Venera u ribama, romantična venera

29 MAR 2019
Autor:
Medicicom

''Venera u ribama je Prva i Poslednja; Ja sam obozavana i oskrnavljenja;
Ja sam kurva i svetica..'' Pesma nad Pesmama

Ljubavi, ostani mi tajna. Ostani mi nedodirljiva i daleka. Ostani neshvatljiva, nevoljena, nespokojna - jer kuda bi mene Put vodio, ako ne mracnim ulicama zalutalih? Kuda bih posla ja, ako ne bi me samo naslucivanje vodilo da negde postojis Ti...jer moras postojati, a ja te moram naci!

Kakva je to Venera u ribama

Potraga za ljubavnim idealom gotovo je dozivotna osobama sa ovom pozicijom Venere. Jer prema znaku Riba i 12 znaku Zodijaka, poslednjem u nizu, govori o dalekim predelima, tajnama i usamljenosti. Kad da se je sam bog osame uvukao pod kozu ove Venere, pa je 300 biceva udaraju da iznova i iznova pakuje svoje kofere i na dalek put se sprema.
I nije vazno koga je danas volela, ni juce. Ni koga je do juce osvajala da bi dobila danas. Bas onda kada je ljubavni žar na svom vrhuncu, pocinje da deluje kao da nije dovoljno dobar. Nije dovoljno savrseno.


Skoro pa da je sasvim pogreseno. Sve joj se je samo ucinilo, te iako se je do poslednjih 5 min smejala, vec je gotova na plač i spremna na povratak....a kuda bi ona? Kuda bi san od hiljadu snova ako ne u svoja četiri zida osame. Osame, duboke i strašne, baš kao i neodoljive i prekopotrebne.

U poslednjem času, najlepsa molitva. Od najsuznijeg oka, najlepši osmeh. Od najjačeg vriska, pesma Andjela.
Ne, nema lepše Venere. Nema lepšeg obojenog platna, do onog iscrtanog stopalima u koracima. Ovo je set duginih boja koje očaravaju i zbog kojih se pesme pišu. Ovo je san svake devojke da mora proci ispod duge da bi se susrela sa svojim draganom.
Ovo si ti - koga ne poznajem, al zbog kog mi život ne bi imao smisla.
Moj zivot je potraga; večna i apsolutna. Moj život je san o usnama koje šapuću, dok oči su u seni nevidljivog i tajnog.
Nema tog ubogog koga moja ruka ne bi ugrejala. Niti ima tog uplakanog, koga moje srce ne bi utesilo. I nema tog odbeglog - koga ne bih uspela da nadjem i pronadjem. Jer svaki put kad ja Tebe pronadjem, Sebe sam našla!
Sastavi me od milion delova da bih te ponovo dostigla. Samo na tvoj prag stala, bez šanse za povratkom. Bez šanse za pomilovanjem. Bez šanse za borbom u sve ono sto sam verovala. Do juče se molila.
Do juče žalila.

Pokušala sam sve, nisam uspela. Nosim svoj teret sa sobom u dubine nocnog mira.
Nisam te se odrekla.
Ne. Ne, nisam ni poklekla.
Do samog Boga i Boginje, i Bogova - Moje srce vodi me.......Pokusala sam sve- Pomozi mi Ja ne znam kuda je otisao??!!!

Venera je egzaltirana u znaku Riba

U Neptunovom znaku ona na najsuptilniji nacin zavodi, osvaja i ostavlja. Ona živi od zanosa dovoljno jakih da mogu pokrenuti čitav okean emocija. Sve što je manje od toga, nije dovoljno dobro. I nikada nece biti dovoljno dobro, jer sve je sklono promeni i trosenju.
A nju nedostatak sensiteta u rov gura; u osamu mraćnu, bespomocnost i jad.

Ali, mora se ona povuci, ne bi li osetila svog srca ritam. I drhtaj. I bol.
Ako ljubav bol ne nanosi, kao da nije ni postojala. Ako ljubav ne beži, i ne odoleva njenim čarima kao da nije ni vredna.
Što je ljubav dalje, čini se da je bliža. Gotovo pod prstima osetna. Samo što usne nisu dotakle svoj odraz na staklu.....koje kiša rosi..kao lice neveste suze...

Koračaj dostojanstveno i gordo, moja usnula Venero! Samo Nebo ti je granica!
Otvori sedmu Kapiju Svemocni, da bi nevesta tvoja stala na prag.
Prašnjavim bosim stopalima gazim Put.
Radost je u meni, stizem Ti moj voljeni.

Kate Hudson Venera u ribama  Kristen Venera u ribama  Celin Venera u ribama   Venera u ribama

 

 

Poznati sa Venerom u ribama

☆ Victoria Beckham ☆ Billie Holiday ☆ Kristen Stewart ☆ Emma Watson ☆ Lucy Lawless ☆ Maria Sharapova ☆ Kate Hudson ☆ Céline Dion ☆ Reese Witherspoon ☆ Kourtney Kardashian ☆ Norah Jones ☆ Claire Danes ☆ Suri Cruise ☆ Joss Stone ☆ Rosie Huntington-Whiteley ☆ Jennifer Grey ☆ Diana Ross ☆ Shannen Doherty ☆

 

 

Milena Tijanić, astrolog
Facebook: Astrologija, ljubav i život

 

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

14 MAR 2019 Autor: Medicicom

Venera po astrološkim kućama