Kako privući novac u svoj dom

22 JUL 2018
Autor:
Medicicom

Izvor fotografije: https://www.etsy.com/

 

Kod nas postoji verovanje da ukoliko svoju torbu redovno bacate na pod prilikom ulaska u kuću, ili kancelariju, da će vam to blokirati račune ili odneti novac. Za razliku od našeg verovanja, u inostranstvu se to radi redovno jer je nezamislivo da se torba spusti na radni sto. 

Kakva god da je torba, brendirana ili ne, u poslovnom svetu nije poželjno da se ističe. Jer na posao idete da bi sebe, svoja znanja i veštine prikazali i istakli a ne kakvu torbu posedujete, ili da li pratite modne trendove i sl. 

Sem toga, vaša torba je i vaša privatnost; a privatnost i posao ne treba mešati.

Da li zaista to utiče na vaše finansije ili ne, na vama je da proverite. Ali znate kako se kaže : 

 

Kako privući novac

Izvor fotografije: https://steemit.com/

 

U ono što veruješ, postaće tvoja istina

Druga interesantna stvar, što nas i Feng shui uči je da je novčanik  povezan sa našim novcem. Veruje se da je u stvari novčanik taj koji je najuže povezan sa našom finansijskom stranom jer je prvi ,,dom'' našeg novca. 

Ukoliko nam je finansijska strana loša, veruje se da će ga crvena boja pokrenuti jer je sinonim snage, zdravlja i života. Tako da je poželjno da bar iznutra bude crven. Crvena boja je boja planete Mars, što bi sa druge strane značilo da smo spremni da se borimo za poboljšanje naših finansija. U astrologiji, naš lični novac prikazuje drugo polje Zodijaka, njegov vladar i svaka druga veza sa poljem i vladarem. 

Sa druge strane, Feng shui nas uči da su boje novca povezane sa elementom Zemlja i metalom. Te da je poželjnije da novčanik bude braon, žut, siv ili beo. Crna boja se ne preporučuje. Realno, ona je u simbolici Saturna, a Saturn je planeta deficita, restrikcije, štednje i sl. 

 

Kako privuci novac

Izvor fotografije: https://www.npr.org/

 

Plava boja u izboru novčanika ni sa jedne strane se ne preporučuje, jer pripada vodenom elementu i novac bi samo proticao kroz njega. 

Takodje, novčanik bi trebao da bude od kože a nikako od najlona, plastike i sl. Jer energija najbolje teče kroz prirodne materijale. Takodje, nije poželjno da novčanik pretrpate slikama, niti bilo sa čim što bi moglo da skreće energiju. Ali nije poželjno ni da bude prazan. Bar neki novčić neka uvek bude u njemu.

 

Novac ide tamo gde je novac

Postoji i odredjeno ,,pravilo'' ukoliko želite da vam se novac što više zadrži :

Koliki god novac da dobijete, zaradite, ,,legne'' vam plata - nemojte odmah podizati! Neka novac ,,odleži'' bar jednu noć. Potrebno ga je zadržati, ili bar dobar deo, što je duže moguće. To će privući još više novca - jer novac umnožava novac. 

 

novac i verovanja

Izvor fotografije: https://www.brides.com/

 

Isto tako kada od nekog posla koji ste prvi put odradili stigne vam prvi novac - bar jednu novčanicu odvojite i uramite ili položite na neko značajno mesto. Neka ta novčanica ili novac budu putokaz za ostali novać koji treba da vam stigne. 

 

Šta donosi siromaštvo

Takodje, nije poželjno u prvih deset dana u mesecu da obavljate velike kupovine. Veruje se da to donosi siromaštvo.  

Siromaštvo takodje može doneti novćić podignut na raskrsnici, ali ako je pronadjen na nekom drugom mestu može vam poslužiti kao ,,srećni novćić'' odn. onaj koji će privući još srećnih okolnosti povezanih sa novcem u vaš život. 

 

Srećni novčić poželjno je ostaviti ispod otirača pred ulaznim vratima

Ovo je jedan od dobro uradjenih novčanika jer ima širinu iznutra da može dosta novca da stane, i ima ogledalo koje će prvo vizuelno umnožiti taj novac - što je jedno i od Feng shui pomagala. 

 

srecni novcic

Izvor fotografije: https://blogs.spectator.co.uk/

 

Još neko od verovanja je da bi dame trebalo da drže svoj novčanik u kuhinji iznad kante za djubre. Zašto je djubre sinonim za bogatstvo mnogo je teorija; ali postoji i verovanje da se djubre uveče i noću nikad ne izbaca, jer kao sreća će izaći iz doma. Kako god, sami proverite - a kad već proveravate onda pokušajte i veći novac da čuvate kod ukućana koji je rodjen u večernjim časovima. 

Veruje se da osobe koje su rodjene u večernjim satima imaju sposobnost da privuku obilje.

 

Srećno!

Milena Tijanić, astrolog
Facebook: Astrologija, ljubav i život

 

 

Naši partneri

Pročitajte još...

05 FEB 2019 Autor: Medicicom

Nedeljni horoskop od 4.-8.februara