Zeolit-čudesni bijeli prah

24 JUN 2017
Autor:
Medicicom

Izvor slike: http://www.silhouettedonna.it/

 

Toksini su svi nepoželjni i štetni unosi, prisutni u vodi koju pijemo, zraku koji udišemo i hrani koju jedemo. U savremenim uslovima života unos toksina u naše tijelo se neprekidno povećava, a posljedica je da imamo manje energije, osjećamo se fizički i psihički slabije i postepeno se naše zdravstveno stanje pogoršava.
Toksini u organizam dolaze putem lijekova, hemoterapije, vakcina, kontracepcije, štetnih unosa poput nikotina, alkohola, droge, putem konzumiranja teške i nezdrave hrane s mnogo pesticida, aditiva, umjetnih boja, hormona, od mesa tovljene stoke, od previše bijelog šećera i bijelog brašna, od GMO i procesuirane hrane.

Toksini dolaze i iz okoline, jer moderno društvo danas izbacuje na hiljade raznih opasnih hemikalija u okolinu. Toksikuje nas zračenje modernih aparata u kući i na poslu,  sintetski materijali, ispušni plinovi motornih vozila i sl.
Posebno opasni toksini su teški metali, živa, olovo, arsen, aluminij, bakar, nikal, mangan, kadmij, krom, molibden i drugi. Oni mogu uzrokovati teške bolesti.  Živa oštećuje imunološki i nervni sustav, povećava rizik oboljenja od Alzheimera, multiple skleroze, autizma, infekcije kandide.

Zašto organizmu treba pomoć u čišćenju od toksina?

Često ni ne znamo da smo izloženi toksikaciji i da se naše tijelo truje na vrlo različite načine. Povećana toksikacija ugrožava tijelo i smanjuje imunitet. Sve češće oboljevamo od prehlada, gripe i drugih bolesti.
Stoga, ako se duže vremena ne osjećate dobro, ako nemate energije, brzo se umarate, imate glavobolje ili probleme s probavom, naduvavanjem, koncentracijom, možda češće oboljevate od viroza i upala ili kožnih bolesti, velika je vjerovatnost da je vaše tijelo toksikovano i da treba pomoć.
Opasno je zanemartiti prve simptome, jer može doći do hronične iscrpljenosti i hroničnih bolesti, a na kraju i do razvoja karcinoma i drugih teških bolesti.

Detoksikacija – uslov bez kojega se ne može

Tijelu savremenog čovjeka je potrebna pomoć u obliku detoksikacije,  kako bi se vratilo stanje prirodne ravnoteže. Detoksikacija postaje uslov opstanka.
Toksini opterećuju imunološki sistem i uzrokuju previsoku kiselost organizma i niski pH nivo. Karcinom i brojna druga maligna i hronična oboljenja su posljedica visoke kiselosti. Ako detoksiciramo naše tijelo i ako održavamo kiselo-alkalnu ravnotežu (optimalni pH 7,4-7,6), mi izbjegavamo rizik opasnih bolesti. Također, usporit ćemo i proces starenja našeg tijela.

 

zeolit mineral

Izvor slike: http://www.turnstone.ca/

 

ZEOLIT – najučinkovitiji prirodni detoksikator

Brojni ugledni naučnici širom svijeta istražili su supstancu – prirodni vulkanski mineral – zeolit klinoptilolit, koji daje odgovor na opasnosti kojima su izložena naša tijela.
Zeolit klinoptilolit je vulkanski mineral, star kao i naša Planeta. Jedan je od 400 vrsta zeolita koji postoje u prirodi. Zeolit klinoptilolit ima izuzetno značajna ljekovita svojstva. On iz ljudskog organizma fizički iznosi toksične supstance. Naše ga tijelo prepoznaje kao vlastitu supstancu i reaguje na njega kao npr na vodu – nema ni letalnu ni toksičnu dozu. Nema nikakvih ograničenja u primjeni.
Tajna zeolita je u njegovoj molekularnoj strukturi. Ima oblik pčelinjeg saća, negativnog ionskog naboja. Zanimljivo je da su SVI toksini pozitivnog ionskog naboja. Zato zeolit privlači i zahvata toksine, kao što magnet privlači željezo. Nakon 4 do 5 sati prikupljanja toksina po tijelu i njihovog pohranjivanja u svoje unutrašnje kaveze, zeolit zajedno s prikupljenim ”toksičnim otpadom” izlazi iz tijela prirodnim putem – prvenstveno putem stolice.
Zeolit klinoptilolit je jedina supstanca u prirodi koja ima svojstvo prirodnog, neagresivnog, , potpuno bezopasnog i nadasve učinkovitog detoksikatora. On u tijelu djeluje vrlo  inteligentno jer fizički odnosi toksine tamo gdje im je mjesto – izvan ljudskog tijela, na otpad.

