Događaj dana

27 APR 2024
Autor:
Medicicom

Klinika za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC Republike Srpske
Jubilej - 25 godina od osnivanja

Klinika za opštu i abdominalnu hirurgiju proslavila je 25 godina rada i funkcionisanja kao posebna organizaciona jedinica. Ovaj značajan jubilej je obilježen sa prijateljima i saradnicima, uz predstavljanje istorijata i razvoja Klinike, te uručenje zahvalnica zaslužnim pojedincima. Obilježavanju su prisustvovali i doajeni banjalučke hirurgije čije zalaganje, trud i rad su postavili temelje današnje Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju.

„Gledajući ove prostore ne mogu se oteti utisku da je ovaj objekat arhitektonski i građevinski savršeno urađen. Znam i da je tehnologija na visokom nivou što je u današnje vrijeme bitan uslov za kvalitetan rad. Sadašnje generacije imaju zadatak da uskoče u voz budućnosti te da idu u korak sa evropskim i svjetskim protokolima liječenja. Čestitam svima koji su dočekali ovakve uslove i imam veliku vjeru u mlade ljekare da postignu da UKC Republike Srpske bude na na mapi velikih i uspješnih bolnica“, rekao je prof. dr Zdravko Marić.

„Čestitam jubilej Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju. Sjećam se vremena kada smo kolega Marić i ja radili na Odjeljenju opšte hirurgije koje će kasnije prerasti u Kliniku za opštu i abdominalnu hirurgiju. Tada je većina ljudi koji danas uspješno obavljaju posao u Klinici bila na početku svojih karijera. Sada kada smo svi zajedno lijepo je čuti o dobrim rezultatima koji su postignuti na nivou Klinike, UKC-a Republike Srpske i kompletnog zdravstva Republike Srpske. Još jednom čestitam Klinici, zahvaljujem na pozivu i ukazanoj časti i želim da što bolje obavljate svoj posao“, izjavio je prof. dr Brano Topić.

„Kada se kaže 25 godina ne možemo reći da je to veliki period ako se priča sa istorijskog aspekta, međutim, kada kažete 25 godina postojanja jedne klinike to već dobija drugu konotaciju. Zahvaljujući doajenima banjalučke hirurgije koji su nas svemu naučili, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite i Vladi Republike Srpske ova klinika je od 2018. godine u novom prostoru. Ovaj trenutak obilježavamo sa jednom prezentacijom razvoja Hirurške klinike i razvoja banjalučke hirurgije od Drugog svjetskog rata. Podsjetićemo se starih vremena, pogledaćemo kako smo radili i živjeli, a gdje smo danas i kakve uslove imamo. Neizmjerno smo zahvalni našim učiteljima koji su nas učili hirurgiji, neki od njih su danas ovdje sa nama, a neki od njih iz određenih razloga nisu bili u mogućnosti da prisustvuju događaju. Iskoristiću priliku da se zahvalim svim kolegama, saradnicima i učiteljima i da generacije koje dolaze poslije nas u zdravlju i miru proslave 50. rođendan Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju“, rekao prof. dr Zoran Aleksić, načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju.

„Zahvaljujem vam se što ste danas u UKC Republike Srpske. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima koji su udarili temelje hirurgije i dali veliki doprinos onome što je ona danas, a to je jedna moderna i savremena Klinika gdje se rade operacije kao u renomiranim zdravstvenim centrima u regionu. Takođe, želim da se zahvalim i sadašnjoj generaciji koja radi odlično, uz podršku Poslovodstva UKC Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, kako bismo unaprijedili rad i našim pacijentima pružili što bolju zdravstvenu zaštitu“, rekao prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske.

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

27 APR 2024 Autor: Medicicom

NMK