Zdravstvo

22 AUG 2023
Autor:
Medicicom

JZU Bolnica „Sveti vračevi“ Bijeljina 

Vještačka inteligencija u medicini

U Bijeljini u Etno-selu Stanišići od 31. avgusta do 1. septembra 2023. godine biće održana naučno-praktična konferencija na temu: „Budućnost VS. sadašnjost u medicini digitalizacija - vještačka inteligencija“. Organizatori ovog stručnog skupa su: Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE), Beograd, Braincon technologies, Beč i JZU Bolnica „Sveti vračevi“ Bijeljina.

Na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji učestvovaće eminentni predavači, vrhunski stručnjaci iz zemlje i svijeta: Republike Srpske – Bosne i Hercegovine, Srbije, Velike Britanije, Austrije, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Ruske Federacije i Sejšela.

Među učesnicima se nalaze predstavnici nauke, zdravstvenih ustanova i organa upravljanja zdravstvenim sistemom te stručnjaci iz oblasti teme koji će podijeliti i razmijeniti svoja iskustva.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da učestvujete na konferenciji i time doprinesete formiranju novih, savremenih pristupa obavljanju medicinske profesije. Konferenciju će akreditovati Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Informatizacija sistema zdravstvene zaštite i internih procesa u medicinskim organizacijama postaje sve važniji element obezbjeđenja kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga. Tele-medicina, sistemi za podršku odlučivanju zasnovani na vještačkoj inteligenciji i medicinski informacioni sistemi posljednjih godina doživljavaju neviđeni rast.

Kakvu transformaciju treba da sprovedu medicinske organizacije, kako bi se osposobile za primjenu nove tehnologije?

Kojim znanjima i vještinama treba da raspolaže zdravstveni radnik kako bi mogao da iskoristi sve prednosti interakcije s bazama znanja i sistema za podršku odlučivanju na korist pacijenta?

Kako iskoristiti sve prednosti internet-tehnologija i „interneta stvari“ (Internet of Things) kod pružanja zdravstvenih usluga stanovništvu u rijetko naseljenim ili teško pristupačnim područjima, hroničnim bolesnicima i kategorijama pacijenata s ograničenim mogućnostima?

Na ova i slična pitanja pokušaćemo da damo odgovor na naučnopraktičnoj konferenciji, a od 1. septembra ove godine planira se primjena dijela vještačke inteligencije u JZU Bolnici „Sveti vračevi” Bijeljina.

Služba za informisanje

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

22 AUG 2023 Autor: Medicicom

Info