Info

22 AUG 2023
Autor:
Medicicom

Dr Nada Vasić

Generacija studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 1972 - 1977

Dragi generacijski drugari, pozdrav!

Kraj je maja, stiže treće konačno obaveštenje za naše druženje. Ove godine obeležavamo 51 godinu od upisa, odnosno 46 godina od apsolviranja na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Naše tradicionalno okupljanje i druženje je planirano za 10. jun 2023. godine (uvek druga subota u junu).

Jun je poseban mesec za okupljanje naše genercije i to je već preraslo u tradiciju. Nije mi poznato da postoji još neko slično godišnje okupljanje bivših studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu. Mi smo stvarno posebni, to mogu da kažem bez lažne skromnosti. Citiraću Dragana Delića koji kaže da smo „neuporediva generacija, čuvari smo sećanja i ne možemo zaboraviti nedostajanje naših mnogobrojnih kolega koji su nas u međuvremenu napustili“. Dovoljno je reći da smo studije započeli u jednoj, a karijeru završili u potpuno drugoj zemlji. Možemo se pohvaliti nečim jedinstvenim, nastavili smo da se družimo u toku čitavog radnog veka pa i sada, kada gazimo petu godišnjicu penzionerskog staža. Nikada nas nije izneverila naša druželjubivost, kolegijalnost i prijateljstvo tako da na svako godišnje okupljanje dođe bar svaki deseti od 800 studenata koji su se upisali na Medicinski fakultet u Beogradu davne 1972. godine.

 Ove subotnje večeri 10. juna prvi put na naše druženje došlo je četvoro kolega: Slobodan Zec iz daleke Amerike, Enver Zerem iz Mostara i dvoje kolega iz Beograda. Prepoznavali su se cimeri iz studentskih domova, drugari iz uže grupe na vežbama ili iz čitaonica. Bilo nas je 80. To je nešto manje od prijavljenog broja, ali dodatne obaveze, čuvanje unučića, jeftiniji aranžmani za letovanje u junu, malo su smanjili broj učesnika našeg skupa. Ljubinka Marčetić je pripretila novodošlim kolegama da moraju biti redovni na prozivkama u junu, pa ju je Slobodan Zec prozvao „mama Ljuba“, Mora da se sluša mama, mi smo ta generacija.

 Uz prigodan koktel, pogledali smo i dva filma o našoj generaciji. Eto i po tome smo posebni. Ne znam da li još neka generacija sa Medicinskog fakulteta ima i svoj lični dokumentarni film - dokument o jednom vremenu koje mora da se sačuva od zaborava.

 Potom večera, muzika (mogla je da bude ovaj put i malo bolja) ili smo mi sami sebi dovoljni za štimung. Dogovaramo se za ekskurziju u oktobru, domaćin i organizator je kolega Slobodan Ješić. Biće to upoznavanje sa turističkim i gastronomskim (Mačkat) lepotama užičkog kraja.

Evo konačnog plana naše ovogodišnje ekskurzije koji nam je proslijedio na mejl Upravni odbor generacije 1972-77.

„Naš generacijski drug Slobodan Ješić, dermatovenerolog iz Užica, iskazao je nepokolebljivu želju da nas ugosti ručkom i druženjem u selu Mačkat (Zlatibor) 8. oktobra 2023. godine.

Upravni odbor generacije je, posle ozbiljne rasprave, sa zadovoljstvom prihvatio poziv i naš budući odlazak proširio sledećim programom obilaska i druženja:

Detaljniji progam putovanja i druženja, kao i način plaćanja biće objašnjeni u drugom obaveštenju.

Svi zainteresovani treba da se prijave najkasnije do 15. septembra 2023. godine Ljubinki Marčetić na telefon 064-2370091, fiksni 011-7620470, E-mail: ljubinkamarcetic@mts.rs ili Jadranu Bandiću E-mail: jadran53@gmail.com

 Srdačan pozdrav i do skorog viđenja, Upravni odbor generacije 1972-77.”

Dragi moji, nadam se da će ovo kratko sećanje na naše junsko druženje u Hotelu „M“, kao i najava ovogodišnje dvodnevne ekskurzije u zlatiborski kraj učiniti da prikupimo energiju koja će naša okupljanja i druženja i dalje činiti posebnim.

Vaša, Nada Vasić.

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

22 AUG 2023 Autor: Medicicom

Zdravstvo Srbije