Terme Merkur – kraljica među Banjama Srbije

20 JUL 2018
Autor:
Medicicom


Vrnjačka Banja je više od klasičnog banjskog mesta. Ona je je kraljica među srpskim banjama i jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Blagodeti boravka u ovoj lepotici prepoznate su odavno, u prilog čemu govori da je posle drugog svetskog rata imala više turista nego Dubrovnik i Bled zajedno.

Usluge koje Terme Merkur čine najposećenijom turističkom destinacijom u Srbiji

U godini u kojoj Vrnjačka Banja proslavlja 150 godina organizovanog turizma – jasno je da se ovoj banjskoj destinaciji vraća lice i imidž koje je imala u vreme velike Jugoslavije.  Oživljavanje i renoviranje velikih hotelskih kompleksa, investicije u infrastrukturu i dodatne turističke sadržaje dovodi u banju sve veći broj turista. Svi oni u osnovi svog boravka imaju kao motiv opuštanje, odmor i brigu o zdravlju i lepoti.

Zdravstveni i Spa centar Merkur kao nosilac banjske usluge, svim posetiocima omogućava da osete pravu banjsku uslugu na moderan način u okviru Termi Merkur. Terme Merkur objedinjuju sve ono što banjska usluga jeste – primena mineralnih voda u svrhu zdravlja kroz tradicionalne usluge Merkurove balneologije, u kombinaciji sa savremenom medicinom i preventivnim wellness i spa sadržajima.
Terme Merkur je kreiran kako bi zadovoljio najraznovrsnije potrebe modernog banjskog gosta i objedinjuje tri segmenta usluga:

 

Terme Merkur

 

Vrhunska medicinska usluga

Ovo je nešto po čemu je Merkur prepoznatljiv, obzirom na dugu tradiciju primene mineralnih voda u zdravstvene svrhe,  medicinski tim od 40 lekara različitih specijalnosti, savremeno opremljen fizikalni blok i modernu laboratoriju. Svi ovi kapaceti pružaju uslove za kompletnu proveru zravstvenog stanja uz adekvatnu terapiju, svim gostima Vrnjačke Banje. Balneo terapija osnov je banjske usluge od osnivanja pa do danas kroz četri usluge: pijenje vode, orošavanje, vaginalno orošavanje i klizme.

 

Terme Merkur Vrnjacka banja

 

Preventivni wellness i spa program

U Merkuru je odavno prepoznat značaj preventivnih wellness i spa programa, koji su u savremenim uslovima života postali neizostavni deo modernog boravka u banji. Merkur poseduje spa centar Rimski Izvor, najveći na ovom delu Balkana, koji pruža mogućnost uživanja u bazenskom kompleksu sa hidromasažama, toplim klupama i sauna parku i brojnim drugim vodenim atrakcijama, uz široku paletu masaža i tretmana lica i tela. Rekreativni sadržaji tokom boravka u banji dostupni su ukroz kupanje u bazenima sa mineralnom vodom i sistema za iznajmljivanje bicikala koji pružaju mogućnost uživanja u aktivnom odmoru u prirodnom ambijentu Vrnjačke Banje.

Terme Merkur

 

Programi estetske medicine

Poslednjih godina u Merkuru su uspešno razvijani programi estetske medicine koji su namenjeni svima koji tokom boravka u banji žele da učine nešto za svoj izgled i lepotu. Programi preoblikovanja tela i antiaginga sprovode se pod nadzorom stručnog tima Merkurovih lekara, uz najsavremenije aparate i opremu. Mineralno blato koje se koristi u Merkuru blagodetno je za estetiku a pravi se na bazi mineralne vode Vrnjačke Banje.

Usluge su najvišeg kvaliteta, sa tradicijom dugom više od 70 godina. Dostupne su svima koji se nalaze u Vrnjačkoj Banji bez obzira na razloge njihovog dolaska i objekat u kome su smešteni.

 

Merkur

Terme Merkur Vrnjačka Banja
Cara Dušana 3, Vrnjačka Banja 36210, Serbia
www.vrnjackabanjamerkur.com
www.vrnjcispa.rs
info@vrnjcispa.rs; rezervacije@vrnjcispa.rs

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

14 JAN 2019 Autor: Medicicom

Teslićki Zlatibor na hajdučki način