Crveni "krvavi" mesec 21.januar

20 JAN 2019
Autor:
Medicicom

Izvor fotografije: https://www.pinterest.com/

 

21.januara 2019. čeka nas Totalno pomračenje Meseca - i to crveni ili ''krvavi'' Mesec. Krvavi Mesec je uvek bio predznak haosa i destrukcije u svetu. Da će negde krv biti prolivena ili po nekim proročanstvima da će Mesec u zadnjim danima ovoga sveta dobiti crvenu boju. To naravno niko tačno ne može da zna. 

Kakve promene donosi ovaj puni mesec

Ipak, ovaj Mesec govori o velikoj promeni ( makar morala i silom), a kako je opozicija Meseca i Sunca na osi Lav-Vodolija, nešto što je individualno postaje kolektivno. Odn. lični problem se pretapa u kolektivni - ''kolektivno'' poziva pojedinca na reagovanje. Lav je ''Ja i moje'', dok Vodolija je ''Mi i naše u ime humanizma - i to naglo i radikalno!''. što je naravno predznak za štrajkove i revolucije širom sveta. Iliti da grupa ( Vodolija) neće dozvoliti diktaturu (crveni) jednog (Lav). 

 

pun i krvavi mesec

Izvor fotografije: https://www.pinterest.es/

 
Pomračenje meseca

Pošto imamo pomračenje Meseca, a Mesec govori o odnosima, kada je ''pomračeno'' govori o prekidu nečega. ''Prekid'' već sam po sebi je naka promena. Vodolijansko je ono koje želi nezavisnost - opozicija traži saradnju i neku ravnotežu u suprotnom ide konflikt. Vrednost opozicije je u razvoju perspektive i širenju svesti. Te sa pozitivne strane posmatranja Mo u Lavu - Od mene počinje Promena. Ja sam Bitan, Moj glas je Bitan, Ja utičem na promenu svesti kolektiva. - a kako to može pojedinac? - može, eto, od širenja humanizma preko fejsa, pokazivanje brige o onima koji ne mogu o sebi da brinu - o svima ugroženima i svemu što je ugroženo na ovoj planeti. Počev od šuma i voda, preko brige o napuštenima, siromašnima, deci, starcima, bolesnima,životinjama itd. 

Naročito napeta situacija za žene

Ako bi govorili na individualnom nivou, ovaj ''prekid odnosa'' može doneti osećaj da smo sa nečim ili nekim konačno nešto rešili. Ili da je došao momenat oslobadjanja od svog prtljaga koji vučemo sa sobom. Pomračenje će trajati ceo sat, napeta je to situacija. Ženama naročito. Može doći do nemira, migrene, strašnih osećaja bespomoćnosti, nervoze, straha...ali nakon toga će već nastupiti ''emotivno olakšanje'' i oslobadjanje od pritiska. 

 

pun mesec

Izvor fotografije: https://cauldronsandcupcakes.com/

 
Dan za molitvu, meditaciju i tišinu

Taj dan nije ni za kakva odlučivanja, već za molitvu, meditaciju i tišinu. Raščistiće se u svesti pojedincu i onda će biti spreman da da svoj doprinos kolektivu. Ili, probudiće se onaj koji je dremao i pomoći (pridružiće se) će svojim prijateljima da zajedničkim snagama reše nešto što im predstavlja problem. 

 

meditacija i pun mesec

Izvor fotografije: https://cauldronsandcupcakes.com/

 
Biće neminovno suočiti se sa ljubavnom maštarijom

Na ljubavnom planu, pored ovoga Venera ima kvadrat sa Neptunom. Taj kvadrat je romantičarske prirode. Kad je lakše uljuljkati se u svet imaginacije i osećanja, nego prihvatiti istinu kojoj teži Venera u Strelcu. Uz ovo Pomračenje biće neminovno da se suočimo sa odredjenom maštarijom ( šta je stvarno a šta smo umislili?!), te ako je istinski želimo u daljem životu materijalizovanu, da krenemo korak po korak ka njenoj realizaciji.

 

Milena Tijanić, astrolog

Facebook: Astrologija, ljubav i život

 

Naši partneri

Pročitajte još...

29 MAR 2019 Autor: Medicicom

Venera u ribama, romantična venera