Koje štetne supstance zeolit odstranjuje iz ljudskog organizma?

Zeolit oslobađa naše tijelo od teških i radioaktivnih metala, radioaktivnih i UV zračenja, herbicida, pesticida, nitrozamina, aflatoksina, mycotoksina i drugih kancerogenih i toksičnih supstanci, amonijaka, nikotina, alkohola, toksina od hemoterapije i radioterapije, kontracepcijskih tableta i dugotrajnog uzimanja različitih lijekova, te ostalih otrovnih supstanci iz hrane, zraka, vode kojima smo svakodnevno izloženi.
Zeolit iz organizma odstranjuje višak kiseline i tako otklanja mogućnost obolenja od kandidaze, gihta, reumatoidnog artritisa, probavnih tegoba, akutnih i kroničnih upala crijeva i dr.
Zeolit također odstranjuje višak šećera – glukoze i pomaže kod diabetes melitus i komplikacija diabetesa. Odstranjuje i virusne komponente pa na taj način sprječava razmnožavanj virusa herpesa, hepatitisa, gripe i drugih virusa.

Koje su koristi od upotrebe zeolita?

Zeolit daje povećani osjećaj energije, snage, izdržljivosti, vitalnosti, otpornosti, unapređuje se memorija, raspoloženje, nestaju problemi kože, uspostavlja se fizičko i psihičko blagostanje, više je životne radosti i optimizma, poboljšava se libido, bolje se spava, te se značajno unaprijeđuje sposobnost imunološkog odgovora našeg organizma.
Zeolit u organizmu otpušta iz svojih kaveza hranjive sastojke i esencijalne minerale koje je prikupio u zemljinoj kori te time istovremeno hrani naše tijelo.  On takođe pozitivno djeluje na serotonin, poznati “hormon sreće”, čime povećava osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti i pomaže kod depresije, ublažava tegobe menopauze.
Zeolit ima brojna ljekovita svojstva i koristi se kao medicinska pomoć kod kožnih oboljenja, atopijskog dermitisa, osteoporoze, cijeljenja rana, cijeljenja kostiju, tumorskih oboljenja, upalnih i virusnih bolesti, crijevnih i probavnih problema, kod ateroskleroze, bolesti jetre…

U drevnim svetim knjigama često se spominje izraz ”čudesni bijeli prah” koji će navodno znatno doprinjeti očuvanju zdravlja čovječanstva. Neki tvrde da je to zeolit klinoptilolit. Naučna istraživanja, iskustvo hiljade korisnika zeolita u cijelom svijetu ukazuju da ta tvrdnja nije daleko od istine.

dobrobiti zeolita

Izvor slike: http://www.ilsanoquotidiano.com/

 

Ko sve treba uzimati zeolit i zašto?

Svaka zdrava osoba koja je zainteresovana za očuvanje i unapređenje svog dobrog zdravlja i svoje psihofizičke kondicije uzimat će zeolit preventivno. Tako će spriječiti štete koje izazivaju toksini s kojima se svako od nas svakodnevno susreće. Preventivno uzimanje zeolita preporučuje se svima, dok su još zdravi, djeci, starcima, odraslima, muškarcima, ženama.
Zeolit se preporučuje sportistima, amaterima i profesionalcima, jer ih detoksicira i štiti od posljedica toksikacije mliječnom kiselinom koje mogu imati fatalan ishod, jer uzrokuju nesvjesticu ali i trenutno zatajenje srca. Zeolit će očuvati njihovo zdravlje i život, unaprijedit će njihovu sportsku kondiciju i značajno doprinjeti boljim takmičarskim rezultatima.
Vrlo je poželjno da trudnice koriste zeolit tokom trudnoće. Zapravo je poželjno da sve žene u fertilnoj dobi koriste zeolit, kako bi se još prije trudnoće smanjio teret toksina koji su već pohranjeni u tijelu buduće majke. Na taj način se daleko manje toksina prenosi kroz posteljicu u bebu

