Vježbe za štitnu žljezdu

06 MAR 2019
Autor:
Medicicom

Radite redovno ove vježbe za štitnu žljezdu i bićete iznenađeni rezultatima

Jedan od najednostavnijih i najjeftinijih načina koji zaista daju fenomenalne rezultate ćemo podjeliti sa vama u ovom tekstu, a ove metode su rezultat dugogodišnjih istraživanja ruskih ljekara.  Sve ove metode možete bez ikakvih problema sprovoditi u toplini vašeg doma.

Crni luk čini čuda

Dr Knjazkin čuveni ruski ljekar je podjelio recept koji pomaže kod smanjene funkcije štitne žljezde (hipotireoza).
Isjecite glavicu vrnog luka na dvije polovine tako da sok curi iz njih. Štitna žljezda se sastoji od dva režnja, lijevog i desnog, koji su povezani suženjem – istmus.
Uveče prije spavanja izmasirajte laganim i kružnim pokretima vrat u dijelu gde se nalazi štitna žljezda, na način da najprije uzmete jednu polovinu luka i izmasirate kružnim pokretima jedan dio štitne žljezde, a onda sa drugom polovinom luka, drugi dio štitne žljezde. Nakon toga, bez ispiranja, lezite u krevet da spavate jer će na taj način sav sok crnog luka prdreti kroz kožu i podstaći funkciju štitne žljezde.

Pjevanje

Doktor Oleg Torsunov savjetuje svima koji imaju problem sa štitnom žljezdom da pomognu svom oboljelom organu tako što će pjevati, jer je tu grlena čakra. On tvrdi da su štitna žljezda i cijeli endokrini sistem, tjesno povezani sa ljudskim emocijama, prije svega sa emocijom ljubavi.

Pročitaj kako Nana liječi poremećaj rada štitne žljezde

 
Bolesti štitne žljezde potiču od zaleđenih emocija i ogorčenosti

Najveći uzrok zbog kojeg strada štitna žljezda jeste kada je osoba preosjetljiva pa sve postupke drugih ljudi preživljava kroz stanje duboke povređenosti i ogorčenja. Problem tek nastaje, ako osoba nije u stanju da taj osjećaj ranjivosti i ogorčenosti izbaci iz sebe, već ga drži u sebi i tako stvara idealne uslove za bolest štitne žljezde koja u takvim situacijama najprije strada.

Da biste izliječili svoju štitnu žljezdu, najprije morate poraditi na svojim emocijama i omogućiti im da budu što pokretnije, odnosno, da sve iz sebe puštate van, a jedan od načina je pjevanje kao idealan vidi vježbe za oboljelu štitnu žljezdu. Pjesma nas sve dotakne emotivno, pa će nas navesti ili da se isplačemo ili da se smijemo, šta god da je, omogućiće nam da emocije oslobodimo iz svog organizma, a pri tome, radi grleni mišić, koji omogućava jačanje zidova I samog organa kao štitne žljezde. 

- Pjevajte jer će pjevanje omogućiti da opustimo sve zaleđene emocije u štitnoj žljezdi, a tako će i čvorići nestati. Pjevajte vesele pjesme, bez obzira kakve probleme imate i da li ste raspoloženi. Pevajte sa radošću i ljubavlju. Stalno pjevajte, plešite, radujte se drugima, usrećujte druge i ozdravićete! - siguran je dr Torsunov.

 

jod za stitnu zljezdu

Izvor fotografije: https://thetruthaboutcancer.com/

 
Test joda

Test joda ili kako ga još nazivaju Malahov test joda je zaista odličan test koji na jednostavan način pokazuje da li imate problem sa štitnom žljezdom.

Kako možete sa ovim Malahov testom, testirati da li imate problema sa štitnom žljezdom?

Prije spavanja, uzmite i umočite štapić za uši u povidon jod i tim štapićem, nacrtajte na lijevoj nadlaktici tri linije: tanku, srednju i debelu. Kada se osuše, možete leći u krevet, baz da operete ruku, linije ostavite na koži nadlaktice do sutra ujutru.

Ujutru kada se probudite I vidite da je nestala samo tanka linija, to potvrđuje da je vaš organizam snabdjeven sasvim dovoljnom količinom joda i da je organizam upio preko kože onoliko joda koliko mu je neophodno.
Međutim ako su osim najtanje, nestale srednja i debela linija, znači da imate manjak joda u organizmu i da pothitno trebate da povedete računa o tome jer vam je ugrožena štitna žljezda.  

Ovaj Malahov test je potpuno jednostavan i bezbjedan i na brz način možete saznati stanje joda u vašem organizmu.
Ovim vježbama povećajte dotok krvi u štitnjaču i tako je pročistite.

 

vjezbe za stitnu zljezdu

 

Tibetanske vježbe za poboljšanje štitne žljezde

Ovo su odlične tibetanske vježbe za liječenje štitne žlijezde. Način na koji one djeluju je što povećavaju dotok krvi u žljezdu I na takav način se štitnjača pročišćava.

1. Dlanove istrljajte tako da se zagriju i kada se baš zagriju, tople dlanove stavite nježno na štitnu žljezdu I držite ih tako 10 sekundi.

2. Tri puta uzastopno progutajte pljuvačku ili popijte tri gutljaja vode.

3. Izdahnite zrak. Dok izdišete, savijte glavu unaprijed i što jače priljubite bradu uz grudi. Držite tako bradu par sekundi bez disanja.  Kada udišete zrak podignite glavu prema gore i zabacite glavu na leđa tako da zategnete vrat što više možete i ovako ostanite nekoliko sekundi, pa lagano krenite izdisati vazduh i spuštati bradu dok je ne priljubite na grudi.
 

4. Dok vam je brada na grudima, polako okrećite glavu nalijevo, pa nadesno, ne odvajajući bradu od grudi, tako da pritiskate grudi bočnim stranama brade. Ovo je baš ta masaža koja daje odlične rezultate za štitnu žljezdu

5. Ponovite ovu vježbu bar 10 puta.

Ovu vježbu možete raditi u bilo kojem polažaju, da li kada sjedite ili stojite što baš olakšava jer je možete ponoviti više puta u toku dana i na poslu i u kući I zaista treba biti uporan sa vježbom jer daje odlične rezultate, naročito kod hipotireoze.

Kao i kod drugih Tibetanskih vježbi, važna je i psihološka komponenta vježbe. Vježbu radite s ljubavlju prema svom organizmu i oboljeloj štitnoj žlijezdi.

 

Naši partneri

Pročitajte još...

04 FEB 2021 Autor: Medicicom

Spriječite koronu prirodnim aspirinom