Uvodna reč

20 DEC 2023
Autor:
Medicicom

Gospod me seja celo vreme i svud sam nova reč i znamen 
U belom hlebu prvo seme, u tvrđavama prvi kamen...
Gospod me seja celom šakom, u času svetlu i golemu,
Da budem jutro danu svakom i njegov glas i ključ u svemu... (Jovan Dučić) 

Vreme je život, a život je vreme… koliko ga razumemo toliko ga i ne poznajemo... teško ga je sustići… Kroz vreme se zabroje i sami brojevi, a kamoli čovek. U tom vratolomnom vremenskom nizu, listajući stranice sećanja, stojimo sa vama, rame uz rame, evo već punih 20. godina. S ponosom, radosni i srećni! Od ideje do realizacije, od broja do broja! Godine procesa, koračanja i stvaranja. Kilometri puteva između gradova, kongresa, simpozijuma, intervjua, reportaža i druženja, povezujući vreme i prostor u jednu celinu. Ulog je veliki! Nije se sastojao samo u ideji, već i u mnogo rada, discipline i znoja. Uz takvu formulu, pored vere i sreće, uspeh nije mogao da izostane. A uspeh je kada smeš da se osvrneš, da analiziraš... Da li je svaki korak stao na odgovaraujući vremenski pločnik? Kolika je piramida koju smo sazidali...? Da, kada se osvrnemo iza sebe u vremenski procep koji se zove prošlost, predivno je ugledati monumente koje smo izvajali svojim idejama i radovima, a svojim rukama ih oblikovali u velika dela. 

„Uspeh je dobiti ono što želiš, a sreća je želeti ono što imaš.“

A mi smo i uspešni i srećni! 

Uspešni, jer je punih 20 godina iza nas! A dobili smo i ono što smo želeli! Pravi MOZAIK MEDICINSKIH KOMUNIKACIJA! Mozaik koji je iznedrio kvalitetne tekstove, spoznaje, inovacije i poznanstva i tako, na najbolji način, zadobio beskrajno poverenje naših čitalaca i naših saradnika. To nam je satisfakcija i podsticaj da nastavimo da ispisujemo stranice ove naše medicinske enciklopedije. 

Srećni smo, jer imamo ono što želimo, imamo Vas, naše verne pratioce. Od ideje do realizacije, od broja do broja, ovde smo zajedno sve ove godine, deleći dobro i zlo, radost i tugu, rađanje i umiranje, prolaznost i konstantnost... 

Šta reći ? Beše to epoha našeg vremenskog ciklusa kada smo prohodavali kao pisani medij, da bismo se danas popeli na visoki tron, vredan poštovanja. Stečena zrelost i iskustvo drže nas na pravoj stazi, stameno i uzvišeno! Ako se zapitamo: „Kud plovi ovaj brod...i da l` iko zna šta more sprema...?!“ Sada već možemo reći, da ovaj brod plovi po jasnim koordinatama. Kormilo je u čvrstim rukama, a jedra su mu jaka i izdržljiva. Filigranskom preciznošću tkale su ih ruke, strpljive i pokorne. Izatkana su skladnim i harmoničnim nitima. Ljubav i zajedništvo prožima svaku njihovu potku, a porodični duh svaku njhovu osnovu. I dok je tako, ovaj brod i dalje može kroz ustalasalo more balkanske stvarnosti.

Slavljeničkim duhom živimo već mnoge dane. Stoga ove stranice „Medici.com“-a, imaju posebnu punoću ukusa, što ovom jubilarnom,120-om broju, daje čudesan buke koji imaju samo stara, zrela i kvalitetna vina. 

SREĆAN NAM DVADESETI ROĐENDAN!

Uzdravlje i na mnogaja ljeta!

Čedo moje, ruka ti je vična i vješta peru i hartiji. Bog te je obdario i odredio da nas ti prvi čitko zapišeš u knjige. Zapiši nas u knjigu naroda na ovome svijetu da se zauvijek zna da smo bili, da jesmo i da će nas biti.
(Iz zaveštanja velikog župana srpskog Stefana Nemanje, svom sinu Svetom Savi)

Vaš “Medici.com”
Vera Pušac, direktor

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

20 DEC 2023 Autor: Medicicom

NMK