Uvodna reč

21 AUG 2022
Autor:
Medicicom

Vreli letnji dani u punom su zamahu svoje božanstvene lepote. Visoko iznad nas, tamo negde u dvorištu svemira, na prostranom i usamljenom nebu, užareno sunce šamara svojom vrelinom i ne zna za kompromis! Nebo je zaboravilo kako izgledaju oblaci, a spržena zemlja otvara svoju utrobu vapeći za kojom kapljicom kiše! Previsoke temperature koje prelaze i 40 stepeni Celzijusa, iznenadile su i sami avgust! Vremešni ljudi govore da ne pamte ovako visoke temperature, a zvanična meteorologija kaže da su ovakvi temperaturni maksimumi zabeleženi samo još predaleke 1905. godine! Zato smo svih ovih dana nekako spori, tromi, umorni i istrošeni! Kao da nam nedostaje snage i u mentalnim i u fizičkim baterijama... kao da ih je žeženo sunce i prejako UV zračenje ispraznilo. Pa i čovek je mašina, samo složena biološka mašina, koja se „haba“ i troši, a sve što se troši to i dotrajava! Da bi produžio vek trajanja i čovek mora da se „održava“! Treba mu odmor i dobar „punjač“, kako bi svoje mentalne i fizičke baterije, koje su već poodavno na „leru“, dobro napunio.Trebaju mu dodiri toplote koji ga bezuslovno pozivaju na odmor i potpuno prepuštanje trenucima opuštanja. Harmonija cvetnih boja, orkestarski poj svitaca u vrela letnja predvečerja, savršena kompleksnost mirisa i jutarnje rose, buđenje ljubavi… U nama i oko nas predivan osećaj strahopoštovanja prema letu i svoj njegovoj nepredviđenoj ćudi, lepotama, čarima ali i “pakostima”. Teško je odoleti njegovom zovu i ne predati se uživanju u gracioznosti i razuzdanosti njegove slobode. Pod mesečevom svetlošću leto poprima zanosne strasti. Za letnjih noći otvaraju se svi prozori, razmiču nemirne zavese i bude se letnje haljine od svile, čežnje, svetlosti i želje... krune se oblaci od vreloga sna sanjajući ljubavnu vatru avgusta… vreme polako prestaje da postoji… reinkarnacija duha i tela... terapija uma...! 

U svetlu rečenog i ekipa časopisa „Medici.com“, našla se u procepu trenutka. Između rada i zasluženog odmora, odlučila je da i ovim, 112-tim „užarenim“ koktelom, ponovo opravda status Vašeg vernog i sveobuhvatnog informatora. U njega je s dušom kombinovala i „smiksala“ sve za šta je verovala da bi Vas, naše odane čitaoce, moglo osvežiti i biti ugodno Vašim čulima na ovim ekstremnim vrelinama. Pa, „zaronite“ međ’ redove ovog osvežavajućeg pisanog „napitka“. PrijaćeVam! 

Od svih sastojaka najmoćniji i najdivniji ukus ostavlja priča o Svetskoj nedelji dojenja, koja se svake godine tradicionalno, u prvoj nedelji avgusta, obeležava u preko 170 zemalja sveta. Cilj je da se podigne svest javnosti o prednostima dojenja, o njegovom značaju za zdravlje majke i bebe i o važnosti da se obezbedi podrška majkama koje doje. Dojenje svakom detetu pruža najbolji mogući početak života. Pruža zdravstvenu, nutritivnu i emocionalnu korist i deci i majkama. 

Neko pametan je divnu istinu rek’o, da je za bebu najbolje majčino mleko koje ima nevidljivu sjajnu etiketu. To je superhrana, baš najbolja na svetu, koju majka može da daruje detetu i njegovom slatkom malom imunitetu!.... (pesmu o dojenju i ljubavi napisali srećni roditelji iz Kruševca)

U „Medici.com“ šejker miksali smo brojne sastojke i napravili, barem tako verujemo, prijatne ukuse. 

Uživajte u njima, slaveći život. Uzdravlje! 

Vaš „Medici.com“

Vera Pušac, direktor

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

21 AUG 2022 Autor: Medicicom

Događaj dana