Zeolit je vrlo poželjan za dojilje, jer čuva bebu od toksina u majčinom tijelu i majčinom mlijeku.
Detoksikacija usne šupljine i pranje zuba i zubnog mesa zeolitnim puderom oslobodit će vas brojnih stomatoloških problema, kao što su paradentoza, upala zubnog mesa,  kamenac, afte, neugodni zadah iz usta te drugih bolesti i oštećenja sluznice usne šupljine. Zeolit ne oštećuje zubnu caklinu, a vaši zubi bit će glatki, bijeli s izrazitim sjajem.
Zeolit se posebno preporučuje rizičnim skupinama, pušačima, osobama koje konzumiraju alkohol, droge, koje uzimaju farmakološke lijekove, kontracepcijske tablete, koji su izloženi nezdravim radnim i životnim uslovima, opasnim zračenjima, radu za kompjuterom, koji su pod stresom zbog teških  životnih, poslovnih, obiteljskih, zdravstvenih ili emocionalnih razloga ili koji su se izliječili od teških bolesti i trebaju sačuvati svoje tijelo od povratka njihove bolesti.

Detoksikacija zeolitom će značajno pomoći bolesnim osobama kod kojih je fizičko zdravlje ugroženo ili značajnije narušeno.Dobro ga je uzimati prije svake operacije i kod liječenja, jer će zeolit olakšati i ubrzati oporavak; očistit će tijelo nakon anestezije; otklonit će opasne ostatke farmakoloških lijekova; posebno će pomoći jetri koja je zadužena za čišćenje krvi; zeolit će omogućiti da onkološki pacijenti relativno dobro podnesu dugotrajne i iscrpljujuće programe hemoterapije i radioterapije; ubrzat će cijeljenje rana kao i cijeljenje kostiju nakon lomova i operativnih zahvata. U svim situacijama kad bolest prijeti našem tijelu, zeolit je nezaobilazni prijatelj i pomagač.

Važno upozorenje!

Na tržištu se nalazi više ”izvora” zeolita s različitim sertifikatima i tvrdnjama. Bitno je znati da  Zakon EU propisuje da zeolit mora biti registrovan kao MEDICINSKI proizvod i proizvodnja mora biti pod stalnom HACCAP kontrolom za proizvodnju medicinskih proizvoda (kontrola slična kontroli lijekova).
**Obrazloženje: U prirodi postoji preko 400 vrsta zeolita, među kojima je jedan –  zeolit klinoptilolit dokazano učinkovit i ljekovit za humanu upotrebu. Treba znati da su mnoge podvrste zeolita toksične, neke čak kancerogene, što se ne može razaznati prostim okom. Zeolit se vadi kao mineralna ruda iz rudnika. Zbog mogućnosti da u rudniku jedna vrste zeolita pređe u drugu, npr ljekovita u eventualno toksičnu podvrstu zeolita, te zbog mogućnosti onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, zbog osjetljivosti procesa mikronizacije i aktivacije zeolita i nužnosti da postoji garancija bezuslovne čistoće i kvalitete zeolita za humanu medicinsku upotrebu, zakoni EU su zabranili registraciju zeolita kao dijetetskog proizvoda i zahtjeva se registraciju zeolita kao medicinskog proizvoda. To iz razloga što dijetetski proizvod ne podliježe stalnoj kontroli nakon prve registracije. Baš iz ovih razloga, savjetujemo vam korišćenje isključivo provjerenih i sertifikovanih proizvođača zeolita.

 

Izvor teksta: E. M. Blagitko, V. I. Bgatov, A. V. Efremov et al. Prophylactic and medicinal properties of natural zeolites, Bioactive food additives of Litovit type Russian Ecological Academy, Novosibirsk State Medical Academy
K. Pavelić i sur., Ruđer Bošković Institute, Molecutec Corporation Segovia goleta, Ca USA, Springer-Verlag 2001, Journal of Cancer Reserch and Clinical Oncology

 

Naši partneri

Pročitajte još...

08 MAY 2018 Autor: Medicicom

10 načina da umanjite glad dok ste na dijeti