takođe isporučuju individualnim kupcima u Kini, SAD, Rusiji, Izraelu, Saudijskoj Arabiji, Kanadi, Francuskoj, Italijji i Engleskoj.
Aunity d.o.o, je nedavno sklopila partnerstvo sa preduzećem Biomedic d.o.o, koje je na tržištu BiH prisutno već tri decenije, pod vođstvom dr Nedeljka Petkovića iz Banjaluke.
Doktor Petković je prepoznao prednosti anionskih proizvoda i uvrstio ih u ponudu Biomedicovih bioshopova. Biomedic d.o.o. je generalni zastupnik ne samo za BiH, već i za Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju.

Više nego superapsorbirajući higijenski uložak!
Aunity Luxury higijenski ulošci i panty linersi su obogaćeni sa anionima, nano česticama srebra, aktivnim kiseonikom, sa FIR tehnologijom (korištenje dalekih infracrvenih zraka emitovanih od tijela), MFT tenologija (magnetno polje) i chitosanom. Smanjuju iritaciju i otečenost, poboljšavaju cirkulaciju krvi kod žena s dismenorejom, poboljšavaju imuni sistem i pH vrijednost. Pomažu detoksikaciji i oporavku od štetnih materija u organizmu. Sa njima se promoviše vaginalno zdravlje - prirodno i sigurno bez hemikalija, mirisa ili umjetnih elemenata.

Garancija kvaliteta
Ne sadrže fluorescentne materije i sredstva za izbjeljivanje
Antimikrobni
Pomažu u eliminaciji iritacije
Pomažu u sprječavaju infekcije
Uklanjaju mirise
Garantovano najbolja apsorpcija
Suvo i komforno
Proizvedeno sa sertifikatom 9001
HALAL sertifikovano

Šta su anioni
Anioni su molekuli bez mirisa, ukusa i nevidljivi. Anioni imaju poseban pozitivan uticaj na zdravlje, takođe su poznati i po nazivu „vitamin iz vazduha“.

Anioni su djelovi atoma sa negativnim nabojem. Atom postaje anion (negativni ion) kada uzima elektron, a kation (pozitivni ion) kada predaje elektron. Ove čestice su neophodne za naš organizam. Zahvaljujući svom negativnom naboju neutraliziraju mikroorganizme sa pozitivnim nabojem.
 Laički rečeno, uništavaju bakterije koje su uzročnici bolesti. Dakle, što je veći sadržaj aniona u vazduhu, to je manje štetnih mikroorganizma u njemu. Patentirana anionska trakica, ugrađena u higijenski uložak, napravljena je nanotehnologijom, a aktivira preko 7000 aniona/cm3 konstantno tokom 7 sati, a kasnije sve manje dok se u potpunosti ne isprazni. U šumi, na planinama, pored mora itd. gdje je količina aniona velika, osjećamo „svježinu“. Zato ljekari  uvijek preporučuju odlaske na takva mjesta prilikom raznih zdravstvenih tegoba. Anion pomaže metabolizam ćelija, povećava vitalnost i apetit, čisti krv i smiruje živce, povećavaju sposobnost koncentracije, podstiču zdrav san, pospješuje ten i jača imunitet..
Zbog svega toga nazivaju ga i „vitaminom iz vazduha“, kao i elementom dugovječnosti. Svježi vazduh osjećamo u prostoriji sa puno aniona. Svjetska zdravstvena organizacija je dala podatak da bi bilo idealno za spriječavanje širenja bakterija kada bi se u vazduhu po cm3 nalazilo 1000 aniona.

Zaključak: Aunity Luxury 100% sigurno i 100% suvo ! Podržava prirodnu funkciju samočišćenja kod žena, bez lijekova i hemijskih komponenti, jača imunološki sistem i pruža više energije u većini “kritičnih dana”.

Aunity ANIODENT pasta za zube - sa mineralima – bez šećera i bez fluoride, dugotrajan svjež dah i svjež ukus.
ANIONSKA ZUBNA PASTA SA MINERALNIM SOLIMA – ZAHVALJUJUĆI NANOTEHNOLOGIJI U PASTI JE OPTIMIZOVANA
Prilikom pranja zuba temperatura usta i trenje osiguravaju da se pasta za zube energetski aktivizuje.
Voda se apsorbuje i oslobađa, stvarajući anione. Anioni apsorbuju anaerobne bakterijske sojeve u usnoj šupljini i sprječavaju njihovo stvaranje. Kao rezultat toga, smanjuje se stvaranje plaka i desni su dobro opskrbljene krvlju. Mineralne soli sadrže prirodne elemente u tragovima, podržavaju stvaranje probiotičkih bakterija u usnoj šupljini i pospješuju cirkulaciju desni. Štetne bakterije eliminišu i sprječavaju halitozu. Rezultat su čisti i zdravi zubi.
Mineralne soli održavaju zdravlje desni, izvor su minerala i minerala u tragovima te omogućavaju stvaranje probiotičkih bakterija u ustima.
TIBETANSKA SO
Ova so je iz Tibeta/Kina, nastala je tokom isparavanja morske vode prije oko 300 miliona godina. Pored natrijum-hlorida, sadrži i druge sastojke koji se nalaze u ljudskom tijelu, poput joda, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i drugih organizmu neophodnih materija.
ANIODENT zubna pasta sadrži i biljne ekstrakte koji zajedno sa anionima optimalno štite zube i usnu šupljinu. Prirodna metvica osvježava i osigurava dugotrajnu svježinu u ustima, pored toga, svjež i elegantan ukus zelenog čaja pomaže ukloniti loš zadah. Bez šećera.

AunityAquaBalance II - FILTER SISTEMA 4 AQUA BALANCE II
Korištenje AQUA-BALANCE II pruža vama i vašoj PORODICI čistu vodu izvanrednog ukupnog kvaliteta. Zapravo ne biste vjerovali, no u stvarnosti se pitka voda u njemačkim vodovodima ne čisti od ostataka lijekova, hormona, radioaktivnosti, nitrata, pesticida i drugih štetnih materija.
AQUA-BALANCE II SISTEM FILTERA VODE SADRŽI TRI FILTERA VISOKOG KVALITETA:
filter s aktivnim ugljenom za nepolarne i organske materije u koji je ugrađen predfilter za grube nečistoće,
Mikrokapilarni filter za sitne nečistoće za mikrofiltraciju,
Komora za protok koja daje energiju, obogaćuje anionima i mineralima

Zaključak: Korištenjem aunity AQUA-BALANCE moguće je dobiti kvalitetnu vodu za piće koja odgovara svježoj izvorskoj vodi.
Napomena – trenutno nije dostupno u BiH.
https://www.aunity.de

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

23 OCT 2019 Autor: Medicicom

Riječ urednika