Zdravstvo Srbije

21 APR 2022
Autor:
Medicicom

U korak sa svetom
Otvorena „svemirska“ bolnica „Dedinje 2“

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, otvorio je DEDINJE-2, jednu od najsavremenijih i najopremljenijih bolnica u Evropi, u koju je uloženo oko 50 miliona evra.

U samom početku rada u bolnici DEDINJE 2 je u jednom danu (15. mart 2022) u sedam sala obavljena 21 uspešna operacija na otvorenom srcu. 

Dugoočekivana izgradnja bolnice DEDINJE-2 doživela je svečano otvaranje 11. marta 2022. godine. San o svemirskoj bolnici, jednoj od najsavremenijih i najopremljenijih, najavio je prilikom otvaranja profesor dr Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, podsećajući da i oni koji sanjaju takođe mogu promeniti stvarnost, a mi smo, dragi prijatelji, naš san dosanjali. 

Moram da priznam da ovaj san ne bi bio ostvaren da nije bilo Vlade Republike Srbije sa tadašnjim premijerom, a sadašnjim predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je 18. juna 2019. godine položio kamen temeljac za ovu bolnicu i nesebično se založio da se ovaj dugo sanjani projekat konačno i realizuje.

Svečanom otvaranju (11. marta 2022. godine) prisustvovao je Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, a među uglednim zvanicama bili su i Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, Goran Radoičić, gradonačelnik Beograda, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, profesor doktor Lazar Davidović, dekan Medicinskog fakulteta, Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije, Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO, Vladimir Đukić, direktor KBC „Dragiša Mišović“. Otvaranju su prisustvovali brojni profesori medicinskih fakulteta kao i lekari drugih medicinskih ustanova iz zemlje i regiona. 

Predsednik Aleksandar Vučić, uvek izražavajući radost prilikom izgradnje svega onoga što je novo, ovoga puta je sa oduševljenjem primetio: „Danas sam video veliku strast kod lekara i medicinskog osoblja, ali ne samo zbog ovog veličanstvenog prostora i savremene opreme, već i zbog želje i pružene mogućnosti da građanima naše zemlje spasavate živote.“ Predsednik je naglasio da je impresioniran i dodao da nikad ništa bolje nije video. 

Govoreći o značaju i vrednosti investicije DEDINJE-2, predednik Vučić je istakao da je u izgradnju nove zgrade Instituta Vlada Srbije uložila više nego što je planirano, gotovo 50 miliona evra, od kojih je više od 15 miliona investirano u najmoderniju opremu, ističući da smo dobili objekat i opremu koja može da parira najboljim svetskim klinikama...

Pripremili: Marko Radoš i Jelena Milanović

 

Pogledajte galeriju

Naši partneri

Pročitajte još...

21 APR 2022 Autor: Medicicom

Uvodna reč