Teslićki Zlatibor na hajdučki način

14 JAN 2019
Autor:
Medicicom

 

  Treba li nam zvaničan status vazdušne banje da je počnemo medicinski propisivati i terapijski primjenjivati ?

Susretanje različitih klima, nedostatak aerozagadjivača kao i velika godišnja insolacija učinile su Borja izvorom zdravlja i pozitivne energije. Kombinacija nadmorske visine od 810m, debelog borovog hlada i stručnog medicinskog savjeta mogu učiniti da za jedan vikend prepolovite ili u potpunosti otklonite tegobe nekih od vodećih bolesti današnjice. 

 

restoran Hajducke vode

 

U prvom planu boravak u ovakvom okruženju uz program aktivnosti pod stručnim nadzorom saniraće tegobe plućnih oboljenja, neuroloških oboljenja, alergija kao i malokrvnosti. 

Priroda koja liječi bolesti današnjice

Astma kao vodeće autoimuno oboljenje današnjice podrazumijeva „život po njenim pravilima“. Kada se radi o djetetu astma će uzrokovati svakodnevne simptome koji će ograničiti i omesti igru, sport, školske aktivnosti a na kraju i sam san. Takav način života uticaće na samopouzdanje, sazrijevanje i kvalitet odrastanja tog djeteta. 

Umjesto pribjegavanju standardnim medicinskim procedurama u prvom planu fokusiranim na farmakoterapiji, sve sto treba da uradimo jeste da pružimo priliku prirodi.

 

setnja borovom sumom Hajducke vode

 

Šetnja borovom šumom u jutarnjim časovima, istraživanje prirode, vježbe disanja i specijalni strukurirani programi disanja kao što su metoda Papworth i yoga disanja, uz asistenciju fizioterapeuta omogućiće brzu regeneraciju i olakšanje tegoba. Praktikovanje ovih procedura u intervalima dovešće do trajnih poboljšanja i jačanja otpornosti organizma na duge staze. 

 

hotel Hajducke vode

 

S druge strane istraživanja su pokazala da se u uslovima klimatskog lječilišta eritrociti uvećavaju i povećava se njihov broj. U kombinaciji sa organskom hranom i vodom sa hajdučkog izvora bilo da ste malokrvni ili ne, vaš imunitet će dobiti obnovu. Ova opcija svakako zvuči bolje od transfuzije, zar ne?

 

voda sa hajduckog izvora

 

Kako se riješiti stresa?

Kada je riječ o rekreativcima, svaka promjena sredine donijeće osvježenje, naročito bijeg iz gradske zone i svakodnevnih obaveza. Antistres terapija nije nužno ni masaža, ni djakuzi ni šetnja. 

Antistres terapija počinje odlukom da odvojite dan za sebe i svoju porodicu a učinak njenog dejstva jača se ako birate neki od navedenih agenasa pri sprovodjenu iste.

 

Setnja po Borju Hajducke vode

 

Godinama naše zdravstvo ulaže u savremene tehnologije koje nam donose napredak i bolje rezultate u liječenju. Težimo ka boljem, bržem, efikasnijem, ali isto tako zaboravljamo iskoristiti elementarne darove prirode koji su oko nas. Ukoliko bi se napravila spona izmedju tradicionalne i alternativne medicine, učinak i jednog i drugog bi se udvostručio. Nijedna aktivnost niti terapija nije maksimalno efektna ako nije pravilno dozirana i kombinovana sa drugim agensima koji će pospiješiti njeno dejstvo.

 

masaza Hajducke vode

 

Propišite sami sebi boravak u prirodi i napravite nalaze prije i poslije, rezultat će sigurna sam, jako iznenaditi. 

Svaka promjena je pozitivna a neke Vam uveliko mogu poboljšati i olakšati život. Ne čekajte sutra da počnete sa njima!

 

Domaćin Wellnes&Spa centra „Hajdučke vode“  

Fizioterapeut Gavranović Mirela 

 

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

31 JUL 2018 Autor: Medicicom

Rafting-avantura koja liječi depresiju