Riječ urednika

15 JAN 2019
Autor:
Medicicom

Decembar, hladan i maglovit, vuče se pogrbljeno. Dan za danom, minut za minutom... samo još tren i čuće se i posljednja škripa 365 dana goleme kapije, ove 2018. godine! Tovari svih godišnjih dana pritisli ga, umorili, savili, a on bi, ipak, da istrči i posljednji krug, da stigne do cilja, da zaokruži i ovu godinu. Dani nanizani k´o niska bisera. Neki blještavi i biserni, no neki i nemadoše tu jasnoću i neodoljivost. Za neke poželjesmo da nikada više ne osvanu...! Kako reče naš veliki Ivo Andrić:“Ono što ne prolazi, nije sreća, a ono što ne boli, nije život...“. I tako redom... Život poput mozaika! Istim takvim pločicama popločane su staze našeg i vašeg časopisa „Medici.com“-a. I isti takvi biseri nizani su, eto, na već 15 GODINA dugu brezetlu, njegovu. Svjetljelo je i mračilo, sijevalo i grmjelo... i opet sunce! I sve tako od decembra 2003. godine. Skupljajući svoje sudbinske biljege, „Medici.com“ se, kao stablo, obavio svojim petnaestim godom i pružio svoje korijenje tamo daleko i tamo duboko u prostranstva bivše nam Jugoslavije.
Snaga i jasnoća časopisa počinju od njegovih korica. One su prvi dodir sa njegovom stvarnošću. Časopis nije ogledalo niti prozor u svijet. On je izum, prolazak kroz aure, sve dok i sam ne postane aura. Časopisanje je zapravo građevinarenje. To je ona geometrija smisla, kada se želi dosegnuti najudaljenija tačka zemlje i svemira. Časopisi su pečat u vremenu.
Šta reći o MEDICI.COM-u? Ovaj mozaik medicinskih komunikacija je svojevrsna zamisao pretočena u opipljivu i nadasve poželjnu prostirku čija su osnova i potka ČOVJEK i njegova esencijalna vrijednost - ZDRAVLJE! I pored izanđale fraze da je zdravlje čovjekovo najveće bogatstvo, ne možemo a da ne priznamo da se od pamtivijeka pa do našega doba, čovjekova zdrava misao bori protiv bolesti. Mnogi drevni tekstovi u sebi nose klicu o zdravlju, o produžetku života. Mnogi tekstovi “pelcovani” su mišlju o travki besmrtnosti, o čovječjoj božanskoj dugovječnosti. I kako je sazrijevala civilizacijska “jabuka saznanja”, dozrijevala je i misao o čovjekovoj zdravoj duši i zdravom tijelu! Upravo ta saznanja, “Medici.com”, mozaički zida i nadziđuje i filigranskom preciznošću svaku mozaičku spoznaju uobliči u korisnu i nasušnu potrebu, koju od srca darujemo vama.
Poneseni dubokim osjećanjima zahvalnosti i zadovoljstva, slavljeničkim ritmom, živimo već mnoge dane.
Poštovani naši saradnici i naši vjerni čitaoci, nazdravimo u to ime ovim 90-tim brojem Medici.com-a! Lijep jubilej i zavidno trajanje. Mi sa Vama i Vi sa nama! Njegujmo niti naše veze i u 2019. godini.

SREĆAN NAM PETNAESTI ROĐENDAN!
Na mnogaja ljeta!


Iskreno, vaš „Medici.com“!
prim. dr Momir Pušac

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

15 JAN 2019 Autor: Medicicom

Zdravstvo